Liftutbildning Stockholm

Hitta en liftutbildning Stockholm. En liftutbildning är till för dig som i arbetet kommer i kontakt med lift. För att du ska kunna utföra ditt arbete måste du ha genomgått en utbildning och innehava ett certifkat, som måste uppdateras vart 5:e år. Oavsett om du söker en repetitionskurs eller grundutbildning för en liftutbildning Stockholm, så hittar du det här på studier.se. Vi har samlat utbildningar från några av Stockholms bästa utbildare inom området.

.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt Liftutbildning Stockholm!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Liftutbildning

  Trafik & Transportutbildarna Sverige

  Kompetensutveckling
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Liftutbildning - Teori

  Diploma

  Kompetensutveckling
  1 timme
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  1 725 SEK

  Liftutbildning + Fallskydd

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  2700 SEK

  Liftutbildning

  Jockes säkerhetsutbildningar

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Västra Götalands län
  1 800 SEK

  Liftutbildning

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  1900 SEK

  Gå en Liftutbildning Stockholm

  Jobbar du med eller vill börja jobba med liftar? I yrken som kommer i kontakt med liftar på arbetet krävs en liftutbildning enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter. Det kan handla om exempelvis roller som:

  • Liftförare
  • Platschef
  • Arbetsledare

  Se till att få koll på arbetsmiljömässiga regler för lift, detta kan du göra genom systematiskt arbetsmiljöarbete. Du eller ditt företag kan också gå en säkra lyft utbildning Stockholm. Att arbeta på höghöjd som du som liftanvändare gör innebär ett riskmoment. Utbildningen är till för att bli mer säker och riskmedveten i arbetet för att förebygga olyckor. Oavsett om du arbetar med lift ofta eller någon enstaka gång är det lika viktig att det genomförs på ett säkert sätt. Om du jobbar i Stockholm eller har möjlighet att utbilda dig där så hjälper vi dig att hitta rätt Liftutbildning Stockholm.

  Lagar och regler Lift

  Om du är osäker på vad det är för regler och lagar som ligger till grund för kravet av utbildning så redogör vi för det sammanfattat nedan:

  Arbetsmiljölagen (1977:1160)

  Enligt Arbetsmiljölagen skall arbetsgivaren förvissa sig om att arbetstagaren har den utbildning som behövs och att han vet vad han har att iaktta för att undgå riskerna i arbetet. (3 kap. 3 §)

  Med rätt utbildning kommer liftanvändare på ett bra sätt möta de utbildningskrav som finns i lagstiftningen. Om du är arbetsgivare, se till att era anställda har de certifikat som krävs.

  Användning av lyftanordningar och lyftredskap (AFS 2006:6)

  Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift skall den som använder en lift vara väl förtrogen med arbetet och ha teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning. Arbetsgivare skall ha dokumentation över arbetstagarens teoretiska och praktiska kunskaper. Arbetstagaren skall dessutom ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en lift.

  I föreskriftens kommentarer till 29 § står att svensk standard ger råd om innehåll för utbildning av förare av mobila arbetsplattformar. Svensk standard är SS-ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Utbildning för operatör (förare).

  Läs mer på Arbetsmiljöverkets egna hemsida här.

  Om ni behöver mer kunskap om arbetsmiljö och lagar och regler kan det vara en god idé att gå en arbetsmiljökurs. Det är viktigt att ni också utser skyddsombud på arbetet. Har ni inte ett skyddsombud på plats kan ni gå en skyddsombud utbildning.

  Liftutbildning Stockholm upplägg och innehåll

  För att möta de krav som vi nämner ovan är utbildningarna framtagna utefter standarden SS-150 18878:2004, som är ett grundkrav för liftutbildning.

  Utbildningens upplägg består av både teori och praktik för att ge en heltäckande utbildning och den kunskap som krävs. Om du går en liftutbildning kan du räkna med att upplägget ungefär blir enligt följande: Utbildningen genomförs på 8 timmar, vanligtvis med 4 timmar teori och 4 timmar praktik. I den praktiska delen ingår både maskingenomgång och körträning, medan den teoretiska handlar mer om kunskap om såväl liften som regler och lagar kring arbetet.

  Som många områden inom kompetensutveckling kan också en skräddarsydd utbildning erbjudas. Få hjälp av experter på området med en utbildning direkt anpassad till just er arbetsplats, bransch och arbetssätt. Är ni flera som ska gå utbildningen finns det ofta också möjlighet för utbildaren att komma ut och hålla i liftutbildningen på plats hos er.

  Pris Liftutbildning Stockholm

  Priset på en liftutbildning varierar på vilket upplägg ni är ute efter. Om det handlar om en anmälan till en öppen utbildning brukar priset ligga mellan ca 1500-2500 kr per deltagare. Ofta går priset per person ner om ni som företag begär en offert för flera anställda. Eftersom Lift handlar om arbete på hög höjd finns det också många upplägg där ni kan kombinera utbildningen med en fallskyddsutbildning, för mer kunskap om säkerhet på arbetsplatsen och dessutom till ett bra paketpris.

  Vi har mer information om du vill läsa vidare. Då kan du läsa om fler utbildningar inom liknande områden som mobila arbetsplattformar, saxlift utbildning, ställningsutbildning eller kranförarutbildning.

  Du kan också läsa mer om liftutbildning på andra orter, exempelvis liftutbildning Göteborg eller liftutbildning Malmö.

  Anmäl dig till en utbildning!

  Fyll enkelt i intresseformuläret och få kontakt med upp till 5 utbildare som har liftutbildning Stockholm.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Taxiutbildning

  Vill du utbilda dig till taxiförare? För att arbeta som taxiförare i Sverige krävs det att du har en...

  Fordonsmonterad kran

  Hanterar du en fordonsmonterad kran i ditt yrke? Du som arbetar med hantering av fordonsmonterade kranar under eller över...

  YKB delkurs

  Arbetar du som buss- eller lastbilschaufför och behöver förnya ditt yrkeskompetensbevis med YKB delkurs 1-5? Enligt lag behöver du...

  YKB Grundutbildning

  Behöver du ta ett yrkeskompetensbevis för att ha rätt att framföra lastbil eller buss i jobbet? En YKB grundutbildning...

  Truckutbildning

  Gå en truckutbildning och säkra ditt truckkörkort idag. Med ett truckkörkort öppnar du upp dörrarna till ett stort utbud...

  Truckkort Dalarna

  Ta ditt truckkort i Dalarna! Med ett truckkort blir du mer attraktiv för arbetsgivare och ökar samtidigt chanserna till...

  YKB utbildning Stockholm

  Hitta rätt YKB utbildning i Stockholm. Gå en YKB grundutbildning 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning på 35 timmar....

  Lastbilschaufför utbildning

  Gå en lastbilschaufför utbildning och ta C-körkort. Med ett lastbilskörkort kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden då bristen på...

  Hjullastarutbildning

  Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar...

  Grävmaskinistutbildning

  För att få köra grävmaskin är kravet att du genomfört en grävmaskinistutbildning. Det är arbetsmiljöverket som ställer dessa krav...