Hållbarhetsarbete

Hur kan hållbarhetsfrågan bli en lönsam del i din verksamhet? Med ett bra hållbarhetsarbete bidrar du inte bara till din omvärld utan det kan även öppna upp för nya affärsmöjligheter. Dessutom är det ett socialt ansvarstagande och kan bidra till en bättre varumärkesimage.

Ta din verksamhet till nästa nivå genom att integrera hållbarhet på ett strategiskt och lönsamt sätt. Spara tid och fyll i intresseformuläret nedan så hjälper vi dig att hitta den kurs som passar din verksamhet.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta rätt kurs för att säkra ert hållbarhetsarbete!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certifierad utbildning i GRI Standards 2021 hållbarhetsredovisning

  Aktuell Hållbarhet Utbildning

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  18 900 SEK

  Hållbarhet i arbetslivet

  Fortbildia

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  -

  Strategiskt inköp för riskhantering och hållbarhet

  Gothia Logistics AB

  Kompetensutveckling
  4 dagar
  E-Learning
  Löpande
  Rikstäckande
  5 300 SEK

  Transporter för hållbarhet

  Gothia Logistics AB

  Kompetensutveckling
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  550 SEK

  Strategiskt hållbarhetsarbete

  Bright Planet AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Hållbarhet för styrelser

  Bright Planet AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Hållbar kommunikation

  Bright Planet AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Hållbarhetsarbete företag

  Varför är en kurs i hållbarhetsarbete lönsamt för ditt företag? Genom att gå en hållbarhetsutbildning lär sig företag om de sociala och etiska aspekterna av hållbarhet. Det ger dig tillexempel de verktyg och kunskaper som behövs för att ta position i viktiga hållbarhetsfrågor. Detta kan resultera i en framtidssäkrad verksamhet som både gynnar miljön och er ekonomi. Oavsett om du sitter i styrelsen eller är medarbetare så gynnas företag av att utbilda sin personal i att arbeta mer hållbart.

  Ett visat engagemang kan leda till en ökad försäljning, ökad lojalitet bland kunder och leda till bättre varumärkesimage. Det ger också företag möjligheten att upptäcka nya affärsmöjligheter och utveckla innovativa lösningar för att möta hållbarhetsutmaningar.

  Vår sida om kurser i hållbar utveckling ger dig fördjupade kunskaper inom de lagar och krav som ställs på företag idag.

  Affärsmässig fördel

  Att företag gynnas av hållbarhetsarbete kan för många vara självklart. Men på vilket sätt? Det kan leda till en positiv effekt på både sociala, ekonomiska och miljömässiga faktorer. Nedan har vi listat fem stycken konkreta anledningar till hur företag gynnas av att gå en kurs i hållbarhetsarbete.

  • AttraktivitetFöretag som arbetar aktivt med hållbarhet har visat sig vara mer attraktiva för kunder, investerare och anställda samt ett ökat kundförtroende.
  • Företagsprestanda – Hållbarhetsarbete har en betydande inverkan på företagsprestanda. Genom att gå en kurs i hållbarhetsarbete kan företagare lära sig hur man identifierar och hantera potentiella samhällsrisker. Allt ifrån klimatförändringar till resursbrist och regelverkskrav som kan uppstå. Denna förberedelse kan i sin tur bidra till minskad sårbarhet för externa förändringar och göra företaget mer robust på lång sikt.
  • Nya Affärsmöjligheter Med en kurs i hållbarhetsarbete kan verksamheter lära sig om nya teknologier, marknadstrender och affärsmodeller som kan hjälpa dem att öka sin konkurrenskraft och skapa nya affärsmöjligheter.
  • Kostnadsbesparingar – Med hjälp av verktygen från kursen kan hållbarhetsarbetet leda till kostnadsbesparingar genom minskad energi- och resursförbrukning.
  • Konkurrenskraftig Ett företag som kan visa på engagemang med ett hållbarhetsarbete blir oftast mer konkurrenskraftiga på marknaden som ett resultat av ökad attraktivitet och en starkare ekonomi.

       Miljöcertifiering företag

       Om ni vill höja er verksamhet ytterligare efter en kurs inom hållbarhetsarbete så är en ISO-certifiering ett bra nästa steg. ISO (International Organization for Standardization) är den organisation som utarbetar och sätter standarder för företag, framförallt inom näringslivet. Det är helt frivilligt för företag att implementera ISO-standarder i sin verksamhet. Men man kan tydligt se en positiv effekt för de företag som gör det eftersom att många har dessa certifieringar som krav på tillexempel sina leverantörer och partners.

       ISO 14001-certifieringen är den standard som inriktar sig mot företagets påverkan och arbete kring miljöfrågor och hållbarhet. Certifieringen innebär att företaget har implementerat ett effektivt miljöledningssystem för att minska sin miljöpåverkan och öka hållbarheten.

       Många offentliga upphandlingar har ISO 14001-certifiering som ett krav vilket kan öppna dörrar till nya affärsmöjligheter. Genom att ta steget och bli ISO 14001-certifierade kan företag visa sin ledande ställning inom hållbarhet och dra nytta av dess fördelar.

       Hållbart företagande

       Hållbarhet är inte bara politikernas jobb och ansvar och vi alla behöver vara aktiva i hållbarhetsfrågan. Nu mer än någonsin är det viktigt att engagera sig och arbeta mer hållbart. En del företag kan se det som en stor process men vi gör det enkelt. Ta första steget nu och fyll i intresseformuläret så hjälper vi dig att hitta rätt kurs efter önskemål och behov.

       Läs mer om fler populära utbildningar

       Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

       Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

       Arbetsmiljö utbildning

       En god arbetsmiljö sänker sjukfrånvaro, ökar välmående och effektiviteten bland anställda samt minskar olyckor på arbetsplatsen. En arbetsmiljö utbildning...

       Hot och våld utbildning

       En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

       Arbete i slutet utrymme

       Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

       Utrymningsledare utbildning

       Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

       Hållbarhetsutbildning

       Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

       Kvartsdamm utbildning

       Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

       Härdplastutbildning

       Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

       Elsäkerhetsutbildning

       Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

       Miljöcertifiering kurs

       Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...