Internrevision utbildning

Är ni ute efter att förbättra er verksamhet och genomgå en internrevision utbildning? Lär er hur ni effektiviserar och tar till åtgärder för att förbättra er verksamhet genom internrevision av hög kvalitet. Är du redan en kvalificerad intern revisor eller en blivande revisor har vi anpassad information och utbildning för hur du kommer lyckas allra bäst.

Så lyckas du bäst med internrevision – Vi har utbildningarna! Här kan du söka och jämföra bland olika utbildare inom internrevision eller så fyller du i formuläret så hjälper vi dig.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning inom internrevision

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Redovisningskonsult

  KYH

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Flera orter (4 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Internrevision kvalitets- och miljöledning

  VisionL

  Kompetensutveckling
  Distans
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Norrköping
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Vad är internrevision

  Undrar ni vad internrevision är? Internrevision är till för att skapa trygghet för er organisationsutveckling och hjälper er styrelse att följa upp befintliga system inom verksamheten. Att investera i en internrevision resulterar inte bara i en verksamhet av hög kvalitet utan även en med välfungerade processer. Syftet med en revision kan variera men vanligtvis utvärderar internrevisorn er verksamhet utifrån nuläget och tar sedan fram åtgärder för hur ni kan gå tillväga för att förbättra. Åtgärderna ska vara till för att öka er effektivitet inom intern styrning, kontroll, riskhantering och ledningssystem. En internrevision ger er verksamhet bra förutsättningar att uppnå era uppsatta mål på ett effektivt och resultatinriktat sätt.

  När man genomgår en revision jobbar internrevisorer oftast efter olika standarder, ett exempel är ISO 14001 och ISO 9001. Under revisionen granskar revisorerna era arbetsmetoder, risker och krav, gör medarbetarintervjuer, analyserar och dokumenterar, med mera.

  Intern revision innehåll

  Vad som ingår i en internrevision utbildning varierar utifrån organisation, syfte och målgrupp. Men det finns helt klart en del kunskapspunkter som sticker ut och som är väl värda att nämna. Här nedan har vi listat ett par av alla de områden som ni kommer få värdefull kompetens inom dock beroende på vad ni väljer:

  • Syfte, planering, genomförande, avvikelsehantering och slutrapportering
  • Intervju- och undersökningsmetodik
  • Övningsuppgifter
  • God kunskap om ISO 9001:2015, ISO14001:2015, ISO 45001 och internrevision – enligt nya ISO 19011:2018
  • Förbättrad säkerhet och arbetsmiljö
  • Avslutning & uppföljning

  Internrevision av ledningssystem

  Att genomgå en internrevision utbildning för en viss standard och ledningssystem ger er värdefull kunskap att implementera och lyckas. Vi har samlat olika internrevision utbildningar utifrån olika behov och ledningssystem så att ni enkelt kan hitta rätt och påbörja er revision redan idag.

  ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001

  Vi erbjuder anpassade utbildningar i internrevision för ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001. Använder ni ett ledningssystem inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö är det ett krav att genomgå en internrevision. Att genomföra regelbundna internrevisioner är även viktigt för att behålla sin ISO certifiering för sitt ledningssystem. Är ni ännu mer intresserade av hur ni kan utveckla och förbättra er verksamhet kan ni ta del av en miljöcertifiering kurs.

  ISO 22000

  Har du ett certifikat enligt ISO 22000 är en internrevision även här ett krav för att behålla er certifiering. En internrevision utbildning enligt ISO 22000 ger därför era förbättringsagenter god kunskap till att driva ert arbete i livsmedelsäkerhet framåt. För att lyckas i er revision för livsmedelsäkerhet är det viktigt att ni har en god kunskap i standaren och även rätt verktyg för att förbereda, genomföra och rapportera er internrevision.

  IATF 16949

  IATF 16949 är en omtalad standard för kvalitetsledningssystem för er som är verksamma inom bilindustrin. Även här är det viktigt att göra regelbundna internrevisioner för att bibehålla er certifiering. Genom en utbildning inom området får ni värdefull kunskap för effektiva sätt att genomföra internrevisioner på ert egna företag.

  Internrevision utbildning pris

  Vad kostar en internrevision utbildning? Priset för en internrevision utbildning kan variera utifrån omfattning och syfte. Eftersom det finns ledningssystem inom både miljö, kvalitet, arbetsmiljö, livsmedelsäkerhet och bilindustrin varierar priset. En prisbild för en internrevision utbildning varierar men ligger mellan allt från 10.000 till 19500 kronor utifrån vad ni eftersöker för typ av revision.

  Intern revision checklista

  Så lyckas ni mer er internrevision! För att lyckas med er internrevision kan det vara bra att utgå från en checklista. Vi rekommenderar att den som är ansvarig går en intern revision utbildning inom ert område så att ni får värdefull kunskap för ett lyckat arbete. Vi har därför satt ihop en välformulerad checklista som en guide inför er internrevision och hur ni lyckas allra bäst.

  • Gå en internrevision utbildning inom det området som er verksamhet är inom eller utifrån ert ledningssystem
  • Strukturera upp en plan för en internrevision och gör det tydligt vem av medarbetarna som ansvarar för vilken del.
  • Kommunicera ert arbete. Se till att sätta ihop olika sammanställningar för att dokumentera och lagra det arbete som ni gör
  • Analysera och välj ut rätt fokusområde, det är viktigt att ni lägger fokus där ni själva ser att det finns problem både internt och externt.
  • Var noga i ert val av internrevisor och välj med stor omsorg. Det är viktigt att er revisor ställer mycket frågor och får era medarbetare att öppna upp sig ordentligt för att få ut ett så bra resultat som möjligt från er internrevision.

  Ett annat tips för att få till fler innovativa knep för att utveckla er verksamhet och involvera era medarbetare är att gå en Design thinking kurs. Att hela tiden jobba med utveckling inom er organisation är viktigt och här får ni tips på utbildningar inom Grupputveckling.

  Fördelar internrevision

  Det finns massor av fördelar med en internrevision utbildning. Att arbeta för att effektivisera och ta till åtgärder för att sträva åt sina uppsatta mål är något väl värt att få kunskap inom. Vi har listat ett par fördelar att ha med sig i åtanke om varför en internrevision utbildning är väl värd att investera i:

  • Uppdaterar och behåller era befintliga certifieringar
  • Genom en revision riktar ni era medarbetares fokus på det som är viktigt för er i förhållande till konkurrenskraft och lönsamhet.
  • Den medarbetare på ert företag som blir intern revisor får även möjligheten att utvecklas enormt och kan förberedas till större roller inom företaget.
  • Ni strävar efter att effektivisera och ta till åtgärder för att hela tiden förbättra er
  • Ni förser er ledning och styrelse med värdefull och effektiv information om verksamheten

  Att hela tiden jobba med att förbättra sin organisation och att värna om era medarbetare är väldigt viktigt. Här kan ni därför ta del av utbildningar om hur ni kan hantera stress på jobbet, bästa arbetsmiljöutbildningarna men även kurser inom hållbar utveckling.

  Är ni redo att ta steget mot en välfungerande internrevision? Fyll snabbt i formuläret så hjälper vi er att hitta rätt utbildare inom internrevision!

  Lär dig mer om hållbarhet

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du intresserad av att jobba med miljö och hållbarhetsfrågor? Idag förväntas företag att vara socialt, ekonomiskt och klimatmässigt ansvarstagande. En hållbarhetsutbildning ger dig en djupare förståelse inom ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Miljöcertifiering kurs

  Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...

  Risk- och krishantering utbildning

  Gå en utbildning inom riskhantering eller krishantering! Här har vi samlat flera av de bästa risk- och krishanteringsutbildningarna i...

  Brandskyddsutbildning

  Gå en brandskyddsutbildning och lär er hur man ska agera vid en brand. Alla anställda på en arbetsplats bör...