Komplettera dina gymnasiebetyg på distans

Publicerad 2 september 2023

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg för att få behörighet för högre studier? Då kan NTI-skolans distansutbildningar vara dörren till din framtida dröm.

I denna artikel kommer vi att utforska hur du kan öka dina chanser för att nå din drömutbildning genom att skaffa rätt behörighet.

Läs upp dina betyg på Komvux

Genom NTI-skolans distansutbildningar kan du komplettera dina gymnasiebetyg med ämnen som du saknar helt, men även plugga upp ämnen som du redan har betyg i och som du vill höja, vilket ger dig möjligheten att söka till högskola och universitet. Oavsett om det är Engelska 5, Matematik 4, Kemi 1 eller andra ämnen, har NTI-skolan skräddarsydda kurser som passar dina behov och tidsramar.

När du väl har identifierat vilka kurser eller ämnen du behöver för att komplettera dina gymnasiebetyg kan du skräddarsy ditt utbildningspaket på distans. Ofta erbjuds flexibla alternativ som ger dig möjlighet att studera i din egen takt och anpassa din utbildning till ditt nuvarande yrkesliv. NTI-skolan vill göra din utbildningsresa så smidig och effektiv som möjligt. Oavsett dina mål och omständigheter, är Komvux distansutbildningar på NTI-skolan en pålitlig väg mot dina utbildningsmål.

Fördelar med att läsa Komvux på distans

Att studera Komvux på distans erbjuder flera fördelar som kan vara attraktiva för många studenter. Här är några av de främsta fördelarna med distansutbildningar:

 • Flexibilitet och geografisk frihet. Vi förstår att vissa har arbete eller andra åtaganden. En distansutbildning ger dig flexibiliteten att studera enligt ditt eget schema och i den miljö som passar dig bäst, vilket är en av de främsta fördelarna med denna studieform. Du har inga geografiska begränsningar, vilket är fördelaktigt om du bor på en avlägsen plats, om du vill undvika långa pendlingar till en fysisk skola eller kanske till och med studera i solen utomlands.
 • Lärande i egen takt. En annan fördel med att komplettera gymnasiebetyg på NTI-skolans distansutbildningar är att du kan välja tid, plats och takt för dina studier. Välj att studera i 25%, 50% eller 100% studietakt.
 • Kombinera jobb med distansutbildning. Distansstudier är också fördelaktiga då du kan kombinera dina studier med ditt arbete. En distansutbildning ger dig möjlighet att behålla nuvarande arbete medan du studerar, vilket kan vara avgörande för att till exempel upprätthålla din ekonomiska stabilitet.
 • Studiemiljö. Du har även möjlighet att skapa din egen studiemiljö. Du kanske trivs bättre med att studera hemifrån, på ett kafé eller på biblioteket. Att ha kontroll över din studiemiljö kan bidra till en förbättrad inlärningsupplevelse.
 • Spara tid och pengar. Att plugga på distans kan vara mer kostnadseffektivt än att gå tillbaka till en traditionell skola eller universitet. Du slipper kostnader för boende och pendling och dessutom är kursera på NTI-skolan alltid gratis. Du sparar också tid genom att kunna arbeta med dina studier när det passar dig bäst, vilket är särskilt värdefullt om du redan är etablerad i ditt yrke.
 • Visa din anpassningsförmåga. I dagens snabbutvecklande värld är flexibilitet och anpassningsförmåga avgörande. Genom att plugga på distans visar du att du kan hantera olika uppgifter samtidigt och anpassa dig till nya teknologier och inlärningsmetoder.
 • Demonstrera yrkesmässig mognad. Att komplettera dina gymnasiebetyg på distans visar ditt engagemang och yrkesmässiga mognad. Arbetsgivare och utbildningsinstitutioner ser positivt på individer som tar eget ansvar för sin utveckling och visar att de är villiga att investera tid och energi i att uppnå sina mål.

  Vilka är NTI-skolan?

  NTI-skolan är en digital skola som erbjuder kvalitativ, flexibel och individanpassad utbildning för dig som vill studera utifrån dina förutsättningar och behov. Varje år är det över 38 000 elever som väljer att studera på NTI-skolan, vilket har gjort att skolan är en utav de största skolorna inom distansutbildning i Sverige. Skolan har i över 50 år erbjudit distansutbildningar och tillsammans med kunniga och engagerade lärare utgör de grunden för en framgångsrik utbildning.

  NTI-skolan har ett omfattande utbud av över 280 lärarledda kurser inom vuxenutbildningar på distans. Detta innebär att du kan studera när det passar dig, var du än befinner dig, och i den takt som mest bekväm för dig, med en personlig lärare som stöd.

  Studenterna på skolan har tillgång till en personlig lärare som finns tillgänglig för frågor och stöd under kursens gång. Lärarkontakten på NTI-skolan är alltid individuell, något som många beskriver som en av de främsta fördelarna med att studera på distans på just NTI-skolan.

  NTI-skolan är ett utmärkt val om du vill komplettera dina gymnasiebetyg på distans för att kunna nå högre studier för framtida utbildningsdrömmar.

  Kan man få studiemedel för Komvux distansstudier från CSN?

  Ja, du kan söka CSN studiemedel för alla NTI skolans kurser. Du ansöker om studiemedel via www.csn.se.

  Vem får studera på Komvux?

  Detta finns utförligt beskrivet på Skolverkets hemsida.

  Vem kan läsa en Komvux distansutbildning på NTI-skolan?

  För att kunna ansöka om att studera på NTI-skolan behöver du i regel vara folkbokförd i en kommun som har ett avtal med NTI-skolan. Om din kommun saknar avtal kan det finnas möjlighet för dig att studera på NTI-skolan ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan. Läs mer om det här.

  Hur mycket kostar det att läsa på Komvux?

  Det är helt gratis att studera på Komvux men du betalar själv för litteratur och kursmaterial.