Härdplastutbildning

Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare utbildningskrav på de som arbetar med härdplaster eller andra allergiframkallande kemiska produkter. Med en härdplastutbildning får du kunskap om hur du på ett säkert sätt behandlar material som innehåller härdplaster och hur arbetsmiljöriskerna av kemiska produkter minimeras. Efter avslutad utbildning får du även ett intyg som styrker dina kunskaper.

En härdplastutbildning kan genomföras digitalt på distans, fysiskt på plats hos er eller i utbildarens lokaler. Priserna varierar mellan 1 500 och 2 500 kr beroende på upplägg och utbildare. Vi samarbetar med några av landets främsta utbildare inom härdplast som bedriver såväl öppna utbildningar för dig som privatperson, som skräddarsydda lösningar anpassade efter dig och ditt företag.

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning! Gör en förfrågan nedan så matchar vi ihop dig med rätt utbildare efter dina preferenser och behov.

Skickar...

Låt oss hitta rätt härdplastutbildning för dig

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Härdplastutbildning - online

  Kravutbildningar.se

  Kompetensutveckling
  Onlineutbildning
  Distans
  1395 SEK

  Härdplast - Kemiska hälsorisker

  Presto

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  2100 SEK

  Härdplastutbildning (online)

  Movant säkerhetsutbildningar

  Kompetensutveckling
  3-7 timmar
  Bokadirekt & betala
  Distansutbildningar
  Löpande
  Distans
  1800 SEK

  Härdplast Utbildning

  LAVI Gruppen

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Örebro
  Örebro län
  -

  Varför gå en härdplastutbildning?

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver ett intyg från en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare utbildningskrav på dig som hanterar och arbetar med härdplaster eller andra allergiframkallande kemiska produkter. Med en härdplastutbildning utvecklar du kunskap kring hur du på ett säkert sätt behandlar material som innehåller härdplaster och hur arbetsmiljöriskerna av kemiska produkter minimeras.

  En härdplastutbildning riktar sig till dig som hanterar eller kommer i kontakt med härdplaster på arbetsplatsen och grundar sig på föreskriften AFS 2014:43, Kemiska arbetsmiljörisker. Efter avslutad härdplastutbildning får du som deltagare ett intyg, som i enlighet med AFS 2014:43 behöver förnyas efter fem år. Om din arbetsgivare inte kan styrka sina arbetstagares härdplastutbildning med ett högst fem år gammalt intyg beläggs er verksamhet med en sanktionsavgift på 10 000 kr/person.

  Sök och jämför utbildningar inom härdplast här

  Härdplastutbildning krav

  Kravet att gå en härdplastutbildning omfattar en bred variation av arbetsområden och yrkesgrupper. Kraven innebär att du som utför eller leder arbete med härdplast ska vara informerad om risker, skyddsåtgärder och hantering av ämnet. Detta eftersom härdplast, likt andra hälsofarliga kemiska produkter, anses vara astma- och allergiframkallande. Utbildningen är relevant för dig som är aktiv inom bland annat följande yrkesområden och arbetsplatser:

  • Nagelterapi
  • Plast- och byggindustrin
  • Gjuteriindustrin
  • Bilverkstäder
  • Tandläkarmottagningar
  • Fransstylister

  Härdplastutbildning giltighetsintyg

  I enlighet med föreskriften för Kemiska arbetsmiljörisker, AFS 2014:43, är du som arbetsgivare skyldig att kunna styrka din personals utbildning med ett högst fem år gammalt intyg. Om dina anställda saknar relevant intyg kommer din verksamhet att beläggas med sanktionsavgifter på 10 000 kr/person. Efter avslutad utbildning erhåller du som deltagare ett legitimt intyg som styrker dina kunskaper inom hantering av härdplaster och minimering av arbetsmiljörisker.

  Pris på utbildningar i härdplast

  En härdplastutbildning är en prisvärd utbildning som ger dig både behörigheten och den kunskap du behöver för att kunna hantera härdplaster på arbetsplatsen. Kostnaden för en utbildning inom härdplast varierar mellan 1500 och 2500 kr. Är ni ett företag som behöver utbilda er personal kan priset variera beroende på vilket upplägg ni eftersöker. Utbildarna brukar kunna ge en bra mängdrabatt vid dessa tillfällen. Skicka in en intresseanmälan via intresseformuläret ovan för mer information om vilken utbildning som passar dig efter dina behov.

  Härdplastutbildning online/webb

  Söker du en härdplastutbildning online? Idag finns möjligheten att gå en utbildning i härdplast på distans då flera utbildare inom branschen har hittat digitala lösningar på sina upplägg. Fördelen med härdplastutbildningar online är att de är flexibla och kan genomföras både individuellt och i grupp. Vill du hitta en distansutbildning i härdplast? Fyll i intresseformuläret så hjälper vi dig att hitta rätt utbildare efter dina behov.

  Härdplastutbildning innehåll/intyg

  Utbildningens innehåll kan variera beroende på aktuellt yrkesområde, men i grunden får du som deltagare kunskap om hälso- och arbetsmiljörisker vid arbete med härdplaster och allergiframkallande kemiska produkter i allmänhet. Du får som deltagare även kännedom om olika typer av kemiska produkter, samt kunskap om skyddsåtgärder som är nödvändiga för att minimera riskerna på arbetsplatsen. Efter avslutad utbildning får du som deltagare ett intyg som styrker dina kunskaper kring hantering och riskminimering. Intyget gäller i fem år och behöver därefter förnyas. Är du intresserad av att gå en härdplastutbildning eller förnya ditt intyg? Fyll i intresseformuläret så hjälper vi dig hitta rätt utbildning efter dina behov.

  Andra utbildningar inom området arbetsmiljö

  Läs mer om andra relevanta utbildningar inom arbetsmiljö:

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  Hållbarhetsarbete

  Hur kan hållbarhetsfrågan bli en lönsam del i din verksamhet? Med ett bra hållbarhetsarbete bidrar du inte bara till...

  Arbetsmiljö utbildning

  En god arbetsmiljö sänker sjukfrånvaro, ökar välmående och effektiviteten bland anställda samt minskar olyckor på arbetsplatsen. En arbetsmiljö utbildning...

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Miljöcertifiering kurs

  Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...