Hypnos kurs

Vill du lära dig hypnos? Då bör du gå en hypnos kurs! Hypnos kan användas på andra eller dig själv för att komma i kontakt med tankar och kroppsdelar som annars är svåråtkomliga. Hypnos kan användas isolerat eller som komplement till andra behandlingar. Priset på en hypnos kurs börjar på 900 SEK och bland utbildningsutbudet finns bland annat:

 • Hypnos Grundkurs
 • Hypnosterapi Kurs
 • Regressionsterapeut
 • Självhypnos

Här kan du läsa om både grund- samt mer avancerade utbildningar inom hypnos. Om du vill spara tid, fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta rätt utbildare.

Skickar...

Spar tid! Få förslag på utbildare inom hypnos.

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hypnos med tidigare liv

  Love it

  Kompetensutveckling
  6 månader
  Öppen utbildning
  VT 2024
  Flera orter (4 st)
  13 900 SEK

  Diplomerad Hyposyntesterapeut®

  Love it

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  Öppen utbildning
  VT 2024
  Flera orter (4 st)
  29 000 SEK

  Hypnosterapi

  Harmoni-QA AB

  Kurser
  Öppen utbildning
  Kalmar
  Kalmar län
  9 995 SEK

  Vad är hypnos?

  Hypnos, även känt som hypnosterapi, är en metod som används för att framkalla ett trans- eller drömliknande tillstånd av djup avslappning. Metoden har länge använts av bland annat druidiska, keltiska och egyptiska kulturer för att behandla psykologiska och fysiska problem. Under 1800-talet och en bit in på 1900-talet tappade läran om hypnos och mesmerism sitt kliniska rykte och ansågs mer vara en spännande underhållning än en giltig medicinsk behandling. Men med dagens kunskap har hypnosterapi kommit att bli ett erkänt verktyg inom forskarvärlden för behandling av bland annat värk i kroppen, negativa känslor och beteenden. Genom att gå en hypnos kurs får du djupare kunskap om behandlingsformen.

  Hur fungerar hypnos?

  Hur och varför hypnos fungerar är det ingen som riktigt kunnat förklara ännu. En hypnos kurs tar dig åtminstone närmare svaret. Det är dock allmänt känt att ett djupt tillstånd av fokus och avslappning kan uppnås med hypnos:

  • Ditt medvetna sinne tystnar.
  • Du kan utnyttja den del av din hjärna där dina tankar, övertygelser, uppfattningar, förnimmelser, känslor, minne och beteenden har sitt ursprung.
  • I detta tillstånd är du mer öppen för varsam vägledning från din hypnoterapeut för att hjälpa dig att ändra eller ersätta de omedvetna tankarna som driver ditt nuvarande beteende.

  Hypnos utbildning

  Inom hypnosen finns det flera inriktningar, bland annat hypnos, självhypnos, hypnosterapi och hypnos med tidigare-liv-terapi. Vilken inriktning som passar just dig beror på ändamålet. Vill du använda hypnostekniker för att förändra dina egna beteenden, eller vill du använda hypnos som ett verktyg att hjälpa andra? På studier.se kan du hitta den hypnos kurs som passar just dig.

  Hypnos kurs mot besvär

  Hypnos används vanligtvis tillsammans med andra terapier och behandlingar, som en del av en komplett total behandlingsplan. Beslutet att använda hypnosterapi i en klinisk miljö som ensambehandling eller som tilläggsbehandling inom psykoterapi eller traditionell medicin tas i samråd med en professionell hypnosterapeut som har kunskap i användningen och begränsningarna av hypnosterapi.

  Vad är hypnosterapi?

  Hypnoterapi, även kallad guidad hypnos, är en form av psykoterapi som använder avslappning, extrem koncentration och intensiv uppmärksamhet för att uppnå ett förhöjt tillstånd av medvetande eller mindfulness. Med andra ord försätter det individen i en ”trans” eller ett förändrat medvetandetillstånd.

  Denna form av terapi faller under kategorin alternativ medicin med syftet att använda sitt eget sinne för att hjälpa till att minska eller lindra en mängd olika problem, såsom psykisk ångest, fobier och ohälsosamma, destruktiva eller farliga vanor (dvs rökning och/eller drickande). Syftet med hypnoterapi är att skapa en positiv förändring hos en individ, medan han/hon befinner sig i ett tillstånd av djup sömn.

  Hypnoterapeut kurs

  Genom att utbilda dig till diplomerad hypnoterapeut får du den teoretiska kunskapen som krävs för att bli framgångsrik. Du måste ha ett intresse för andra människor. En mycket viktig del i ditt lärande är att du jobbar praktiskt med klienter som du övar på. Kombinationen av din nya kunskap tillsammans praktiska övningar är receptet för att dina behandlingar skall ge effekt. Dom praktiska delarna är därför en viktig hörnsten majoriteten av de hypnoterapeutkurserna som erbjuds idag.

  Regressionsterapi / Hypnos med tidigare liv

  Regressionsterapi även kallat ”hypnos med tidigare liv” är en teknik som använder hypnos för att återställa vad utövare tror är minnen från tidigare liv. Man tror att genom att utforska dessa tidigare liv kan en hypnosterapeut hjälpa dig att avslöja personliga berättelser som hjälper dig att förklara vem du är nu. Förhoppningen är att du kan upptäcka en grundorsak till ett problem från ett tidigare liv, som påverkar dig i ditt nuvarande liv.

  Regressionsterapeut kurs

  Många psykologer och samtalsterapeuter använder regressionsterapi för att förstå källan till vissa beteenden hos sina klienter. Genom att utbilda dig till regressionsterapeut får du dom kunskaperna som krävs för att hjälpa dina klienter att avslöja undangömda och bortglömda problem från det förflutna. Beroende på utbildare sträcker sig utbildningen från en vecka till ett helt år. Du kommer också få varva praktisk träning med teoretisk inlärning. Något som genomsyrar alla typer av terapeuter är deras intresse och nyfikenhet för andra människor samt att dom drivs av att hjälpa andra.

  Självhypnos kurs

  Självhypnos är ett meditativt tillstånd som du utför på egen hand med hjälp av en musikspelare (Mp3, CD-spelare, etc.). Då självhypnos är en intern process så är det du som styr och godkänner utförandet. Du kan genom självhypnos få en direktlänk till dina tankar, nerver och muskler samtidigt som du frångår det kritiska sinnet, dvs. rationellt tänkande. En kurs i självhypnos genomförs från en heldag och uppåt. Då den utförs på dig själv erbjuds kurser både på plats och distans.

  Andra terapeututbildningar

  Det finns många läror om hur vi kan hjälpa andra i deras vardag och det ena utesluter inte andra. Många professionella terapeuter använder sig av flera skolor i sina behandlingar vilket i många fall förbättrar kvalitén av behandlingen. Utöver en hypnos kurs kan du välja följande inriktningar:

  • Bli diplomerad stressterapeut och vägled dina klienter till en starkare mental hälsa,
  • Som samtalsterapeut vägleder du andra människor i deras vardag.
  • Motiverande samtal ha som syfte är att underlätta och motivera fram en förändring i en annan persons beteende
  • Som hälsocoach får du hjälpa och stötta folk i vardagen med hälsofrämjande kost, träning och kroppsligt välbefinnande.
  • Gå en kurs i mindfulness och stresshantering och lära dig hantera dina egna tankar och känslor.
  • Som socialpedagog arbetar du dagligen med människor som har olika svåra problem med sin vardag och agerar därför som stöttepelare till dessa människor.

  Läs mer om fler populära utbildningar