Topplista: 10 utbildningar för dig som vill jobba inom skönhet

Publicerad 3 augusti 2018

Tips på utbildningar inom skönhet

Vill du jobba inom skönhet men vet inte exakt med vad? Skönhetsbranschen växer ständigt och nyutbildade fransstylister, nagelteknologer, make up artister och hudterapeuter behövs landet runt. Är du fingerfärdig och vill arbeta med ett praktiskt och kreativt arbete inom skönhet så bör du spana in topplistan som vi skapat nedan!

10 utbildningar för dig som vill arbeta inom skönhet

1. Diplomerad Hud- och Spaterapeut med Internationell inriktning – Hudvårdshögskolan IBS

Hjälp människor till bättre hy och lär dig ge avslappnande massage. Som hud- och spaterapeut är du expert på hud och hudvård samt kroppsbehandlingar och massage. Med en certifiering från denna utbildning kan du dessutom ta arbete utomlands!

2. Manikyr och pedikyr (SPA), inklusive permanent färg – Bio Sculpture Scandinavia AB

Är du fingerfärdig och brinner för detaljer är detta utbildningen för dig! Skapa fantastiska naglar för både händer och fötter. Du lär dig bland annat nagelanalys, filteknik och LED-teknologi.

3. Grundkurs fillers – Adeleh – Beauty care

Är du redan legitimerad läkare, tandläkare, sjuksköterska eller tandhygienist så kan du vidareutbilda dig inom fillers. Utveckla din kunskap om ansiktets anatomi och olika fillers-tekniker för att bli en fullbordad expert på fillers.

4. Microblading/3D bryn – Perfect Beauty Sverige AB

Brynformning är idag en stor trend och microblading blir allt vanligare. Utbilda dig för att arbeta med ögonbrynens färg och form genom kosmetisk tatuering.

5. Elleebana Lashlift – Look by Linn STHLM

Lyft dina kunders fransar helt utan lösögonfransar. LashLift tar över Sverige och efterfrågan på naturligt vackra fransar är stor. Med en utbildning i Lashlift kan du arbeta både som anställd på salong och som egenföretagare.

6. Spraytanutbildning – Plaza Di Laura Skönhetsskola

Gör dig redo inför vintern. Lär dig hantera ett spraytansystem och låt dina kunder få behålla sommarfärgen lite längre.

7. Airbrushmakeup ”Come on Over” / Workshop – Nordic Stars of Beauty

Är du också nyfiken på airbrush makeup? Vad är det? Hur gör man? Kom på en workshop för att bekanta dig med detta fantastiskt smidiga sätt att sminka sig.

8. Permanent hårborttagning med Laser & IPL – Klinikutrustning Sverige AB

Tycker du laser verkar spännande? Lär dig om hudens anatomi och hur du hanterar en laserutrustning. Du lär dig permanent hårborttagning med både IPL och laser.

9. Fransar Grundutbildning – Singel & volym – Beauty Above Kungsbacka

Lär dig fransförlängning från grunden! Arbeta självständigt eller på salong med att skapa vackra fransar till dina kunder. Du lär dig bl.a. ögats anatomi och hur du hanterar arbetsmaterial och produkter.

10. Sockervax utbildning – Västra Hamnens Skönhetssalong

Sockervax kallas även bodysugaring och innebär att man tar bort döda hudceller och hårväxt. Man jobbar dessutom medhårs istället för mothårs, som man gör med traditionell vaxning. Vaxet är gjort av socker, vatten och citron och det är 100% naturligt. Låter det spännande? Läs mer på utbildningslänken!

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!