Hot och våld utbildning

En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot och våld på arbetsplatsen. Alla har rätt till att känna sig trygga på sin arbetsplats, dock kan hotfulla situationer förekomma inom både företag, skolor, omsorg och myndigheter.

På Studier.se kan du söka och jämföra utbildningar som rör hot och våld eller pågående dödligt våld (PDV). Om du vill spara tid, skicka en generell förfrågan i formuläret nedan så kontaktar den utbildare dig som kan matcha dina önskemål.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta rätt hot och våld utbildning för er verksamhet!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hot och våld i arbetsmiljön

  Elerno

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  2 495 SEK

  Hot och våld på arbetet - Digital föreläsningsserie med grupparbete

  Lauras Consulting and Development

  Kompetensutveckling
  Föreläsning
  Löpande
  Distans
  12 500 SEK

  Hot och våld

  Securitas Sverige AB

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  6995 SEK

  Instruktörsutbildning i bemötande och mjukt självskydd

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1-2 veckor
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Stockholm
  25 500 SEK

  Hantera hot och våld på arbetsplatsen - Företagskurs

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  PDV-Utbildning

  Säkerhetsakademien AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Hot och våld

  Säkerhetsakademien AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Instruktörsutbildning lågaffektivt bemötande

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1-2 veckor
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Stockholm
  25 500 SEK

  Förebygg och bemöt utagerande och hotfulla beteenden

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  -

  Hur bemöter vi hotfulla personer?

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  1 100 SEK

  Bemöta hot och våld i skolan

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  -

  Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården

  Durewall Institutet

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  -

  Hot och våld utbildning – trygg på jobbet

  Hot och våld på arbetsplatsen har ökat i Sverige under de senaste åren. Dock är vissa yrkesgrupper mer utsatta för hot än andra enligt dom senaste rapporterna. Vad som är gemensamt för dessa grupper är till vilken grad yrkesutövaren har kontakt med andra människor, dessa innefattar allmänheten, kunder, klienter eller olika typer av brukare. En hot och våld utbildning förbereder deltagaren på att hantera och avstyra hotfulla situationer. Dom värst drabbade yrkesgrupperna är:

  • Vårdpersonal
  • Försäljare inom handel
  • Yrkesförare
  • Väktare, säkerhets- och ordningsvakter
  • Socialarbetare
  • Skolpersonal
  • Poliser

  All personal, oavsett yrke har rätt till att känna sig trygga på arbetsplatsen. En hot och våld utbildning ger deltagaren den kunskap som krävs för att mentalt förbereda sig på att hantera hotfulla situationer som kan uppstå på arbetsplatsen. Dessutom får deltagaren användbara verktyg för att på ett effektivt sätt förebygga hot och våld på arbetsplatsen.

  Hot och våld kurs

  En hot och våld kurs går igenom hur man kan förebygga hot och våld på arbetsplatsen. Deltagaren får också kunskap i hur man använder sig av våldsnedtrappande kommunikation för att avstyra hotfulla situationer. En hot och våld kurs eller hot och våld utbildning finns att få med branschspecifikt innehåll eller mer allmän. Normalt sett innehåller en hot och våld kurs följande delar:

  • Systematiskt arbete för att förebygga hot och våld
  • Lagar och regler
  • Mentala förberedelser
  • Bemötande av hotfulla och våldsamma personer
  • Hur agerar man i hotfulla situationer?
  • Riskanalyser

  Pågående dödligt våld (PDV)

  Pågående dödligt våld eller PDV kallas en situation där en eller flera individer, oftast utan förvarning, har för avsikt att slumpmässigt skada så många som möjligt på en utvald plats eller byggnad. I Sverige är sannolikheten för att drabbas relativt låg, dock är konsekvenserna av en attack många gånger förödande.

  Under senare tid har flertalet incidenter skett inom bland annat skolmiljön i Sverige. Något som är gemensamt för dessa attacker är att dom påbörjas utan förvarning samt pågår endast under en kortare tid. Att agera rätt under de första minuterna är avgörande när det gäller att rädda sitt eget och andras liv. En pågående dödligt våld utbildning förbereder deltagaren i att hantera situationen utifrån sina egna förutsättningar i en pressad situation.

