Utbildningar och yrken som passar ditt stjärntecken!

Publicerad 2 mars 2022

Oavsett hur mycket du tror på universums inverkan på ditt liv kan vägledning alltid vara på sin plats. Här får du tips på vilka utbildningar och yrken som kan passa dig beroende på vilket stjärntecken du är. Leta upp ditt stjärntecken och se hur väl det stämmer in på dina intressen och drömmar!

Stenbocken

22 december – 19 januari

Stenbocken är bra på att leda och passar ofta i auktoritära sammanhang. Hen gillar att vara del av något större och arbetar därför helst för ett större företag med flera avdelningar. Ofta beskrivs Stenbocken som en ambitiös och målmedveten person. Stenbocken tror på lagar, regler och trygghet och lämpar sig därför bra i politiska sammanhang, statligt arbete eller som jurist. Andra yrken som passar stenbocken kan vara inom ledarskap och finans. Med egenskaper som lojal, kompetent, noggrann och stabil finns flera yrkesvägar för Stenbocken att gå och gör även att Stenbocken passar bra som entreprenör. Är du Stenbock och känner igen dig i de utmärkande dragen? Det finns många utbildningar som hjälper dig nå drömmen att bli entreprenör.

Vattumannen

20 januari – 18 februari

Vattumannen är intellektuell och uppfinningsrik och passar därför bra att jobba inom teknik eller ett arbete inom humanitära/samhälleliga frågor som socialarbetare. Personer som är födda i Vattumannens tecken är ofta sociala, karismatiska och du vill gärna sticka ut ur mängden. Därför är föreläsare eller talare ett mycket bra alternativ för Vattumannen. Med ett logiskt, analytiskt och snabbt tänk är Vattumannen ofta före sin tid. Vattumannen är dessutom en duktig problemlösare och ett arbete inom teknik eller kanske en IT-utbildning kan därför vara bra match för detta stjärntecken.

Fiskarna

19 februari -20 mars

Fiskarna är i regel smarta och som samtidigt är kreativa och konstnärliga. Fisken tycker inte om att känna sig bunden eller kontrollerad och bör därför arbeta på ett fritt sätt med många kreativa inslag. Kanske borde du gå en kreativ utbildning? Exempel på kreativa utbildningar som passar fiskarna är utbildningar inom inredning, dans, foto eller spelutvecklare. Och är du i Fiskarnas tecken borde du kolla in vår topplista över utbildningar som ger stor frihet i arbetslivet!

Väduren

21 mars – 19 april

Väduren är pigg, glad, motiverad och naturlig ledare. Du är självsäker, energisk, utåtriktad och kreativ. Väduren är oftast fysiskt aktiv och är inte rädd för att säga vad hen tycker och kan därför passa i ledande positioner eller som konsult. I och med Vädurens energiska egenskaper kan en utbildning till Personlig Tränare passa bra. Se även andra utbildningar som passar den som gillar att träna. Ett annat bra exempel för väduren som passar med deras snabbtänkta och idérika egenskaper, samt att utmana sig själva, är ingenjör.

Oxen

20 april – 20 maj

Oxen hör till jordelementet och är därför ofta stabila och tålmodiga. Oxen är också praktisk och envis, många njuter också av det goda i livet så som god mat, dryck, konst, musik och skönhet i alla dess former. De uppskattar trygghet och regelbundenhet är i sitt yrke oftast målinriktade då de också arbetar hårt, vill ha regler, rutiner och trygghet sitt arbetsliv. Oxen vill ofta även använda sina sinnen och njuta av vackra visuella bilder. Därav skulle ett jobb inom grafisk design eller arkitekt passa oxen mycket bra. Då oxen också är självständig och föredrar att göra saker på sitt sätt är egenföretagare också mycket passande. Restaurangbranschen är också en miljö som oxen hade kunna trivas mycket bra i.

