HR-utbildning

Är du sugen på att gå en HR-utbildning? En person som arbetar med HR har som uppgift att ta hand om operativa och strategiska frågeställningar gällande arbetstagarna, företagets främsta resurser! Du har ofta en yrkestitel som exempelvis personalansvarig, mellanchef eller liknande. Arbetet med HR kan inkludera lagar och regler gällande rekrytering och arbetsrätt men även hur du och företagets ledning kan arbeta för att skapa en inspirerande och motiverande arbetsplats.

Här har vi samlat Sveriges bästa utbildningsföretag inom HR. Jämför 100-tals utbildningar för dig som vill gå en grundutbildning eller vidareutbildning inom HR. Vi har HR-utbildningar som leder till certifiering eller kortare HR utbildningar som genomförs på distans eller som anpassas efter ditt behov. Här finns utbildningar med löpande starter i hela Sverige.

Skickar...

Låt oss hitta HR-utbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Human Resource Management - MBA

  IU International University of Applied Sciences

  Högskola/Universitet
  Anpassat
  Distans
  Magister- och master
  Löpande
  Distans
  Utomlands
  4 802 SEK

  Arbetsrätt – live via webben

  INSU

  Kompetensutveckling
  4 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  6 400 SEK

  Rekryterare

  Distansinstitutet

  Yrkesutbildning
  1 år
  Program
  Distans
  Rikstäckande
  20 900 SEK

  HR-administratör

  Humanistiskt Lärcentrum

  Yrkesutbildning
  Program
  Löpande
  Distans
  20 900 SEK

  Certifierad Rekryterare

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  12 400 SEK

  HR-koordinator - Utbildning

  Distansinstitutet

  Yrkesutbildning
  1 år
  Program
  Distans
  Rikstäckande
  20 900 SEK

  Kompetensbaserad rekrytering

  Garuda AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  9 000 SEK

  Ett spännande arbete

  En person som arbetar med HR har som uppgift att ta hand om arbetstagarna, företagets främsta resurser! Du har ofta en yrkestitel som exempelvis personalansvarig, mellanchef eller liknande. ”Mänskliga resurser” är faktiskt ett väldigt bra sätt att beskriva arbetsområdet. Det är du som tar hand om och ger medarbetarna möjlighet att sköta sina jobb så bra som möjligt.

  Eftersom arbetet med personal och HR är så omväxlande kan en utbildning innehålla många olika saker. Något som de flesta företag har stor användning för är att ta fram strategier för friskvård. Hur ser den psykosociala arbetsmiljön ut? Att skapa en arbetsplats som inte bara är attraktiv utan också hälsofrämjande (med få sjukskrivningar) är ett mål som inte bara bidrar till välmående kollegor utan också till ett mer produktivt företag.

  Här kan du läsa mer om HR-utbildning eller inte kolla efter bra kurser i rekrytering?

  Från rekrytering till arbetsmiljöfrågor

  När organisationen söker nya medarbetare är det ofta HR-personer som tar ansvar. Att hitta rätt person kan kännas svårt, men företaget tjänar alltid på att vara noggranna i rekryteringsarbetet. Det finns stora pengar att tjäna på att hitta rätt individ för jobbet. Utbildningar inom till exempel medarbetarsamtal säkrar att den interna rekryteringen används rätt. Likaså kan en kurs i intervjuteknik eller personbedömning kan spara organisationen stora utgifter i längden.

  Vi har samlat kurser från de bästa utbildningsanordnarna här i vår kategori grundkurs i ledarskap.

  Den som arbetar på en personalavdelning måste hålla sig ajour med rådande lagar och regler. Med hjälp av experter inom området blir det enklare för dig att hålla dig uppdaterad. Vi rekommenderar att du tar för vana att läsa en kurs inom arbetsmiljö lite då och då. Då kan du känna dig säker på att kunna besvara alla frågor från dina medarbetare gällande rådande lagstiftning.

  Är detta aktuellt för dig? In och läs mer om kompetensutveckling och gå en arbetsmiljökurs!

  Må bra på jobbet

  Även om det har många fördelar ska det inte glömmas att det kan vara påfrestande att arbeta med människor! Att ha kontakt med en egen coach eller att lära dig mer om stresshantering eller EQ kan underlätta för dig i ditt yrkesliv. En vidareutbildning är inte bara bra för medarbetarna, utan också för din egen skull.

  Hitta och jämför kurser i mindfulness och stresshantering här på studier.se.

  Har du svårt att komma ifrån för att läsa en kurs? Läs mer om alternativ till traditionella utbildningar på våra sidor e-learning och plugga på distans. Många utbildningsanordnare är flexibla i sina kursupplägg – allt för att utbildningen ska passa dig så bra som möjligt.

  Är HR något för dig? Skicka en intresseanmälan för mer information!

  Läs mer om fler populära utbildningar