Återhämtningskurs

Är du i behov av återhämtning eller vill ta dig ur negativa tankar? Vill du lära dig metoder för att hantera stress, mindfulness eller komma tillbaka efter en utmattning, depression eller sjukskrivning? Gå en återhämtningskurs för att bli ditt riktiga jag igen! Vilken kurs som passar dig bäst beror på vart du befinner dig i livet och vad du vill få ut av kursen. Här via Studier.se hittar du de bästa kurserna inom återhämtning då vi samarbetar med Sveriges bästa utbildare inom mindfulness, självkänsla, återhämtning och stresshantering.

Sök, jämför och hitta den utbildning som passar dig bäst eller låt oss göra jobbet – fyll snabbt i formuläret här på sidan så matchar vi dina önskemål med upp till fem utbildare som passar dina behov!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt återhämtningskurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Örter vid stressrelaterad ohälsa – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  1-3 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  3 995 SEK

  SLH Mindfulness vid utmattning – Grundkurs

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Starta när du vill
  Distans
  4 495 SEK

  Coaching

  Inovanova konsult

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Coaching
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  SLH Återhämtningsprogram på distans

  Soulful Living

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  E-Learning
  Löpande
  Distans
  11995 SEK

  Föreläsningar om stresshantering

  SERENITAS

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Löpande
  Stockholm
  -

  Mental träning för maximal prestation

  Sqarp AB

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Göteborg
  -

  Återhämtningskurs

  Om du letar efter verktyg som mindfulness, meditation och stresshantering för återhämtning efter exempelvis en utmattning har du kommit rätt. Här har vi samlat nyttig information och kurser som förhoppningsvis kan hjälpa dig att ta dig framåt! Läs mer och välj den återhämtningskurs som passar dig bäst. Att återhämta sig efter en utmattning, som exempelvis kan bero på stress eller yttre faktorer, kan vara en tuff process om man inte får rätt hjälp eller stöd från omgivningen. Ofta hamnar man någon gång i livet i en jobbig period som man vill ha hjälp att ta sig ur men kanske inte vet hur. Det kan exempelvis vara jobbrelaterat med stress och utmattning, familjerelaterat eller livssituationsrelaterat med depression. Det kan då vara svårt att veta vart man ska söka stöd och hjälp.

  För dig som inte har möjlighet eller vill prata med någon finns det i stället möjlighet att lära sig hantera stress, ångest och oro genom en kurs i stresshantering, mindfulness kurs, kurs i mental närvaro, kurs i självkänsla eller genom personlig coaching. Här på Studier.se finns många utbildningar inom området både på plats och på distans som kan hjälpa dig komma på banan igen!

  Stresshanteringskurs

  Känner du dig stressad och hade velat veta hur man kan lära sig hantera stress på jobbet? Gå en stresshanteringskurs! En viss mån av stress är ofta bra och kan få en person att prestera lite högre och mer effektivt under kortare perioder. Däremot är inte all stress bra, om den pågår under lång period utan utrymme för återhämtning. En stresshanteringskurs tar ofta itu med vad dina mål är med att minska stressen – som till exempel en mer behaglig, lugnare tillvaro där du har kontroll över ditt liv, känner styrka och glädje. En kurs i stresshantering kan lära dig att identifiera vilka faktorer som utlöser din stress, hur man ska hantera känslan och vad man ska göra med den. Hur vi reagerar på stress och olika händelser är olika från person till person och samma lösning passar inte alla.

  Syftet med en stresshanteringskurs är att lära sig hantera stress och återskapa en balans i kroppen. Det finns många olika utbildningar som vi tar upp på denna sida som jobbar mot samma mål att uppnå mental balans och en tillvaro du är nöjd med, så som en mindfulness kurs, kurs i att förbättra sin självkänsla, personlig utveckling kurs och personlig coaching för den som vill ha en personlig hjälp.

  Stresshanteringskurser på olika orter

  Via Studier.se kan du söka, jämföra och hitta en stresshanteringskurs exempelvis i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Det går även att gå en stresshanteringskurs eller mindfulness på jobbet på distans.

