Styrelseutbildning

Gå en styrelseutbildning och få en fullständig bild av styrelsens uppdrag och ansvar. Du lär dig snabbt och effektivt grunderna av styrelsearbetet. Du får också kunskap i hur samspelet ska ske mellan styrelsen, bolagets ägare och operativa samt strategiska frågeställningar som ligger på styrelsens ansvar. Vidare lär du dig mer om ett aktivt styrelsearbete innefattande lagar, ekonomi och affärsplanens betydelse. Du kan gå en styrelseutbildning som privatperson och som företag.

Pris för en styrelseutbildning beror på innehåll och omfattning och ligger normalt på mellan ca 8 000 – 25 000 kronor. En styrelseutbildning kan genomföras online, på distans eller i kurslokaler. Även anpassade upplägg går att arrangeras.

Behöver du hjälp med att hitta rätt styrelseutbildning eller vill boka? Fyll i formuläret nedan för att få anpassade förslag från professionella utbildningsaktörer med styrelseutbildningar som passar er!

Skickar...

Låt oss hitta rätt styrelseutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certifierad professionell styrelseledamot

  Di Akademi

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  21 900 SEK

  Hållbarhet för styrelser

  Bright Planet AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Krisövning för ledningsgruppen

  Akrab

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Styrelseutbildning och kurser i företagsledning

  Gå en styrelseutbildning och få all kunskap som behövs för att genomföra ett bra styrelsearbete. En styrelseutbildning ger dig förståelse för samspelet mellan ägare, styrelse och bolagets olika intressenter. Det finns många bra utbildare som ger dig rätt kunskap. Så vem borde gå en utbildning i styrelsearbete? En styrelseutbildning är för både befintliga och blivande styrelseledamöter, men även VD, ägare och andra personer i ledningsgrupper som vill förbättra arbetet i eller med styrelsen.

  Vad gör en styrelse?

  Styrelsens uppdrag är bland annat att ansvara för bolagets organisation, bereda frågor och förvalta beslut från årsmötet. De ska även bedöma bolagets ekonomiska situation och förvalta dess tillgångar, utefter gällande budget och verksamhetsplan som beslutats på årsmötet. De som sitter i styrelsen i en organisation är alltså de som är utsedda att ha det högsta ansvaret för olika angelägenheter. Exakt vad varje person har för ansvarsområde och hur fördelningen ser ut beror på hur stor organisationen är, där ansvaret ofta är fördelat på fler personer i en större organisation. I ett aktiebolag behöver styrelsen bestå av minst tre ledamöter.

  Grundläggande styrelseutbildning

  Att gå en grundläggande styrelseutbildning och kurser i företagsledning är viktigt för att kunna leva upp till förväntningarna i organisationen och hur arbetet ska skötas. Du lär dig förstå vad som förväntas av dig och får djupare kunskap i styrelsearbetet, oavsett om du är styrelseledamot, med i ledningsgruppen eller VD. Oavsett om du är med i en förening, själv är ägare eller är en del av ett större företag kan det vara viktigt att kunna grunderna. En grundläggande styrelseutbildning är bra för dig som är ledamot i ett mindre aktiebolag som inte har en aktiv styrelse, eller om du har begränsad erfarenhet av styrelsearbete. En grundläggande styrelseutbildning varvar ofta teori med praktik för att du snabbt ska kunna applicera kunskaperna i det dagliga arbetet.

  Exempel på upplägg och innehåll

  Nedan ser du exempel på kursupplägg, mål och innehåll i en styrelseutbildning. Du kommer bland annat få bättre förståelse för ett aktivt styrelsearbete, kunna identifiera lämpliga kompetenser och kandidater för styrelseledamöter och kunna presentera ekonomisk information som är väsentlig för styrelsen och bolaget. Här är ett exempel på en utbildares upplägg för sin styrelseutbildning:

  • Beskriva idén med ett aktivt styrelsearbete
  • Genomgång av det viktigaste i Aktiebolagslagen ( ABL )
  • Ge förslag på rimliga kompetenser i en styrelse
  • Ge exempel på lämpliga egenskaper för styrelseledamöter
  • Förklara när personligt eller gemensamt ansvar kan inträffa i styrelsearbetet
  • Ge exempel på ekonomisk information som är viktig för styrelsen
  • Lägga upp en plan för ett företags styrelsearbete över året
  • Beskriva de viktigaste inslagen i arbetet, planeringen, mål och visioner
  • Affärsplanens betydelse
  • Redogöra för revisorns roll i förhållande till styrelsens
  • Göra utvärdering av styrelsearbete

  Styrelseutbildning online

  Det finns möjlighet att gå en styrelseutbildning överallt i Sverige då du även kan gå den online. Det finns många utbildare som idag erbjuder digitala styrelseutbildningar online där du kan delta oavsett plats i Sverige.

  Vad kostar en styrelseutbildning?

  Vad en styrelseutbildning kostar beror ofta på hur många deltagare ni är då företagen och utbildarna ofta kundanpassar upplägget efter er. Det bästa är därför att kontakta utbildarna direkt genom att skicka en intresseanmälan och beskriva hur många ni är och kort om er verksamhet, så återkommer dem med en offert enligt era önskemål.

  Certifierad styrelseledamot

  Det finns mer specifika utbildningar än bara styrelseutbildningar. Du kan till exempel gå en kurs till certifierad styrelseledamot vilket ger dig en djupare kunskap och även ett certifikat som du kan visa upp som visar att du har särskild förståelse för styrelsearbetet som ledamot. Ett aktivt och fungerande styrelsearbete är en nödvändighet för ytterligare framgång och lönsamhet.

  Exempel på olika styrelseutbildningar & kurser i företagsledning

  • Certifierad styrelseledamot
  • Grundläggande styrelseutbildning
  • Styrelsearbete – grundkurs
  • Styrelseutbildning
  • Hållbarhet för styrelser
  • Affärsledning och styrelse i börsnoterande företag
  • Styrelseutveckling – satsa på framtiden
  • Ansvaret för styrelse, VD och revisorer i aktiebolag
  • Grundläggande VD-utbildning
  • Certifierad VD-utbildning
  • VD-programmet

  Andra utbildningar för dig och bolaget

  Nedan kan du läsa vidare om olika utbildningar inom bland annat ekonomi, företagande, projektledning och ledarskap. För ett fungerande och framgångsrikt bolag är det viktigt med kompetent personal. Att investera i sig själv eller i bolagets personal genom kompetensutveckling är ofta en väl värd investering i längden.