Utbildningar och yrken som passar ditt stjärntecken!

Publicerad 2 mars 2022

Oavsett hur mycket du tror på universums inverkan på ditt liv kan vägledning alltid vara på sin plats. Här får du tips på vilka utbildningar och yrken som kan passa dig beroende på vilket stjärntecken du är. Leta upp ditt stjärntecken och se hur väl det stämmer in på dina intressen och drömmar!

Stenbocken 22 december – 19 januari

Stenbocken är bra på att leda och passar ofta i auktoritära sammanhang. Hen gillar att vara del av något större och arbetar därför helst för ett större företag med flera avdelningar. Stenbocken tror på lagar, regler och trygghet och lämpar sig därför bra i politiska sammanhang, statligt arbete eller som jurist. Med egenskaper som lojal, kompetent, noggrann och stabil finns flera yrkesvägar för Stenbocken att gå och gör även att Stenbocken passar bra som entreprenör. Är du Stenbock och känner igen dig i de utmärkande dragen finns många utbildningar som hjälper dig nå drömmen att bli entreprenör.

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Vattumannen är intellektuell och uppfinningsrik och passar därför bra att jobba inom teknik eller ett arbete inom humanitära eller samhälleliga frågor. Vattumannen tänker logiskt, analytiskt och snabbt och är därför ofta före sin tid. Arbeten som passar Vattumannen är inom teknik , kanske en IT-utbildning? Annars passar en karriär inom den politiska sfären där ett tips är en utbildning inom politik och juridik utomlands.

Fiskarna 19 februari -20 mars

Fiskarna är i regel smarta och som samtidigt är kreativa och konstnärliga. Fisken tycker inte om att känna sig bunden eller kontrollerad och bör därför arbeta på ett fritt sätt med många kreativa inslag. Kanske borde du gå en kreativ utbildning? Exempel på kreativa utbildningar som passar fiskarna är utbildningar inom inredning, dans eller foto. Och är du i Fiskarnas tecken borde du kolla in vår topplista över utbildningar som ger stor frihet i arbetslivet!

Väduren 21 mars – 19 april

Väduren är pigg, glad och motiverad utan högra krav på sin omgivning. De är snabbtänkta med gott självförtroende och är ofta fysiskt aktiva. Väduren är inte rädd för att säga vad hen tycker och kan därför passa i ledande positioner eller som konsult. I och med Vädurens energiska egenskaper kan en utbildning till PT passa. Se även andra utbildningar som passar den som gillar att träna.

Oxen 20 april – 20 maj

Oxen hör till jordelementet och är därför ofta stabila och tålmodiga. Oxen uppskattar trygghet och regelbundenhet är i sitt yrke oftast målinriktade. Oxen njuter också av att använda sina sinnen och njuta av vackra visuella bilder. Ett tryggt jobb kan passa oxen eller som grafisk designer eller inom restaurang.

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

Tvillingarna anses vara det smartaste stjärntecknet men de har sällan tålamod att gå en lång utbildning eftersom de också är ivriga och ibland rastlösa. Tvillingen vill inte ha ett monotont arbete utan snarare ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Att jobba inom media där hen får rapportera, tala och skriva kan passa tvillingen bra. Är du tvilling kanske en utbildning inom marknadsföring eller reklam kan passa.

Kräftan 22 juni – 22 juli

Kräftan är plikttrogen, intelligent och har bra minne och kan därför ses som den bästa man kan anställa på en arbetsplats. Kräftan är pålitlig och påläst och är grym på att lära sig nya språk. Kräftan uppskattar inte att framhäva sig själv trots hens enastående egenskaper. Hen kan passa i många olika yrkespositioner men kanske främst i ansvarsfulla roller inom exempelvis vård eller skola.

Lejonet 23 juli – 22 augusti

Lejon är godhjärtade och välvilliga men kan samtidigt ofta beskrivas som självupptagna och egocentriska. Lejonet har ofta storslagna drömmar med mycket passion och mod. Yrken som passar lejonet kan präglas av kreativitet eller mänskliga rättigheter. Kanske kan lejonet dras till en utbildning i sång och musik eller bild och form.

Jungfrun 23 augusti – 22 september

Jungfrur är noggranna och kan ibland beskrivas som pedantiska och torra. Men jungfrun är också det snyggaste stjärntecknet och man kan ofta se dem bli berömda modeller eller arbeta inom skönhet. Det estetiska är viktigt för Jungfrun och därför kan utbildningar inom skönhet passa, exempelvis inom mode, fransar, fillers eller make up.

Vågen 23 september – 22 oktober

Vågen uppskattar det vackra i livet utan att se dess baksidor. Detta gäller såväl utseende som miljöer vilket gör att Vågen kan uppfattas något ytlig och snobbig. Färg, form och design ligger i Vågens intressen och kanske passar ett jobb inom reklambranschen speciellt bra för Vågen.

Skorpionen 23 oktober – 21 november

Skorpionen är mystisk och gåtfull och har likt kräftan ett hårt skal men ett mjukt inre. Skorpionen visar ofta utåt att de är neutrala och vill smälta in i bakgrunden men inom dem pågår en stark verksamhet av tankar och känslor. Yrken och utbildningar som passar skorpionen är därför yrken inom psykologi eller personlig utveckling.

Skytten 22 november – 21 december

Skytten är ofta sökande och vill hitta det bästa som livet kan ge. Därför är skytten inte rädd att driva saker framåt och är naturligt optimistisk till förändringar. I och med Skyttens egenskaper passar hen till att driva nya projekt framåt eller göra en inre resa. Projektledare eller författare är yrken som passar Skytten.

Låt oss hjälpa dig!

Känner du dig fortfarande osäker på vilken väg du ska gå? Låt oss hjälpa dig! Skicka en intresseförfrågan och få skräddarsydda, personliga förslag på utbildningar som kan passa dig.