Kreativa utbildningar för alla

Vill du utbilda dig inom något som du verkligen brinner för? Svenska folkhögskolor erbjuder kreativa utbildningar för alla som söker fördjupad kunskap inom deras drömområden. Utbildningarna ger goda grunder för vidare studier på exempelvis högskola eller universitet. Som elev vid folkhögskolan erbjuds du boende och i vissa fall mat på skolan, dessutom är utbildningarna CSN-berättigade. Varför vänta? Skicka in din ansökan idag!

Studieort: Haparanda | Snittlön: 30 600 SEK/mån

Utbildningen ljudteknik och scenljus vänder sig till dig som vill jobba med både ljud och scenljus på livekonserter, teaterföreställningar, konferenser och föreläsningar. Det är en mycket användbar kombination som kan ge dig den extra skärpan du behöver i framtiden.

Studieort: Distans | Snittlön: 35 400 SEK/mån

Är du en kreativ person som brinner för att berätta storys? Vill du satsa på att nå ut med rörlig bild online? Då har du kommit rätt. Online Video Creator är utbildningen för dig som vill skapa intresseväckande videofilmer i sociala medier.

Studieort: Kalmar | Snittlön: 25 000 SEK/mån

För dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i skolmiljö samt vara ett stöd för lärare och elever både i och utanför klassrummet.

Studieort: Distans | Snittlön: 34 400 SEK/mån

Utbildningen passar dig som vill lära dig mer om kameran och fotografins möjligheter. Du kanske använder kameran som hobby eller i nödfall på jobbet, men vill ta ett steg till. Här får du lära dig grunderna inom foto­grafering, arbeta praktiskt med att foto­grafera och får professionellt stöd.

Studieort: Sigtuna | Snittlön: 31 500 SEK/mån

En grundläggande konstutbildning för dig som siktar mot en framtid inom konstnärliga yrken och för dig som för egen del vill upptäcka och utveckla ditt eget skapande.

Studieort: Sigtuna | Snittlön: 36 700 SEK/mån

Det bästa sättet att lära sig skådespeleri är att skådespela. Mycket. Träna ditt instrument, jobba med dig själv och öppna dig för andra. Att upptäcka dynamiken mellan dig själv, rollen, dina motspelare och medarbetare och hitta fram till samspelet som gör skådespeleriet levande.

Studieort: Helsjön | Snittlön: 38 100 SEK/mån

Musiklinjen erbjuder en bred musikutbildning där du som student har stor möjlighet att påverka innehållet. Du får individuell undervisning på två instrument, deltar i ensemble och studerar musikteori, gehör och andra ämnen som ger en stadig grund för vidare musikstudier. Även om du inte planerar att fortsätta till högre musikstudier kan linjen hjälpa dig att utveckla dina musikaliska färdigheter.

Studieort: Distans | Snittlön: 41 200 SEK/mån

En distansutbildning inriktad på pedagogik som förstärker din IKT-kompetens. Passar dig som vill utöka dina färdigheter inom IKT och lösa IT-utmaningar i grupp. Studera på distans i ett år med tio obligatoriska skolträffar (en gång i månaden). Efter kursen kan du arbeta som IT-utbildare i olika sammanhang eller fortsätta till högre studier.


Studieort: Östersund | Snittlön: 37 000 SEK/mån

Spelutveckling är kursen för dig som vill skapa egna dataspel. Datorspelsbranschen växer snabbt just nu och vi kan ge dig kunskap som öppnar många nya dörrar.

Studieort: Ljungskile | Snittlön: 43 000 SEK/mån

Journalistlinjen är en modern yrkesutbildning för dig som vill arbeta som journalist. Vår journalistutbildning har ett tydligt digitalt fokus, oavsett om du vill skriva eller göra radio. Rörlig bild är också en självklar del i utbildningen. Radioutbildningen sker i nära samarbete med Sveriges Radio P4 Väst. Praktik ingår under båda åren. De skapar kontakter och leder ofta till jobb.

Studieort: Ljungskile | Snittlön: 32 000 SEK/mån

Vill du läsa en utbildning som leder till ett arbete? Tycker du om att möta människor? Då ska du läsa till undersköterska på Ljungskile folkhögskola!

Studieort: Östersund | Snittlön: 33 000 SEK/mån

Vill du arbeta med människor? Som socialpedagog stödjer du utsatta människor i olika åldrar i deras vardag med fokus på förebyggande och främjande arbete, både på individnivå och i grupp.

Fler utbildningar

Ingen av utbildningar som föll dig i smaken? Kanske vill du gå en utbildning som leder till jobb? på Studier.se kan du söka och jämföra mellan tusentals kurser och utbildningar och hitta den som passar just dig.

Läs mer om fler populära utbildningar

Kreativa utbildningar på folkhögskola

Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...

Allmän kurs på folkhögskola

Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

Ljud och musikproduktion utbildning

Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion...

Programmering Utbildning

Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

CSN-berättigade utbildningar på distans

Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...

CSN-berättigade utbildningar

Tycker du att det är svårt att veta vilka CSN-berättigade utbildningar som det finns att välja mellan? Att välja...

Plugga upp betyg

Saknar du grundläggande behörighet för att komma in på din drömutbildning? Saknar du betyg från gymnasiet eller behöver du...

Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

Vård och omsorg utbildning

Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...

Elevassistent utbildning

En elevassistent utbildning ger dig fördjupade kunskaper om barn och ungdomar med särskilda behov som exempelvis en funktionsnedsättning eller...