Hälsocoach utbildning

Brinner du för frågor gällande hälsa, livsstil och välmående? Då kanske just du borde gå en hälsocoach utbildning! Som hälsocoach får du hjälpa och stötta folk i vardagen med hälsofrämjande kost, träning och kroppsligt välbefinnande. Det är ett givande arbete där du har möjlighet att göra skillnad hos människor. Hos oss kan du söka och jämföra Sveriges främsta utbildningsanordnare inom hälsocoachning.

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hälsokonsult

  The Academy

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  8 500 SEK

  PT och Kostrådgivare

  Intensive PT

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  19 900 SEK

  Lic. Kostrådgivare

  The Academy

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Distans
  15 900 SEK

  Certifierad Friskvårds- och Hälsopedagog

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  Löpande
  Distans
  16900 SEK

  Certifierad Kostrådgivare

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Program
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  23 910 SEK

  Vad innebär det att vara hälsocoach?

  Att arbeta som hälsocoach innebär att du motiverar hälso- och livsstilsförändringar hos andra. Efter avklarad hälsocoach utbildning kommer du arbeta med att coacha och leda individer och grupper till en hälsosam och hållbar livsstil. Du använder dig bland annat utav fysisk aktivitet och kost för att främja hälsan hos andra.

  En viktig aspekt med att arbeta som hälsocoach är förmågan att stödja människor i behov av att finna motivation till att genomföra livsstilsförändringar. Det innebär att du verkar för att individen själv skall kommer till insikt över de vanor och beteenden som behöver förändras för att optimera hälsan. Detta genom att behärska tekniker inom bland annat effektiv kommunikation, behovsanalysering, samt problemlösning. Därmed så kommer du att lära dig om olika metoder och bli tilldelad de rätta verktygen för att behärska dessa tekniker.

  Som hälsocoach kommer du att arbeta med ämnen som berör bland annat motion, sömn, kost, stresshantering, mental träning och välmående.

  Är du intresserad utav personlig utveckling och att utvecklas som människa? Hitta en karriärcoach!

  Vilken utbildning läser man för att bli hälsocoach?

  För att bli hälsocoach krävs det att du studerar en hälsocoach utbildning. Beroende på vilken utbildningsanordnare du väljer så kan upplägget, ämnena, priset samt längden på utbildningen komma att variera. Men gemensamt för samtliga hälsocoach utbildningar är samspelet mellan teori och praktik. Olika ämnen som du kommer att fördjupa dig inom under utbildningen är hälsocoaching, hälsopedagogik samt kost- och träningsrådgivning.

  Gå en kurs i mindfulness för att få ytterligare kunskap gällande hälsa och välmående.

  Utbildningens pris

  Priser skiftar bland de olika hälsocoach utbildningarna. Väljer du att utbilda dig på en folkhögskola är erbjuds utbildningens kostnadsfritt. Andra utbildningsanordnare erbjuder hälsocoach utbildningar för ca 27 000 – 35 000kr.

  Utbildningens längd & distansutbildning

  Du kan välja att plugga en hälsocoach utbildning under några veckor eller att studera ett helt år. Hälsocoach utbildningar går även att studera till viss del på distans. De kortare/komprimerade utbildningarna erbjuder en kombination av distansutbildning, i form av självstudier, och föreläsningar som kräver fysisk närvaro. Med andra ord så behöver har möjlighet att fysisk närvara vid somliga tillfällen under utbildningens gång.

  Coachutbildningar och andra relaterade kurser

  Hur blir man hälsocoach

  Efter avklarad hälsocoach utbildning blir du tilldelad ett certifikat och kan nu arbeta som certifierad hälsocoach. Du har nu chansen att välja om du vill satsa på en specifik inriktning inom hälsa och välmående eller om du vill arbetar med en bredare roll inom hälsocoachning. Med andra ord om du vill inrikta dig på exempelvis kost eller träning, eller om du vill arbeta generellt och ha en övertäckande roll som hälsocoach. Du kan även välja att arbeta som egenföretagare eller att arbeta på ett företag med inriktning på hälsa och hälsocoachining.

  Brinner du för kost och vill fördjupa dig inom ämnet? Passa på att studera kostrådgivare på distans.

  Vill du gå en hälsocoach utbildning?

  Ta första steget redan idag! Fyll i formuläret så skickar vi upp till fem förslag på hälsocoach utbildningar som passar dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar