Miljöcertifiering kurs

Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför olika miljöcertifieringar som leder er framåt i ert miljöarbete. Att genomgå en miljöcertifiering bevisar att ni värdesätter miljön högt i er organisation och idag finns det ingen som missat att ett aktivt miljöarbete ger er många fördelar.

Vi har samlat Sveriges bästa företag som hjälper er att få en miljöcertifiering. Fyll i formuläret nedan så hjälper vi er att komma i kontakt med rätt företag utifrån era behov och organisation.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt miljöcertifiering

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Kurs i informationssäkerhet

  Creator

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Flera orter (4 st)
  -

  Kurs i ISO 45001

  Creator

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Flera orter (4 st)
  -

  Internrevisionsutbildning ISO 27001

  Creator

  Kompetensutveckling
  3 dagar
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Flera orter (5 st)
  22 500 SEK

  Internrevisionsutbildning ISO 9001 & ISO 14001

  Creator

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Flera orter (4 st)
  16 500 SEK

  ISO 45001

  LearnE

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  1996 SEK

  Kvalitets-och miljöledningssystem enligt ISO 9001 & ISO 14001

  Creator

  Kompetensutveckling
  1 vecka
  Företagsanpassat
  Öppna utbildningar
  Göteborg
  Rikstäckande
  Västra Götalands län
  75 000 SEK

  Vad är en miljöcertifiering kurs?

  Att gå en miljöcertifiering kurs är ett bevis som visar att ni som företag uppfyller den kravbild som ska uppfyllas för att ni ska räknas som en hållbar organisation. En miljöcertifiering stärka inte bara er verksamhets miljöimage utan ni blir även miljötransparanta inför andra i er bransch. Beroende på företagets storlek finns det olika miljöcertifieringar att utgå från. För stora företag är en certifiering enligt ISO 14001 omtalat och en bra miljöcertifiering att välja. För mindre och medelstora företag fungerar ett miljödiplom alldeles utmärkt som en miljöcertifiering.

  5 anledningar till att miljöcertifiera sig

  Varför bör företag miljöcertifiera sig? FN:s senaste klimatrapport tyder på att snabba förändringar måste ske i människans vanor. Ett bra steg för er som företag är att låter er verksamhet genomgå en miljöcertifiering så att ni kan vara med och bidra till en bättre planet. Genom en certifiering bidrar ni inte bara till en bättre värld utan ni som företag kan spara in mycket pengar och få en tydlig struktur för ert arbete.

  Vi har listat 5 bra anledningar till att miljöcertifiera sig:

  1. Stärker ert företags miljöimage
  2. Bidrar till minskade koldioxidutsläpp
  3. Mer hållbar ekonomi för företaget
  4. Konkurrensfördelar
  5. Få en tydlig struktur genom rätt miljöledningssytem

  Certifiering ISO 14001

  Är ni på jakt efter en iso certifiering enligt ISO 14001? ISO 14001 är en känd kravspecifikation som omfattar de krav som ställs på ert miljöledningssystem. En certifiering enligt iso 14001 är ett bevis på att ni som företag minimerar era arbetsprocessers påverkan på miljön negativt. Certifieringen blir en vägvisare och säkerställer att ni företag följer dem regleringar, krav och lagar som finns utifrån ett miljöperspektiv. Standarden används sedan så att ni regelbundet ska kunna förbättra er verksamhet utifrån miljöanpassade processer.

  För att behålla sin certifiering enligt ISO 14001 är det viktigt att genomgå en internrevision. Via länken internrevision utbildning kan ni ta del av viktig information kring ämnet och hitta rätt utbildning för er.

  ISO 14001 krav

  Alla företag kan genomgå en miljöcertifiering enligt ISO 14001 men då finns det krav som måste uppfyllas. För att ni enkelt ska kunna förbereda er inför en miljöcertifiering har vi samlat de krav som måste uppfyllas.

  Krav för Iso 14001:

  • Organisationen har eller skapar ett miljösystem som uppfyller krav för ISO 14001
  • Upprätthålla och säkerställa att er miljöpolicy följer miljöledningssystemet
  • Planera och utarbeta en handlingsplan för ert miljöarbete så att er miljöpolicy kan uppnås
  • Kontroll och åtgärder i att mäta, utvärdera och övervaka systemet och ert miljöarbetes resultat.
  • Samordna resurser och system för ett effektivt införande och uppfyllande av miljöpolicy och mål
  • Regelbunden granskning och förbättring av systemet för att hela tiden förbättra företagets miljöprestanda

  Miljödiplom certifiering

  Är ni ett mindre företag är en miljödiplomering en bra certifiering för er. Ett miljödiplom är ett naturligt första steg för er att komma igång med ett strukturerat miljöarbetet och är även ett bra första steg för er som strävar mot en certifiering enligt ISO 14001. Ett miljödiplom är enligt kraven i Svensk miljöbas och bidrar till att skapa en struktur i er verksamhets miljöarbete och ger även ett givande resultat av minskad miljöbelastning. Ett miljödiplom kan ni sedan använda flitigt i er externa kommunikation om ert miljöarbete, både mot kunder men även ut till andra inom samma bransch.