  PDV utbildning

  En PDV utbildning hjälper deltagaren att mentalt förbereda sig på en situation med pågående dödligt våld. Deltagarna får öva på att omedelbart agera och hantera en pågående attack för att minimera effekterna av attacken. Till skillnad mot en hot och våld utbildning är dessa oftast avsedda för skolväsendet. En PDV utbildning inkluderar normalt:

  • Mentalt förberedande av PDV
  • Potentiella våldsindikatorer hos personal och elev
  • Hur intar man skyddsläge?
  • Vilka åtgärder som börd vidtas vid respektive fas
  • Kontakten med 112 – Vad behöver dom veta?
  • Möte med polis på plats

  En PDV utbildning varvar praktiska övningar med teori för att ge deltagaren dom bästa förutsättningarna för att på ett effektivt sätt kunna hantera skarpa situationer.

  Hur skapar man trygghet på arbetsplatsen?

  Att vara trygg innebär både psykisk och fysisk trygghet. Utöver de risker som varje specifik arbetsplats medför kan också människor sinsemellan försämra arbetsklimatet på en arbetsplats. Det är därför viktigt att företag, skolor, omsorg och myndigheter går en hot och våld utbildning. Detta för att kunna förebygga hot och våld på arbetsplatsen, men också för att kunna hantera och följa upp hotfulla situationer på ett korrekt sätt.

  Bidra till ett gott arbetsklimat

  Det är upp till varje medmänniska att bidra positivt till ett gott arbetsklimat. Med en hot och våld utbildning eller PDV utbildning får du verktygen som krävs för att lyckas i förebyggandet av hotfulla situationer. Oavsett om du är chef, skyddsombud eller medarbetare är god kunskap inom ämnet en förutsättning för att på ett systematiskt sätt kunna förebygga en otrygg arbetsplats.

  Bra komplement till en hot och våld utbildning

  • Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) berör psykosociala aspekter på arbetsplatsen så som stress, trygghet, konflikter, mobbning samt stöd från kollegor och chefer. Läs mer och boka en OSA utbildning idag.
  • På arbetsplatsen uppstår ofta konflikter och det är chefens ansvar att hantera dessa. Gå en kurs i konflikthantering och få verktyg att hantera och lösa konflikter på bästa sätt.
  • I en psykosocial arbetsmiljöutbildning tar utbildaren grepp om de psykiska och de sociala delarna. Det handlar om hälsa, välmående, stress, återhämtning och gemenskap.
  • Du kan också gå en skyddsombud utbildning som ger dig dem rätta verktygen du behöver för att bli säker i din ledande roll inom arbetsmiljö.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  Arbetsmiljö utbildning

  En god arbetsmiljö sänker sjukfrånvaro, ökar välmående och effektiviteten bland anställda samt minskar olyckor på arbetsplatsen. En arbetsmiljö utbildning...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Risk- och krishantering utbildning

  Gå en utbildning inom riskhantering eller krishantering! Här har vi samlat flera av de bästa risk- och krishanteringsutbildningarna i...

  OSA utbildning

  Söker du en OSA utbildning? Vi har samlat de bästa OSA utbildningarna för dig som behöver kompetensutveckling eller vill...

  Bästa arbetsmiljöutbildningarna

  Vi har samlat de bästa arbetsmiljöutbildningarna för dig och företaget du jobbar på. En arbetsmiljökurs gör dig eller din...

  HBTQI-utbildning

  Gå en HBTQI-utbildning och få ökad kunskap inom området! Diskriminering av HBTQI-personer förekommer i hela världen. HBTQI-kompetens är därför...

  Jämställdhet utbildning

  Behöver ni gå en jämställdhet utbildning på er arbetsplats? Ett bra jämställdhetsarbete kan skapa förutsättningar för nya marknader, kundgrupper,...

  Lokalvårdare utbildning

  Söker du jobb som lokalvårdare? Eller jobbar du idag och behöver förnya eller skaffa certifiering? Om du har exempelvis...