Topplista: 10 utbildningar för dig som vill bli entreprenör

Publicerad 2 september 2019

Utbildningar för dig som vill driva eget

Vill du driva eget företag och letar efter verktygen för att lyckas? Vi har samlat 10 kurser som kommer underlätta din färd mot ett framgångsrikt företag. Som entreprenör utvecklar du en idé för en produkt eller tjänst, reflekterar och planerar och tillslut skapar ett nytänkande och vinstdrivande företag!

10 utbildningar för en blivande entreprenör

1. Ekonomi för icke-ekonomer – Teknologisk Institut

Ska du starta eget är det bra att ha koll på ekonomin. Oavsett om du är duktig på siffror eller inte så är det en god idé att gå en grundläggande utbildning i ekonomi.

2. Grundläggande projektledning – Mindset

Beroende på om du ska driva detta projektet helt själv eller kommer ha medarbetare så kan det vara bra att gå en grundläggande kurs i projektledning. Med en sån här utbildning får du koll på projektets olika faser och hur du arbetar som mest effektivt.

3. Effektivare kommunikation och samarbete – Ekerö utbildning

Ska du samarbeta med andra är det viktigt att ni har tydlig kommunikation och lyssnar på varandra. Läs om kommunikation och samarbete för att inte hamna i konflikter med dina medarbetare!

4. Framgångsrik försäljning – Intermezzon

Vid flera tillfällen kommer du behöva sälja in din idé, och då är det viktigt att veta knepen för försäljning! Lär dig grunderna i försäljning, olika frågetekniker och sätt att avsluta ett snyggt sälj.

5. Affärsmannaskap – EFL

Få en helhetssyn över ekonomi, marknadsföring, strategi och ledning. Eller vad säger du om ekonomiska nyckeltal, redovisning till organisationsmodeller och ledarskapsfilosofier? Det gäller att hänga med i termerna när du driver företag!

6. Mentor för ledare och företag – M Simonsson AB – International Business Consulting

Det kan vara bra att ha ett bollplank att diskutera idéer med. Skaffa en mentor som kan hjälpa dig reda ut och sortera dina tankar och idéer.

7. Marknadsföring för nystartade företag – Persdotter Marknadsutveckling

När du väl startat ditt företag måste du se till att du syns och pratas om. Dags att investera i en kurs inom marknadsföring!

8. Så skapar du en strategi som ger effekt i sociala medier – Digitalsnack

”Vanliga” medier räcker inte längre i teknikens framfart. Du måste veta en del om sociala medier för att kunna marknadsföra ditt företag online! Lär dig skapa strategier som verkligen fungerar i sociala medier.

9. E-handel – stärk din position – Svea Ekonomi

Innebär ditt företag att öppna en webbshop är det klokt att läsa på om E-handel. Lär dig vilka betallösningar som är bäst och hur du ökar din konvertering.

10. Vässa dina affärsrelationer – lär dig mingla och nätverka som proffsen! – Egestam Marketing

Word of mouth, att ditt företag snackas om, är väldigt viktigt för att nå framgång. Trodde du inte att vi har en kurs i att mingla? Självklart har vi det! Lär dig mingla och nätverka som ett riktigt proffs!

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på ledarskapsutbildningar inom 2 timmar!