Ny i chefsrollen?

Har du precis fått en chefsposition? Är rollen som chef kanske helt ny för dig? Som ny i chefsrollen kanske man vill ta chansen att spetsa sin kompetens. Då kan en chefsutbildning vara ett bra sätt att komma igång! På studier.se hittar du hundratals chefsutbildningar för dig som vill utveckla din kompetens och ditt ledarskap.

Skickar...

Låt oss hitta en kurs i ledarskap åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Neuroledarskap & Brain Lean® - Företagsanpassad grupputbildning

  Affärskraft i Skandinavien AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  -

  Lyckas i den nya rollen som chef

  Är du ny som chef? Kanske har du blivit befordrad som chef på ditt företag. Eller så är du entreprenören som nyligen startat eget bolag? Oavsett vad, är chefspositionen ny för dig och du kanske känner att du skulle behöva några tips. Lyckligtvis finns det många utbildningar som erbjuder kompetensutveckling för dig som är ny som chef.

  På studier.se kan du läsa om vad en ledarskapsutbildning kan innebära och ge dig. Men även jämföra olika utbildningsalternativ för att hitta det bästa för just dig.

  Utbildningar för dig som är ny i chefsrollen

  För dig som är ny i din roll listar vi ett intressant urval av ämnesområden inom chef och ledarskap.

  Har du svårt att välja kan vi på studier.se göra jobbet! Skicka en förfrågan och få gratis utbildningsförslag efter dina önskemål inom 12 timmar.

  Några ord om chefskap

  Synen på en chefs roll och vad som utmärker en bra chef finns i oändlighet. Det kan variera i olika företag, branscher och länder. Men även utifrån vad de anställa menar är en bra chef och vad man värdesätter som person.

  Vissa ser chefen som den med mest kunskap, förmåga, och erfarenhet inom företaget eller yrket. I sådant fall kan chefen vara den som har jobbat på företaget längst eller kanske entreprenören som har grundat och fortfarande leder företaget. Andra ser på chefskap som ett yrke i sig som kräver utbildning, erfarenhet och unika personlighetsdrag.

  Är du ny som försäljningschef? Då kan du hitta en säljcoach som hjälper er prestera på topp!

  Befordrad till en chefsposition

  Har ditt företag nyligen givit dig en ny roll som chef? Vill du veta mer om hur man går från att vara anställd till att plötsligt vara någons chef? Och få nödvändiga råd för att känna dig trygg i ditt nya chefskap? Företaget har antagligen erbjudit dig jobbet för att du har viktig kompetens, gjort ett bra jobb, har erfarenhet av verksamheten och bred förståelse för bolaget.

  Det finns relevanta utbildningar för någon i din position. Någon som har gått från att vara medarbetare till chef på samma företag.

  Egenföretagare och chefskap

  Är du en entreprenör som har startat eller planerar att starta ett företag med flera anställda? Är det här med chefskap och rollen som chef däremot helt nytt för dig? Du har god kunskap om produkten eller tjänsten som du erbjuder men har ingen erfarenhet av att styra ett företag och att se över medarbetarna.

  I vilken position du än befinner dig i kan du vara lugn, det finns hjälp att få!

  Generella ledarskapsutbildningar

  Vissa utbildningar är mer allmänna och generella i sitt slag. Den typen av utbildningar kommer lära dig det teoretiska och praktiska ledarskapskoncept. Vad är en ledare och vad är ledarskap? Hur ser det ut att vara en bra ledare? Du kanske också lär dig att hantera stress, ge och ta emot kritik, hantera konflikter och personalrelaterade frågor och att utveckla din retorik.

  Kurser för chefer i en viss bransch

  Andra utbildningar är riktade åt en mer specifik bransch. Där kan fokus ligga på ansvarsområden, krav som ställs på chefen, rättigheter och skyldigheter. Det kan handla om allt från utbildningskrav, lagliga ansvar och säkerhet till momsrelaterade frågor, bokföring, löneadministration eller redovisning.

  Arbetar du som chef i en speciell bransch kan mer specifik utbildning vara bra eller i vissa fall till och med ett krav. Det kan till exempel handla om karriärutveckling för jurister eller motsvarande för den som behöver stenkoll på affärsjuridik eller miljölagstiftningar. Har du blivit befordrad i din säljposition kan du här läsa mer om utbildningar i försäljning eller fundera på en HR-utbildning om du fått ett mer övergripande personalansvar.

  Hitta rätt chefsutbildning för dig

  En chefsutbildning, inom vilket område du än väljer, är ett bra sätt att få kunskaperna som krävs för din nya roll. Det kan också skapa självsäkerhet och trygghet för att starta din karriär som chef. På studier.se finns en mängd olika chefsutbildningar – jämför flera för att se vilken som passar dig bäst.