Säkra lyft utbildning Stockholm

Är du i behov av att gå en säkra lyft utbildning Stockholm? Kanske är det så att du arbetar som kranförare, lastkopplare eller signalman men inte har en utbildning i säkra lyft. Då kan någon av våra säkra lyft utbildningar vara av intresse för dig. Det är enligt lag att man måste ha genomfört en säkra lyft utbildning för att få jobba som kranförare, signalman etc men det kan även vara till nytta för dig som är skyddsombud eller är arbetsledare.

Hos oss kan du hitta och jämföra 100-tals av de bästa säkra lyft utbildningarna Stockholm för att hitta rätt för just dig och ditt företag!

Skickar...

Låt oss hitta rätt säkra lyft utbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Säkra lyft och lasthantering

  Motivera utbildning AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Oskarshamn
  -

  Säkra lyft giltighet

  Nästan alla olyckor och tillbud beror på okunskap och enligt kran- och byggbranschen sker fortfarande många tillbud och olyckor. Därför kräver arbetsmiljöverket att alla som jobbar med kranar osv går en säkra lyft utbildning. Utbildningen håller på i 1-3 dagar och efter avslutad utbildning får man ett certifikat som är giltigt i ca 3 år. Efter att tre år har gått så måste man gå om utbildningen för att uppdatera sina kunskaper. Detta för att säkra att inga olyckor ska ske på arbetsplatsen. Roller som kräver att man gått en säkra lyft utbildning är:
  • Kranförare
  • Skyddsombud
  • Arbetsledare
  • Signalmän

  Säkra lyft krav

  För att jobba med kranar, som skyddsombud eller arbetsledare så är det viktigt att ha koll på de lagar och regler som gäller. Det innebär en stor säkerhetsrisk ifall man inte har koll på detta.
  Sedan 2007 har arbetsmiljölagen skärpts och det ställs idag mycket högre krav på arbetsgivaren. Enligt AFS 2006:6 § 29 får en lyftanordning eller ett lyftredskap endast användas av personer som har god vara av arbetet samt har både teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning. Detta gäller oavsett bransch och sammanhang där man genomför lyft, och oberoende av vilken typ av last det rör sig om. Läs mer på Arbetsmiljöverkets egna hemsida här.

  Lyftanordningar som kräver en säkra lyft utbildning:

  • travers
  • mobilkran
  • tornkran
  • pelarlift
  • annan lyftanordning
  Föreskriften AFS 2006:6 ”Användning av lyftanordningar och lyftredskap” fastställer att det är arbetsgivarens skyldighet att ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för den anställde.
  För att se till att man följer de lagar och regler som arbetsmiljöverket har satt kan det vara en bra idé att även gå en arbetsmiljökurs. Ifall det finns behov av utse ett skyddsombud så har vi en rad olika skyddsombud utbildningar att välja mellan på vår plattform!

  Pris säkralyft utbildning Stockholm

  Upplägget för en säkra lyft utbildning kan variera beroende på vilken utbildare man väljer samt hur många som ska gå utbildningen. Om man är ensam privatperson så ligger priset på ca 1500-2000 kr. Ifall man är ett företag och därmed en större grupp brukar man kunna pressa priserna lite mer och få ett bra paketpris för sina anställda.
  Vill du veta mer om vilka utbildningar vi har inom säkra lyft? Då kan du läsa om mobila arbetsplattformar, Travers Stockholm eller kranförarutbildning. Funderar du eller ditt företag kanske istället att gå en lift utbildning? Läs då gärna mer också om liftutbildning Stockholm, liftutbildning Malmö eller liftutbildning Göteborg.
  Vi har även säkra lyft utbildningar i andra delar av landet så som säkra lyft utbildning Malmö!

  Anmäl dig till en utbildning!

  Fyll enkelt i intresseformuläret och få kontakt med upp till 5 utbildare som har säkra lyft utbildning Stockholm.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Hot och våld utbildning

  En hot och våld utbildning ger dig och din verksamhet dom rätta verktygen för att förebygga och hantera hot...

  Arbete i slutet utrymme

  Arbete i slutet utrymme är en av de största riskmomenten på arbetsplatser och en bristande kunskap kan komma att...

  Utrymningsledare utbildning

  Söker du en utrymningsledare utbildning för dig själv eller ditt företag? Har du blivit tilldelad utrymningsansvar på din arbetsplats...

  Hållbarhetsutbildning

  Brinner du för en hållbar framtid? Är du idag ansvarig för miljö och hållbarhetsfrågor i ert företag eller är...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Elsäkerhetsutbildning

  Arbetar du inom elbranschen och behöver gå en elsäkerhetsutbildning? En elsäkerhetsutbildning hjälper dig att få rätt kunskap i elsäkerhetsanvisningarna....

  Miljöcertifiering kurs

  Få en certifiering genom att gå en miljöcertifiering kurs och bidra till en bättre värld! Här kan du jämför...

  Risk- och krishantering utbildning

  Gå en utbildning inom riskhantering eller krishantering! Här har vi samlat flera av de bästa risk- och krishanteringsutbildningarna i...

  Brandskyddsutbildning

  Gå en brandskyddsutbildning och lär er hur man ska agera vid en brand. Alla anställda på en arbetsplats bör...