Tvillingarna

21 maj – 21 juni

Tvillingarna anses vara det smartaste stjärntecknet men de har sällan tålamod att gå en lång utbildning eftersom de också är ivriga och ibland rastlösa. Tvillingen vill därför gå en kortare utbildning som leder till en karriär den den ena dagen aldrig är den andra lik, eftersom att tvillingen inte trivs i ett monotont arbete. Att jobba inom media som reporter eller journalist, där man får tala och skriva kan passa tvillingen bra. Är du tvilling kanske en utbildning inom marknadsföring eller reklam kan passa.

Kräftan

22 juni – 22 juli

Kräftan är plikttrogen, intelligent och har bra minne och kan därför ses som den bästa man kan anställa på en arbetsplats. Kräftan är pålitlig och påläst och söker sig ofta till en karriär där man får ta hand om andra och upprätthålla ordningen. Kräftan uppskattar inte att framhäva sig själv trots hens enastående egenskaper. Hen kan passa i många olika yrkespositioner men kanske främst i ansvarsfulla roller inom exempelvis vård och terapeut, skola eller polis.

Lejonet

23 juli – 22 augusti

Lejonet har ofta tydliga ledaregenskaper och passar i yrkesroller där hen får stå i centrum. De är godhjärtade och välvilliga men kan samtidigt utifrån beskrivas som självupptagna och egocentriska. Lejonet har ofta storslagna drömmar med mycket passion och mod samt en stark kärlek till allt det goda i livet. Lejonet gillar lyx och söker ständigt bekräftelse. Yrken som passar lejonet kan präglas av kreativitet så som sång och musik eller yrken inom ledarskap. Dock är det många lejon som väljer yrken som inom PR , producent eller säljare då de som sagt också har de tidigare egenskaperna.

Jungfrun

23 augusti – 22 september

Jungfrur är noggranna och kan ibland beskrivas som pedantiska och analytiska. Du som jungfru dras ofta till yrken där du får användning av sin analytiska personlighet och sitt sinne för struktur och organisation. Ofta handlar detta om yrkesroller som revisor eller arkivarie. Men jungfrun är också det flirtiga stjärntecknet och man kan ofta se dem arbeta inom skönhet. Det estetiska kan ofta vara viktigt för Jungfrun och därför kan utbildningar inom skönhet passa, exempelvis inom mode, fransar, fillers eller hudvård.

Vågen

23 september – 22 oktober

Vågen uppskattar det vackra i livet utan att se dess baksidor. Detta gäller såväl utseende som miljöer vilket gör att Vågen kan uppfattas något ytlig och snobbig. Färg, form och design ligger i Vågens intressen och kanske passar ett jobb inom reklambranschen speciellt bra för Vågen. Detta stjärntecken är också duktig på att organisera, balansera och delegera, vilket gör vågen till en perfekt chef. Och för att må bra på jobbet behöver Vågen sammanhållning, god stämning, högt tempo och varierade arbetsuppgifter.

Skorpionen

23 oktober – 21 november

Skorpionen är mystisk och gåtfull och har likt kräftan ett hårt skal men ett mjukt inre. Skorpionen visar ofta utåt att de är neutrala och vill smälta in i bakgrunden men inom dem pågår en stark verksamhet av tankar och känslor. Skorpionen är självständig och oberoende. De är duktig på att lösa problem och trivs bäst på arbetsplatser där de får utrymme för att ta egna beslut. Skorpionen har även ofta ett behov av att hjälpa andra och därför kan ett yrke inom vården, psykologi eller polis vara utav intresse.

Skytten

22 november – 21 december

Skytten är ofta sökande och vill hitta det bästa som livet kan ge. De är optimistiska, flexibla, stresstålig och tar sig an utmaningar med ett stort engagemang. Skytten är alltså inte rädd att driva saker framåt och är naturligt optimistisk till förändringar. I och med Skyttens egenskaper passar hen till att driva nya projekt framåt eller göra en inre resa. Projektledare, författare eller advokat är yrken som passar Skytten.

Låt oss hjälpa dig!

Känner du dig fortfarande osäker på vilken väg du ska gå? Låt oss hjälpa dig! Skicka en intresseförfrågan och få skräddarsydda, personliga förslag på utbildningar som kan passa dig.