Personlig tränare utbildning

En personlig tränare utbildning är valet för dig som är har ett stort intresse för träning och vill vara en del av andras träningsresor genom att hjälpa dem nå sina träningsmål. Din uppgift är att pusha dina klienter och utmana dem för att lyckas bli sitt bästa jag. Låter detta som något för dig? Sök en Personlig tränare utbildning idag!

Skickar...

Svårt att välja? Vi hjälper dig att hitta rätt personlig tränare utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Lic. PT Online

  The Academy

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  15 900 SEK

  PT och Kostrådgivare

  Intensive PT

  Kurser
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  19 900 SEK

  Certifierad Personlig Tränare - PT Utbildning

  Academy Online

  Yrkesutbildning
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  15 900 SEK

  PT – Personlig tränare

  Många har naturligt den där motivationen till att springa till gymmet för att köra järnet, medans andra kan tveka en eller två gånger innan man till slut släpar sig dit. Som en personlig tränare kan du ge den där extra hjälpande handen och kommer upp med ett träningsupplägg som gör att man istället längtar till gymmet. Att vara en personlig tränare handlar inte bara om att komma upp med ett träningsprogram, du hjälper även dina klienter med motivation, resultat och att de ska må bra i sig själva. Tänk att få chansen att göra det man brinner för på fritiden som arbete och även få andra att känna samma känsla som du själv har inför ett träningspass, det kan du som blivande PT åstadkomma.

  Personlig tränare utbildning

  En personlig tränare utbildning är en utbildning som ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta professionellt som personlig tränare. Målet med utbildningen är att ge en stadig grund inom fysisk träning, hälsa, anatomi, näringslära och andra relaterade områden.
  En personlig tränarutbildning kan erbjudas av olika organisationer och institutioner, så kursinnehållet kan variera men även utbildningens längd och struktur.

  Denna typ av utbildning varierar vanligtvis mellan det teoretiska och de praktiska momenten, där studenterna får ledarerfarenhet för att instruera träningspass men även få arbeta med klienter i många olika träningsmiljöer.
  Vid fullständig och avslutad utbildning kan du få en certifiering eller licens som personlig tränare. Certifieringen kan komma vara både nationellt och internationellt erkänd. Att ha en certifiering kan vara fördelaktigt för att skapa förtroende och trovärdighet bland dina kommande klienter och arbetsgivare inom träningsbranschen.

  Det är dock viktigt att notera att de krav som ställs för att bli personlig tränare kan variera mellan länder och organisationer. Det är därför bra att kolla upp och kontrollera vilka krav som gäller i det land där du vill arbeta som personlig tränare.

  De områden som brukar finnas med i en PT-utbildning är:

  • Anatomi och fysiologi
  • Träningsprinciper
  • Träningsprogramdesign
  • Skadeförebyggande och säkerhet
  • Näringslära
  • Coaching och kommunikation

  Studera på distans – Personlig tränare

  Det är numera väldigt vanligt att utbildare erbjuder onlinekurser och distansutbildningar inom personlig träning. En distansutbildning ger dig en frihet att anpassa dina studier i din egen takt från vart som helst. Du kan då få kursmaterial, närvara på föreläsningar, få övningsuppgifter och genomföra examinationer online. Du kan också få möjligheten att delta i virtuella klassrumssessioner eller diskussionsforum med instruktörer och andra studenter. För att underlätta, främst för dig själv, så kan det vara bra att variera med studier på distans och på plats, då man lättare kan få hjälp med hur man bäst interagerar med klienter.

  Mer information och mer möjligheter

  Inom personlig träning finns det en hel del möjligheter till studier runt om i Sverige, det finns personlig tränare i Stockholm, personlig tränare i Göteborg och flera andra städer som erbjuder denna typ av utbildning. Du kan även kombinera med en utbildning inom kostrådgivning. Skicka in din intresseanmälan idag så hjälper vi dig med rätt val just för dig!