Utrymningsledare utbildning

Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats och vill ha de bästa förutsättningarna för att säkerställa din omgivnings säkerhet vid brand och utrymning? Eller vill du som arbetsgivare kompetensutveckla din personal för en säkrare arbetsmiljö vid händelse av en olycka? En snabb och säker utrymning kan vara avgörande när det kommer till bränder och andra hot. Det är din uppgift som utrymningsledare att leda utrymningen på ett säkert och effektivt sätt.

En utrymningsledare utbildning vänder sig till dig med utrymningsansvar och syftar i att ge dig de bästa förutsättningarna för att leda en säker och effektiv utrymning när det väl gäller. Utbildningen syftar i att försätta dig som utrymningsledare med kunskap om utrymning, branduppkomst och brandspridning. En utrymningsledare utbildning kan med fördel hållas på plats hos er eller i någon av våra utbildares lokaler. Priset på en utrymningsledare utbildning är främst anpassat efter storleken på gruppen och vilket upplägg ni söker.

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning för dig själv eller ditt företag! Skicka in en förfrågan via intresseformuläret nedan så hjälper vi dig hitta rätt utbildning efter dina preferenser och behov.

Skickar...

Låt oss hitta rätt utrymningsledare utbildning för er

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Brandutbildning i grundläggande brandskydd, instruerad av brandmän

  Franklin Brand & Hälsa

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Utrymningsledare och övning

  Securitas Sverige AB

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Kundanpassad
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Utrymningsledarens roll

  En utrymningsledares roll är huvudsakligen att leda en säker och effektiv utrymning vid brand eller hot. För att kunna ha rätt förutsättningar som utrymningsledare är en utrymningsledare utbildning ett centralt alternativ för dig med utrymningsansvar på arbetsplatsen. Utbildningen ger dig som är utrymningsledare den kunskap du behöver för att känna dig säker och trygg i din roll. En utrymningsledarutbildning varierar i upplägg och format beroende på vilken utbildare du väljer, men går generellt igenom följande delar:

  • Utrymningsledarens roll
  • Lagar och myndighetskrav
  • Brandteori
  • Förebygga brandrisker
  • SBA (Strategiskt brandskyddsarbete)
  • Människans beteende under stress

  Utrymningsledare väst

  Efter genomförd utrymningsledare utbildning får du som deltagare en väst med texten ”UTRYMNINGSLEDARE”. Västen indikerar att det är du som har utrymningsansvar på arbetsplatsen och underlättar för människor i din omgivning att identifiera dig vid en eventuell olyckshändelse, samt försäkra att det finns minst en utrymningsansvarig på plats vid varje våningsplan eller avdelning.

  Sök och jämför bland olika utrymningsledare utbildningar här

  Utrymningsledare krav

  Enligt AFS 2001:01, Systematiskt arbetsmiljöarbete, är det arbetsgivarens ansvar att fördela uppgifterna inom verksamheten för att försäkra en tillfredställande arbetsmiljö. Som arbetsgivare ansvarar du för att din personal har tillräckliga kunskaper för att genomföra en säker och effektiv utrymning. Det är även du som utdelar utrymningsansvar på arbetsplatsen. Läs mer om grunderna för en säker utrymning här.

  Söker du som arbetsgivare efter en utrymningsledare utbildning för att kompetensutveckla dig själv eller din personal? Fyll i formuläret nedan så rekommenderar vi rätt utbildning efter dina egna och verksamhetens behov!

  Utrymningsledare ansvar

  Kompetenta utrymningsledare är en väsentlig del i utrymningsorganisationen på arbetsplatsen och en viktig förutsättning för en säker arbetsmiljö. Utrymningsledarens ansvar är att se till att samtliga medarbetare lämnar våningsplanet eller avdelningen vid en utrymning, samt att rapportera utfallet av en utrymning till brandskyddsansvarig. En utrymningsledare utbildning försätter dig som är utrymningsledare med den information du behöver för att känna dig trygg i att leda en utrymning vid eventuell brand eller hot.

  Utrymningsledare distansutbildning

  Utrymningsledare utbildningar finns i flera olika format och kan med fördel hållas på plats hos er eller i någon av våra utbildares lokaler. Våra utbildare erbjuder skräddarsydda upplägg till just ert företag efter era behov och preferenser. Ta kontakt med någon av våra utbildare eller fyll i kontaktformuläret här nedan så rekommenderar vi de utbildare som erbjuder ett upplägg som passar just er!

  Andra utbildningar inom området arbetsmiljö

  Läs mer om andra relevanta utbildningar och kurser inom arbetsmiljösegmentet:

  • Om du är ute efter en arbetsmiljöutbildning för dig och dina medarbetare, så har vi samlat de bästa arbetsmiljöutbildningarna för din verksamhet på en och samma plats.
  • Vill du gå en arbetsmiljökurs för att säkerställa att din arbetsplats är anpassad efter de lagar och krav som finns så kan du söka och jämföra bland ett brett urval av arbetsmiljökurser här.
  • Sist men inte minst, är du ute efter en utbildning för att kompetensuteveckla dig själv och dina medarbetare kring hur ni bör agera i brandsituationer? Vi har samlat ett urval av de bästa brandskydds utbildningarna här. Arbeter ni å andra sidan i Göteborg och söker efter en brandskyddsutbildning nära er har vi samlat dessa här.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  Hållbarhetsarbete

  Hur kan hållbarhetsfrågan bli en lönsam del i din verksamhet? Med ett bra hållbarhetsarbete bidrar du inte bara till...

  Arbetsmiljö utbildning

  En god arbetsmiljö sänker sjukfrånvaro, ökar välmående och effektiviteten bland anställda samt minskar olyckor på arbetsplatsen. En arbetsmiljö utbildning...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Miljöcertifiering kurs

  Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...