Grupputveckling

Gå en UGL-kurs för grupputveckling, personlig utveckling och ledarskap! Utbildningen är hämtad ur erfarenheter från försvarsmakten och är en upplevelsebaserad utbildningsform. Att gå en UGL-utbildning kan stärka er för er grupputveckling i alla typer av grupper och organisationer! Vi har samlat Sveriges bästa utbildningsaktörer på ett och samma ställe! Gå en klassisk UGL utbildning eller jämför med andra liknande grupputbildningar.

Skickar...

Få förslag på rätt utbildning inom UGL & grupputveckling!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  UGL - Utveckling av grupp och ledare

  Aktivt Ledarskap Sverige AB

  Kompetensutveckling
  5 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  27 900 SEK

  UGL, Utveckling av grupp och ledare

  Rezon

  Kompetensutveckling
  5 dagar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  19900 SEK

  Grupputveckling

  Sqarp AB

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  -

  Utveckla team & medarbetare - Företagsanpassad grupputbildning

  Affärskraft i Skandinavien AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Vad är UGL?

  UGL står för Utveckling av Grupp och Ledarskap och är ett mycket känt och uppskattat utbildningskoncept. När du går en UGL-kurs är det viktigt att man är öppen för förändring och deltar aktivt. Det är en del av förutsättningarna för att du ska lyckas och få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Ibland kan UGL förknippas med någon form av terapi, men till skillnad från terapi så handlar UGL bara om nuet och gruppmedlemmarna, medan terapi är mer fokuserat på det förflutna och individuellt problematik.

  Ursprungligen kommer UGL-konceptet från militären för att stärka gruppsammanhållningen där. Idag handlar utbildningen mer om relationerna mellan individerna och är till för alla grupper.

  UGL och grupputveckling

  Här kan du läsa om relevanta ämnessidor och utbildningar kopplade till UGL och grupputveckling.

  UGL övningar och innehåll

  En stor del av utbildningen för er grupputveckling handlar om gruppens dynamik och samspel. Rekommenderat antal är 8-12 deltagare i varje grupp och kursen brukar genomföras under ett antal dagar för att nå önskat resultat. Vanligast är att utbildningen sker i internatform, vilket innebär att deltagarna sover över där. Du kan även åka hem men det rekommenderas att övernatta. Kursen är en upplevelsebaserad och därför är det viktigt du har motivationen och viljan att utvecklas innan du tar dig an den. Någon typ av återkoppling efter avslutad kurs brukar även äga rum.

  Det sker olika konkreta uppgifter dagligen i att ge feedback till andra gruppmedlemmar, men även ta emot den. En stor del av en UGL kurs är just att delta i grupprocesser.

  Varför grupputveckling genom UGL?

  Att gå en UGL-utbildning kan stärka alla typer av grupper och organisationer. Du kommer utvecklas som person och få en förståelse för ledarskap och gruppdynamik. Genom att träffa och diskutera med personer du inte har någon tidigare relation till ger det dig möjligheten att utvecklas fritt utan något bagage eller fördomar. Det kan även vara bra ur ett utvecklingsperspektiv att få komma iväg hemifrån till en helt ny plats för att kunna fokusera helt på kursen och din inre process. Det är på så sätt ett unikt koncept där du får all utrymme du behöver i en väldigt accepterade miljö.

  Vilken UGL-utbildning ska man välja?

  När du väljer utbildning kan det vara bra att ha några saker i åtanke. Du kan kolla på utbildarnas erfarenhet i handledning och att de är godkända i handledarregistret. De olika UGL-utbildarnas koncept är densamma, och har samma fokus på utvecklingen. Hos oss på studier.se har vi listat flera populära UGL-utbildningar som vi varmt rekommenderar.

  Låter detta intressant? Läs mer om UGL eller skicka en intresseanmälan till någon av utbildarna redan idag!