Mindfulness på jobbet

Vill du kunna använda mindfulness på jobbet? Forskning visar att om man jobbar aktivt med detta kommer individen, arbetsgruppen och hela verksamheten gynnas och skapa bättre resultat. Mindfulness på jobbet kommer öka produktiviteten och du kommer bli mer fokuserad på dina arbetsuppgifter. Detta i sin tur kommer leda till ett lugn och minskad stress på jobbet.

Vi har samlat flera utbildningar inom stresshantering och mindfulness på jobbet som kommer ge dig de bästa verktygen att använda i din arbetsvardag!

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Mindfulness på arbetsplatsen

  Att jobba med mindfulness på arbetsplatsen har blivit allt mer populärt. Forskning visar att arbetsplatser som aktivt utövar mindfulness på jobbet visar bättre resultat och skapar mer fokuserade arbetsgrupper. Gå en kurs i mindfulness och förbättra resultatet på er arbetsplats.

  Mindfulness på arbetsplatsen bidrar också till en bättre psykosocial arbetsmiljö som minskar stress och oro bland medarbetarna. Det bästa med mindfulness på jobbet är att ni behöver inte lägga mycket tid på det utan det räcker ofta med kortare, fokuserade sessioner för att få effektivitet!

  Fördelar med mindfulness på jobbet

  Det finns flera fördelar med mindfulness på jobbet som är värda att nämna. Nedan har vi samlat ett urval av de fördelar som finns:

  • Minskad stress
  • Mer fokus
  • Bättre resultat
  • Effektivare medarbetare
  • Bättre arbetsmiljö

  Mindfulnessövningar du kan göra på jobbet

  Nedan har vi samlat övningar inom mindfulness på jobbet som du lätt kan implementera i din arbetsvardag. Tanken med mindfulness på jobbet är att det ska vara en naturlig del i din vardag men som inte ska ta upp för mycket tid eller tankeverksamhet, bara minskad stress och lugn.

  • Starta dagen med en andningsövning
   Övningen behöver inte ta mer än två minuter. Du väljer, ha öppna eller stängda ögon. Observera och följ dina andetag. Är den snabb eller långsam? Jämn eller ojämn? Känner du temperaturskillnad på luften som du andas in och luften som du andas ut? Var andas du mest? I bröstkorgen, magen eller i näsan? Följ ditt andetag under en stund, in och ut. Denna övningen kan du upprepa flera gånger under dagen, i kassakön, på bussen eller framför datorn.
  • Låt bli att öppna jobbmailen
   Något som stressar många är jobbmejlen. En enkel övning som inte tar någon tid från ditt övriga arbete är att inte börja arbetsdagen med att öppna mejlen. Låt inte din dag börja med ett moment som skapar stress utan låt det vänta till du är redo och fullt fokuserad. Du behöver inte svara på alla mejl på direkten utan välj ut dem som är mest brådskande.
  • Stretcha kroppen
   Stretching får igång blodcirkulationen och syretillförseln till hjärnan ökar. Att stretcha tillsammans med en andningsövning kommer göra gott både för din mentala inställning men också för kroppen. Man blir stel av att sitta mycket framför en dator.
  • Ta tid för dig själv en stund på lunchen
   Varva ner och fokusera på dig själv under lunchen. Ta en promenad eller sätt dig på en lugn plats fri från kollegor och andra störningsmoment och lämna plats för dina tankar. Genom att varva ner får du ny energi och kan fokusera resten av dagen.

  Hur hanterar man stress på jobbet?

  Många som upplever sig stressade på jobbet har också svårt att hantera situationen. Stressen tar ofta över och man får svårt att fokusera på sina arbetsuppgifter och att jobba effektivt. Alla kommer in i stressade perioder någon gång i sitt liv och ifall det är under en kort tid så är det ofta inte skadligt eller farligt. Det är när man under en längre tid har känt sig stressad som det kan bli ohälsosamt och i den värsta av världar kan sluta i utmattning.

  För att undvika stress på jobbet så är det viktigt att skapa tydliga mål och samtidigt känna att man har inflytande och engagemang i sina arbetsuppgifter. Något som många glömmer är att ta pauser, man jobbar ofta på utan stopp. Detta är viktigt för återhämtningen och det kan handla om bara några enstaka minuter, kanske gå till fikarummet och ta en kopp kaffe eller varför inte meditera?

  Andra bra knep för att undvika stress är att vara tydlig med att sätta gränser kring arbetstid och att man inte alltid behöver vara tillgänglig. På din fritid behöver du återhämtning och kunna stänga av jobbet.

  Mindfulness stress

  Mindfulness på jobbet är ett bra verktyg till hur man hanterar stress på jobbet. Forskning visar på att arbetsplatser som arbetar aktivt med mindfulness på jobbet har mindre stressade och mer glada medarbetare. Att utöva mindfulness på jobbet behöver inte innebära några större förändringar utan det räcker ofta med bara några få minuter för att få effekt. Vissa arbetsplatser ger eget ansvar till sina anställda medan andra har utsatta tider som är dedikerade helt och hållet till mindfulness.

  Det man har sett ger bäst effekt är att ha någon form av mindfulness utbildning där man får lära sig med om mindfulness och får tips och idéer kring övningar. Detta gör att man kommer igång och blir mer motiverad till att testa något nytt! Vi har även kurser i stresshantering, klicka på länken för att läsa mer.

  Mindfulness på jobbet kurser

  Ifall man aldrig har utövat mindfulness tidigare kan det vara en god idé att gå en kurs i mindfulness för att komma igång. Det finns flera utbildare som erbjuder kurser i mindfulness på jobbet. Utbildaren kan ofta anpassa övningarna utefter vilken typ av arbetsplats det handlar om och om utbildningen ska ske online eller på plats.

  För dig som är nyfiken på mindfulness i det stora hela finns det mer matiga kurser att välja mellan där du verkligen går in på djupet. Kanske under en längre tid där du lär dig meditera och använda mindfulness i ditt vardagliga liv.

  Andra relevanta utbildningar inom mindfulness

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Örtterapeut utbildning

  Örtterapeut utbildning är för dig som delar en passion för växter och deras helande krafter samt strävar efter att...

  Andlig utveckling

  Längtar du efter en djupare förbindelse med dig själv och universum? I så fall kan en spirituell kurs i...

  Självkänsla Kurs

  Vill du bli en bättre version av dig själv än du är idag? Att gå en självkänsla kurs kan...

  Hälsocoach utbildning

  Brinner du för frågor gällande hälsa, livsstil och välmående? Då kanske just du borde gå en hälsocoach utbildning! Som...

  Samtalsterapeut utbildning

  Är du en god lyssnare och en person som vill vägleda andra människor? Då kanske en samtalsterapeut utbildning är...

  För dig som vill lära känna dig själv

  Att känna glädje och harmoni i livet börjar med en god relation till sig själv. Vill du lära känna...

  Vad händer efter högskolan?

  Visst är det en fantastisk känsla, att äntligen ha tagit examen. Men vad händer nu? Vad händer efter högskolan?...

  Kurs inom kiropraktik

  Vill du utveckla dina behandlingstekniker inom kiropraktik och osteopati? För dig som jobbar som läkare eller sjukgymnast finns det...

  Inredningsdesigner utbildning

  En inredningsdesigner utbildning erbjuder en spännande möjlighet att förvandla kreativa idéer till konkreta, funktionella och estetiskt tillfredsställande inomhusmiljöer. Genom...

  Personlig tränare utbildning

  En personlig tränare utbildning är valet för dig som är har ett stort intresse för träning och vill vara...