Fotoutbildning

Är du kreativ och estetiskt lagd? Överväg att gå en fotoutbildning! Fotografiområdet är väldigt brett. Du kan välja att läsa en grundkurs eller specialisera dig i någon av många inriktningar. Fotografi är både ett hantverk och en konstform som engagerar många.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt fotoutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Foto Start

  Berghs School of Communication

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  20 625 SEK

  Digital strateg / Digital kreatör

  Berghs School of Communication

  Yrkeshögskola
  1 år
  Program
  Löpande
  Stockholm
  141000 SEK

  Berghs Start - Kvällskurser för dig som är ny inom kommunikation

  Berghs School of Communication

  Kompetensutveckling
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  -

  Gå en fotokurs

  Genom en fotoutbildning kan du lära dig hemligheterna som låter dig ta fotografier som berör. Sedan sin uppkomst har fotografi varit en uppskattad och självklar del av vår vardag. Det innebär att du som vill leva på yrket måste vara proffs. För att alltid stå i framkant är det viktigt att du kompetensutvecklar dig. Våra utbildningsanordnare anordnar fotokurser för fotografer på alla nivåer, från nybörjare till yrkesfotografer.

  Sociala medier är idag en stor arena för marknadsföring & PR. Du som vill visa upp dina foton har här en gyllene möjlighet. På sociala medier som Facebook, Instagram och Snapchat kan du låta andra ta del av och tycka till om ditt arbete. För den som är driftig kan även hobbyfotografin vara ett yrke som du kan tjäna pengar på.

  Åk på fotoresa

  Vill du fördjupa dina fotokunskaper samtidigt som du upplever en annan kultur än den svenska? För många fotografer är en fotoutbildning utomlands rena drömmen. Du får ta del av natur och kultur som är lite eller mycket annorlunda mot den du är van vid. Din utbildning blir ett vackert äventyr som inspirerar dig till att bygga en unik portfolio. Om resandet faller dig i smaken kan du sedan överväga att bli resefotograf. En resefotograf kombinerar sin konst och livsstil, något som ger ojämförliga möjligheter till fotografiska kompositioner utöver det vanliga.

  Fotokurser på grund- och fortsättningsnivå

  Fotograferar du på hobbynivå, men känner att du behöver lite stöd och hjälp på vägen? En nybörjarkurs inom foto och film ger dig förutsättningar att ta riktigt snygga bilder. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper innan kursen – allt som behövs är att du är villig att lära. Genom att delta i en fotokurs för nybörjare får du de tekniska förkunskaper som krävs för att du ska kunna ta perfekta bilder. Många utbildare erbjuder nybörjarkurser både för enskilda och för grupper. Kanske kan en fotokurs vara er nästa teambuildingaktivitet?

  Har du redan grundläggande kunskaper inom fotografering? Vill du lära dig mer? Du som redan har viss erfarenhet av och förståelse för fotografi kan välja att läsa en fortsättningskurs. Kurserna passar perfekt för dig som vill spetsa till din kompetens eller som känner att du behöver råd från en professionell kollega i branschen.

  Under fortsättningskurserna arbetar ni till viss del i en fotostudio. Då får du öva på att kombinera kamera, blixtar och annan utrustning för att dina bilder ska bli så bra som möjligt. Oftast väljer du själv om du vill använda din egen kamera eller om du vill låna en av utbildningsanordnaren.

  Studera foto på yrkeshögskola

  Funderar du på att arbeta som yrkesfotograf? Du kan lägga grunden till en lyckad karriär genom att läsa på yrkeshögskola. En ettårig, grundläggande utbildning ger dig högre kompetens inom fotografisk kommunikation samtidigt som du får möjlighet att uttrycka din personlighet genom bilderna du tar.

  Under ditt år på yrkeshögskolan kommer du att få lära dig

  • Grundläggande kamerateknik
  • Ljussättning
  • Svartvit mörkrumsteknik
  • Digital bildhantering

  Du som läser en yrkesförberedande fotografutbildning bör ha en stark inre drivkraft. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp. Efter genomgången utbildning är du förberedd att studera fotografi på högskolenivå. Skulle du vilja gå direkt ut i arbetslivet finns det även möjlighet att efter ditt år på yrkeshögskolan arbeta som fotoassistent.

  Låter detta intressant? Skicka en intresseanmälan för mer information!