Psykologi utbildning

Drömmer du om att hjälpa människor som lider av psykisk ohälsa? Vill du vara med och bidra till psykiskt välmående hos andra? Då ska du läsa en psykologi utbildning. Psykiska sjukdomar och problem är ett vanligt och allvarligt problem idag och fokuset på att förebygga psykisk ohälsa har aldrig varit så stor. Med en psykologi utbildning blir du bäst utrustad att behandla, vägleda och ge stöd till människor som behöver det.

Skickar...

Vill du spara tid? Vi hjälper dig att hitta en passande utbildare!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hur funkar känslor och varför har vi dem?

  Psykologiakademin

  Kompetensutveckling
  1 timme
  Onlineutbildning
  Seminarie
  Löpande
  Distans
  -

  Hjärnan – fakta och myter

  Psykologiakademin

  Kompetensutveckling
  1 timme
  Onlineutbildning
  Seminarie
  Löpande
  Distans
  -

  Psykisk ohälsa

  Lära

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Onlineutbildning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  950 SEK

  Specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 hp

  Campus Västervik

  Högskola/Universitet
  Magister- och master
  Löpande
  Västervik
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Psykiatriska diagnoser

  Lära

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Onlineutbildning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  950 SEK

  Psykologi

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  12 900 SEK

  Specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 hp

  Högskolan Väst

  Högskola/Universitet
  Magister- och master
  HT 2022
  Trollhättan
  Västra Götalands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Grundläggande psykoterapiutbildning KBT steg 1

  Bergströms Utbildningar

  Kompetensutveckling
  2 år
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Malmö
  Stockholm
  126 000 SEK

  Psykologprogrammet

  Psykologprogrammet ges på flera universitet i Sverige och är en väldigt populär psykologi utbildning. Programmet är för dig som har ett stort intresse av människor och som kan möta de under svåra omständigheter. Du kommer bli försedd med den rätta kunskapen som krävs för att förbereda dig för yrket som psykolog där bland annat praktiska moment är en stor del av utbildningen. Det sista året kommer du nämligen få göra praktisk tjänstgöring i psykologarbete under handledning av en legitimerad psykolog. Allt för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt för att lyckas i din karriär. Utbildningen tillgodoser dig med en bred såväl som djup kunskap inom:

  • Psykologisk behandling
  • Psykologiska teorier
  • Psykologisk utredning
  • Vetenskapsteori
  • Forskningsmetod
  • Övriga arbetssätt inom psykologin

  Psykolog lön

  Funderar du över vad en psykolog tjänar? Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) är den genomsnittliga lönen för en psykolog 42 800 kronor i månaden, beroende på vilken sektor man jobbar inom samt vilken arbetsplats man är på. Med erfarenhet kommer dessutom lönen öka och man kan förvänta sig en betydligt högre lön än den genomsnittliga lönen med åren. Med flera års erfarenhet tjänar en psykolog närmare 50 000 kronor i månaden.

  Psykologi utbildning längd

  En psykologi utbildning är under 5 år på heltid vilket omfattar 300 högskolepoäng. Efter att du har tagit din psykologexamen behöver du ansöka för ett psykologlegitimation som ges av Socialstyrelsen. För att kunna begära psykologlegitimation krävs att du fullgjort den praktiska tjänstgöringen.

  Psykologi utbildning csn

  När du läser din psykologi utbildning kan du ansöka om studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Det betyder att psykologutbildningen du väljer är kostnadsfri. Hur mycket pengar du får i studiemedel beror bland annat på hur många veckor du studerar och i vilken studietakt du väljer. Ansök på CSN för att veta hur mycket just du kan få i studiemedel.

  Psykolog antagningspoäng

  Vad för antagningspoäng som krävs för att gå en psykologi utbildning beror främst på vilket universitet man ansöker till. Därför är det viktigt att du ser över ditt lärosäte vad just ditt universitet har för antagningspoäng. Vanligtvis är antagningspoängen över 21 poäng men det varierar från år till år. Du kanske undrar hur antagningspoäng fungerar? Kort sagt så visar det vad den sist antagna personen till respektive utbildning hade för gymnasiebetyg eller högskoleprov resultat. Antagningspoängen kommer visa hur stor sannolikheten är att du kommer in på din utbildning. Detta avgörs genom att se över de olika urvalsgrupperna:

  • BI – sökande som har avslutade gymnasiestudier och uppnått behörighetskraven utan kompletteringsbetyg
  • BII – sökande som har uppnått behörighetskraven med hjälp av komplettering
  • BF – sökande som har studieomdöme från folkhögskola

  Psykologterapeut utbildning

  En psykologterapeut utbildning är till för dig som redan är psykolog, socionom, psykiater eller har jobbat inom liknande yrken med grundläggande psykoterapiutbildning om minst 180 högskolepoäng. Utbildningen riktar sig mot dig som är intresserad av en fördjupning inom kognitiv beteendeterapi eller psykodynamisk terapi. Det skiljer sig lite mellan att vara psykoterapeut och psykolog. Den främsta skillnaden är att en psykoterapeut arbetar med patienter som redan har fastställda diagnoser och har det som utgångspunkt för behandling. Medan psykologer är de som utreder, diagnostiserar och sedan behandlar patienten. Utbildningen är vanligtvis 3 års studier på halvfart och omfattar 90 högskolepoäng där både teoretiska och praktiska moment ingår.

  Psykologi kurs

  Är du intresserad av att läsa en psykologi kurs istället för en hel psykologi utbildning? Då finns det många alternativ till dig också. En psykologi kurs ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat psykologiska teorier och verktyg för att bättre förstå hur människor tänker och agerar som de gör. Efter kursen kommer du ha en bredare förståelse i människors beteenden, som inte bara kan hjälpa andra utan också dig själv. En psykologi kurs kan du läsa antingen på plats eller distans vid flera universitet runt om i Sverige.

  Arbetsområden psykolog

  Som psykolog har du många vägar att gå och du kan du arbeta inom en rad olika arbetsområden. Du kan arbeta inom bland annat:

  • Hälso-och sjukvården
  • Skola
  • Företag
  • Organisationer
  • Team-och ledarskapsutveckling

  Liknande utbildningar för dig som är intresserad av psykologi