  Topplista 10 populära kurser inom personlig utveckling

  I listan nedan ser du tio populära utbildningar här på Studier.se för den som vill bli en ännu bättre version av sig själv:

  Personlig utveckling kurs

  Vill du bli en bättre version av dig själv eller hjälpa andra bli just det? Gå en personlig utveckling kurs! Syftet med en kurs i personlig utveckling kan vara att öka meningsfullheten i din tillvaro både privat och professionellt i ditt yrkesliv. Utöver teoretiska kurser inom personlig utveckling finns även möjlighet att anlita en personlig coach för personlig utveckling som hjälper dig nå dina mål. Det kan kosta lite men kan verkligen vara värt det, då de är utbildade i att motivera dig att utvecklas. Det finns många olika kurser i personlig utveckling att välja mellan – både de som hjälper dig själv att utvecklas samt de där du själv lär dig att hjälpa andra genom att du blir exempelvis samtalscoach, samtalsterapeut eller återhämtningsterapeut. Vill du uppleva personlig utveckling på jobbet? Det finns många föreläsare i personlig utveckling som föreläser för inom personlig utveckling för arbetsgrupper på arbetsplatser.

  Mindfulness kurs

  Via Studier.se kan du hitta en mindfulness kurs som passar dig! Det finns väldigt många olika typer av kurser i mindfulness. Till exempel kan du gå en mindfulness kurs online, en mindfulness helgkurs, eller en mindfulnessinstruktör utbildning för att kunna lära ut inom mindfulness till andra människor. Då medveten närvaro och mental hälsa fått ökat fokus har allt fler personer velat utbilda sig genom en kurs i mindfulness.

  Förbättra sin självkänsla

  Vill veta hur man förbättrar sin självkänsla? Det finns många verktyg, metoder och tillvägagångssätt för att öka sin självkänsla. Att förbättra sin självkänsla gör att du känner dig mer tillfreds med dig själv, du blir mindre osäker i olika sammanhang och mer säker på ditt eget värde. Känner du att du vill öka din självkänsla och inse ditt egenvärde? Vad väntar du på – anmäl dig till en kurs för att förbättra din självkänsla!

  Sjukskriven utmattning

  Vill du hitta vägen tillbaka efter en utmattningsdepression? Det är många människor som upplever en utmattning eller depression någon gång under sitt liv. Du kan även behöva bli sjukskriven för utmattning. En utmattning kan bero på många olika orsaker. Saker ska gå fort, man ska få mycket gjort, man ska vara effektiv och samtidigt göra saker noggrant. Det är idag ett relativt vanligt förekommande fenomen med utmattning – men vad är utmattningssyndrom? Man brukar tala om både fysisk utmattning och mental utmattning, där fysisk utmattning handlar om kroppslig påverkan och mental utmattning mer om tankar och sinnestillstånd.

  Efter utmattningssyndrom kan du behöva hjälp, stöd och råd för hur du ska återhämta dig. Att gå en återhämtningskurs kan vara ett bra steg på vägen tillbaka till ett bra liv där du mår bra igen. I listan ovan ser du ett urval av populära utbildningar som kan få dig att komma på banan igen och bli en ännu bättre version av dig själv. Bli den du vill vara!

  Vill du ha hjälp att hitta rätt utbildning?

  Vill du gå en återhämtningskurs eller någon annan kurs och vill ha hjälp att hitta rätt utbildare? På Studier.se kan du söka direkt på startsidan efter en återhämtningskurs och jämföra och hitta en kurs som passar dig. Du kan även få hjälp av oss att hitta rätt kurs för dig som passar dina behov. Du kan skicka en intresseanmälan genom att fylla i formuläret här på sidan så matchat vi dina behov med rätt utbildare – upp till fem stycken som kontaktar dig med förslag inom kort!

  Fyll snabbt i formuläret och beskriv dina önskemål så matchar vi dem med rätt utbildare!