Liftutbildning

Behöver du eller din personal gå en liftutbildning? Vi har liftutbildningar grund och liftutbildningar repetition på orter i hela Sverige och arbetar med företag som bedriver utbildningar inom mobila arbetsplattsformar för att skapa säkra & effektiva höghöjdsjobb. Utbildningarna kan bedrivas online/webb eller på en angiven ort. Arbetsmiljölagen (AFS 2006:06 § 29) beträffande användning av lyftanordningar och lyftredskap kräver att du som arbetstagare har en relevant utbildning.

Spar tid och gör en enda förfrågan nedan, du blir sedan direkt kontaktad av upp till 5 st professionella utbildningsföretag som bedriver liftutbildningar inom olika nischar. Jämför pris och boka den du tycker är bäst för er.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig boka rätt liftutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Lift & fallskydd - intensivkurs

  T & P Totalentreprenad AB

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  2695 SEK

  Liftutbildning

  T & P Totalentreprenad AB

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  2695 SEK

  Liftutbildning

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  2300 SEK

  Liftutbildning

  Säkerhetsutbildarna

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Hudiksvall
  -

  Lift/ Mobila arbetsplattformar

  Kompetensutveckling
  1-2 dagar
  Kurser
  Löpande
  Karlstad
  1700 SEK

  Vem behöver gå en Lift utbildning?

  För att förebygga skador, risker och olyckor på arbetsplatsen kräver arbetsmiljölagen att du som arbetar med lift har genomgått en liftutbildning. Således är det obligatorisk för dig som arbetar exempelvis med bygg, väg eller fasad att gå utbildningen. Oavsett hur du kommer i kontakt med liftar behövs en utbildning. Exempelvis förare, arbetsledare eller platschefer kan vara i behov av en lift utbildning. Det innebär att alla som arbetar med eller i närhet av en lift behöver ett giltigt certifikat, som ges efter genomförd utbildning. Detta certifikat gäller i fem år. Har ditt certifikat gått ut? Då behöver du istället gå en repetitionskurs.

  Att jobba med lift

  En lift kan förekomma på flera olika arbetsplatser och i olika arbetsroller, men frågan är om det gäller även ditt arbete? Det är vanligt att liften används i samband med bygg, fastigheter, vägarbete eller liknande. Några exempel där arbetet kan innefatta lift är:

  • Vägarbete
  • Arbete med glas
  • Måleri
  • Plåtslagning
  • Fönsterputsning
  • Svets
  • Byggarbete
  • Ventilationsteknik

  Det finns också olika liftar, som är anpassade till olika arbeten och uppgifter. Exempelvis kan du arbeta med olika mobila arbetsplattformar så som Saxlift, Bomlift eller skylift. Därför finns det specifika utbildningar för respektive lift. Sök efter en saxlift utbildning här.

  Om du är osäker på om du behöver en utbildning bör du prata med ert skyddsombud eller din arbetsgivare för att få veta om du har de certifikat du behöver. Fyll annars i intresseformuläret här och få kontakt med utbildningsanordnare med lift utbildning som kan svara på dina frågor och erbjuda en utbildning.

  Lift utbildning upplägg och innehåll

  Utbildningen ska ge dig rätt förutsättningar för att på ett säkert sätt kunna utföra ditt arbete. Det handlar om såväl teoretiska som praktiska delar i en liftutbildning. Det finns en liftläroplan (LLP) som tagits fram för att utbildaren ska veta vad som bör ingå i en grundläggande liftutbildning.

  För att du som arbetstagare ska känna dig så säker som möjligt med att utföra arbetet brukar utbildningens innehåll vara heltäckande och se ut ungefär så här:

  Teoretisk del:

  • Liftens konstruktion
  • Skötsel av lift
  • Lager och föreskrifter
  • Säkerhet på arbetet

  Praktisk del:

  • Praktisk körning med lift, A och B
  • Fallskydd

  Pris Liftutbildning

  Priset på en liftutbildning kan variera beroende på om du som privatperson ska gå utbildningen, eller om ni är flera från samma företag. En offert för flera i en företagsanpassad utbildning, blir alltid billigare än en öppen utbildning du går själv. Men om du väljer en öppen utbildning ligger priset någonstans kring 2000 kr ex. moms. Jämför olika utbildningar här på sidan så hittar du det pris som passar dig bäst!

  Utbildningar för arbetsplatsen

  Om du arbetar med lift idag eller på en arbetsplats där det krävs olika typer av utbildningar för att kunna utföra arbetet utefter arbetsmiljöverkets föreskrifter är det som tidigare nämnt i texten obligatoriskt med ett certifikat, men hittar du inte just det upplägget du söker? Många av utbildarna kan skräddarsy en lift utbildning för att ni ska få den kompetensutveckling just ni behöver. Få lift utbildning anpassad till just ert arbetssätt och utefter era önskemål, ofta har utbildaren möjlighet att komma ut till er och utbilda de anställda.

  Är det inte just lift du arbetar med eller vill arbeta med kanske du behöver en annan utbildning för just ditt arbete. Det kan handla om exempelvis en svetsutbildning, kranförarutbildning, asbest utbildning, hjullastarutbildning eller traversutbildning som berör arbetsplatser liknande de som jobbar med lift. På studier.se hittar du och jämför olika utbildningar för att du ska hitta den som passar just dig och ditt arbete.

  Se till att ni har den kompetens och de certifikat som krävs. Det finns höga krav på er arbetsplats att ha de utbildningar som krävs för en säker arbetsmiljö och som arbetsgivare är det ditt ansvar. Om ni vill ta mer ansvar över arbetsmiljön bör de som jobbar med dessa frågor gå en skyddsombud utbildning. Utbilda dig och dina kollegor idag! Förslag på utbildningar som kan vara bra för er arbetsplats är: brandfarliga arbeten, hjärt- och lungräddning (HLR) eller en brandskydd utbildning.

  Behöver du gå en lift utbildning?

  Fyll då enkelt i intresseformuläret och få kontakt med upp till 5 utbildare som har lift utbildning.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  YKB Grundutbildning

  Behöver du ta ett yrkeskompetensbevis för att ha rätt att framföra lastbil eller buss i jobbet? En YKB grundutbildning...

  Truckutbildning

  Gå en truckutbildning och säkra ditt truckkörkort idag. Med ett truckkörkort öppnar du upp dörrarna till ett stort utbud...

  Truckkort Dalarna

  Ta ditt truckkort i Dalarna! Med ett truckkort blir du mer attraktiv för arbetsgivare och ökar samtidigt chanserna till...

  YKB utbildning Stockholm

  Hitta rätt YKB utbildning i Stockholm. Gå en YKB grundutbildning 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning på 35 timmar....

  Lastbilschaufför utbildning

  Gå en lastbilschaufför utbildning och ta C-körkort. Med ett lastbilskörkort kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden då bristen på...

  Hjullastarutbildning

  Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar...

  Grävmaskinistutbildning

  För att få köra grävmaskin är kravet att du genomfört en grävmaskinistutbildning. Det är arbetsmiljöverket som ställer dessa krav...

  YKB intensiv fortbildning

  Dags att ta eller förnya ditt YKB för buss eller lastbil? Gå en YKB-utbildning intensiv på 35-timmar. En YKB...

  YKB fortbildning

  Söker du efter YKB fortbildning? Hitta rätt YKB utbildning för lastbil eller buss. YKB intensiv fortbildning 35 timmar. Vi...

  YKB-utbildning

  Hitta rätt YKB utbildning för lastbil eller buss. YKB grund 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning 35 timmar. Vi...