  Fördelar med miljöcertifiering kurs

  Att gå en miljöcertifiering kurs ger er som företag stora fördelar och möjligheter. Ni visar inte bara att ni bryr er om miljön utan ni minskar även era kostnader och får ett mer engagerad team. Vad vore egentligen bättre än att båda värna om miljön och samtidigt få en bra företagskultur?

  Fördelar med en miljöcertifiering:

  • Ett ökat förtroende för era kunder genom att uppvisa en certifiering för ert miljöarbete
  • Medarbetare inkluderas i miljöarbetet vilket skapar ett engagerat arbete
  • Ni får minskade kostnader då ni får en effektivare användning av material, avfallshantering och energi
  • Uppfyllandet av ett vanligt kund-och marknadskrav vilket ger er konkurrensfördelar och ett ökat förtroende som företag
  • Ökad trovärdighet och ett goodwill för ert miljöarbete

  Miljöcertifiering kurs pris

  En miljöcertifiering kurs pris varierar beroende på organisationens storlek och på vilken typ av certifiering du är intresserad av. Ska du nå en certifiering inom kvalitet-och miljö tillsammans kan hela processen ligga på 65 000 kronor. För endast en miljöcertifiering enligt ISO 14001 är priset lägre och utformat efter er organisation. Priset för ett miljödiplom varierar även det utifrån er organisation men ett exempel på en miljöutbildning som kan ge er ett diplom kostar 3995 kronor.

  Certifiering eller diplomering

  Ska ni välja en certifiering enligt ISO 14001 eller miljödiplomering? När man står inför valet för vilken väg man ska gö gällande sin miljöcertifiering kan en stor faktor vara storleken på ert företag. För till exempel ett mindre företag kan en miljödiplomering vara ett första steg mot en certifiering enligt ISO14001. Pratar man istället om större företag är en direkt certifiering enligt ISO 14001 det natruliga första steget. Men oavsett vilken metod ni väljer som företag är båda bra och erkända miljöledningssytem.

  Topp 5 företag som erbjuder miljöcertifiering

  Har ni bestämt er för att gå en miljöcertifiering kurs som hjälper er till en certifiering? Vi har samlat Sveriges bästa företag som hjälper er mot er certifiering och ger ert företag dne kunskap som ni behöver för att lyckas.

  1. Via2030
  2. VisionL Kvalitetspartner
  3. Creator Kvalitetssäkringar
  4. STF Ingenjörsutbildning
  5. Renova Miljö

  Tips på miljöutbildningar

  Är ni redan miljöcertifierade och vill gå en annan kurs i miljö? Läs kort om andra utbildningar här nedan eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt utbildare!

  Grundläggande miljöutbildning

  Med en grundläggande miljöutbildning får ni god kunskap om dem allra viktigaste punkterna för miljöfrågorna. I en grundläggande kurs kan ni bland annat få kunskap inom de olika begreppen inom miljö och ingående kunskap för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Ni kan även få förberedande kunskap som sedan kan resultera i en väg mot en miljöcertifiering eller ett miljödiplom.

  Miljölagstiftning

  En kurs inom miljölagstiftning ger er en bra grund för att förstå miljölagstiftningen men även dess uppbyggnad. En kurs i miljölagstiftning underlättar ert arbete med att hantera förändringar, tolka lagkrav, följa upp efterlevnaden och hantera myndighetsärenden inom området. Syftet med en kurs är att både tillge praktisk men även uppdaterad förståelse för standarder som hjälpmedel i att skapa bra affärsnytta.

  Hållbart företagande

  Är ni redan medvetna som att hållbarhet är vägen framåt? Då kan en kurs i hållbart företagande defitnivt vara något för er. Genom kursen får du god kunskap i hur din verksamhet kan gå framåt och hur du kan engagera dina anställda.

  Andra utbildningar i hållbarhet

  Vill ni få ännu mer kunskap om hur ni kan minska ert ekologiska fotavtryck kan ni läsa om fler kurser i hållbar utveckling! Hållbarhet är ett väldigt brett ämne och nedan har vi listat ett par utbildningsområden där ni kan bidra till både ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet för er organisation.

  Är ni redo för att bidra till en bättre värld och ta vägen mot en miljöcertifiering? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att komma i kontakt med flera experter inom området så att ni kan komma igång!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  Hållbarhetsarbete

  Hur kan hållbarhetsfrågan bli en lönsam del i din verksamhet? Med ett bra hållbarhetsarbete bidrar du inte bara till...

  Arbetsmiljö utbildning

  En god arbetsmiljö sänker sjukfrånvaro, ökar välmående och effektiviteten bland anställda samt minskar olyckor på arbetsplatsen. En arbetsmiljö utbildning...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....