Frisörutbildning i Göteborg

Letar du efter frisörutbildning i Göteborg? På studier.se kan du söka och jämföra olika utbildningar. Frisöryrket är kreativt yrke med stort fokus på god teknik och att hänga med i de aktuella modetrenderna. Det är perfekt för dig som är social och trivs med daglig kundkontakt.

Göteborg har en mängd bra utbildningar både mitt i innerstaden och utanför. Vill du spara tid? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa utbildningen.

Skickar...

Vill du spara tid? Vi hjälper dig att hitta rätt frisörutbildning i Göteborg!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Frisörutbildning (Heltid)

  Göteborgs Frisörskola

  Kurser
  6-12 månader
  Kurser
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  129 000 SEK

  Bästa frisörutbildningen i Göteborg

  Vilken frisörutbildning i Göteborg som är bäst beror på vad du är ute efter och vad som passar din livssituation. Kanske vill du studera mitt i stan eller en bit utanför? Det finns många aspekter som avgör vilken utbildning som är bäst för dig. Samtliga frisörutbildningar har gemensamt att majoriteten består av praktiskt arbete. En del upplägg erbjuder även kurser inom entreprenörskap och ekonomi, så om ditt mål är att öppna en egen salong och bli egenföretagare i framtiden kan detta vara ett bra alternativ.

  Frisörutbildning upplägg

  Alla utbildningsupplägg skiljer sig något ifrån varandra och det är svår att ge ett exakt upplägg på hur en frisörutbildning i Göteborg ser ut. Det finns tre olika vägar du kan gå. Ett gymnasialt program, en privat utbildning eller vuxenutbildning/företagsförlagd traineeutbildning och oavsett vilken utbildning som passar dig bäst skall du uppnå två nivåer.

  • Nivå 1 följt av ett delprov
  • Nivå 2 följt av gesällprovet.

  En viktig del att titta efter när du väljer din utbildning är att de nämner gesällprovet i sitt utbildningsupplägg. Detta är den certifiering som visar att du lärt dig allt du behöver för att vara behörig frisör. En frisör med ett gesällbrev är betydligt mycket mer attraktiv på arbetsmarknaden och har fler möjligheter till att hitta bra jobb.

  Frisörutbildning längd

  Hur lång en frisörutbildning i Göteborg är beror på vilken utbildning du väljer. Om du vid tidig ålder vet att frisöryrket är din dröm så finns detta att välja redan på gymnasienivå via hantverksprogrammet. Frisöryrket är då ditt fokusämne under tre år men du kommer även att läsa de ämnen som krävs för en grundläggande gymnasieexamen, så som svenska, engelska och matte.

  Om du senare i livet vill utbilda dig till frisör kan utbildningstiden variera mellan några månaders intensiv utbildning till ca tre år, beroende på om du väljer en privat utbildare eller traineeutbildning. En traineeutbildning är när du själv hittar en frisörsalong som vill anställa och lära upp dig. Då skall du och din handledare tillsammans följa en yrkesplan anpassad till frisöryrket under sammanlagt 4000 timmars arbete. Första nivån består av 2000 timmars arbete + ett delprov och andra nivån 2000 timmars arbete + Gesällprov.

  Frisörutbildning i Göteborg CSN

  Om den frisörutbildning i Göteborg som du är intresserad av är CSN-berättigad beror på vilken utbildning du väljer. Vissa utbildningar får du bekosta själv och andra är CSN-berättigade. Om du väljer att utbilda dig till frisör via Komvux så vet du att den är CSN-berättigad.

  Det finns även en del privata utbildningar som är CSN-berättigade. Detta betyder att du bekostar utbildningen själv men kan ansöka om studiestöd vid sidan. Om du väljer att gå en frisörutbildning redan i gymnasiet så är utbildningen gratis, precis som de andra gymnasieprogrammen.

  Frisörutbildning Komvux

  Om du väjer att utbilda dig till frisör via Komvux är det vanligast att upplägget speglar en traineeutbildning (nivå 1) med fokus på praktiskt arbete i frisörsalong. Skolan hjälper dig då att hitta en lärlingsplats och en kunnig handledare i Göteborg. Olika skolor har olika upplägg så var noga med att titta igenom kursplanen för att se hur din skola arbetar.
  Frisörutbildningarna via Komvux har olika krav för när du räknas vara behörig för deras utbildningar. En del utbildningar behöver du till exempel ha fyllt 20 år samt ha en gymnasieexamen för att komma in på.

  Vad får man lära sig under en frisörutbildning i Göteborg?

  Frisörutbildningen är praktisk och full av roliga utmaningar. Men vad får man lära sig? Vi har gjort en sammanställning av kunskaper som du kan väntas ta med dig in i arbetslivet, oavsett vilken utbildning du valt.

  Under din utbildning kommer få kunskap om:

  • Olika tekniker och metoder inom klippning.
  • Kemiska behandlingar och hur de påverkar håret
  • Lära om hårets/hårbottens egenskaper och olika kvalitéer
  • Hårvård
  • Olika behandlingar så som inpackningar, tvätta, massage, föndesign
  • Permanent och strukturbehandlingar
  • Färglära (tona, färga, bleka, slingtekniker)
  • Uppsättningar

  Att jobba som frisör

  Vad finns det för möjligheter när du är färdigcertifierad efter din frisörutbildning i Göteborg? Du kan välja att öppna en egen salong eller hyra en stol som egenföretagare. Du kan självklart även söka anställning hos arbetsgivare som bedriver salonger. Att hyra en stol i en salong skapar ofta en trevlig och varierande arbetsmiljö då många salonger även erbjuder andra behandlingar inom skönhet. Hos oss hittar du flertalet utbildningar inom skönhet och olika behandlingsområden. Hud- och spaterapeut utbildning, microblading utbildning och lashlift utbildning i Göteborg är några utav dom. Om du tycker att även det låter intressant så kan du kika in på våra allmänna sidor för skönhetsutbildning och läsa vidare.

  Fler yrken för dig som är frisör

  Som frisör kan också välja att arbete med brudklädslar vilket betyder att du gör uppsättningar och frisyrer inför bröllop. I detta fall väljer även en del att utöka kunskapen och bli certifierad makeupartist, för möjligheten att kunna erbjuda bruden det fulla paketet med smink och hår. Man kan även välja att specialisera sig och arbeta med peruker och toupéer. Du kan läsa mer om frisöryrket på framtid.se.

  Oavsett vilken väg du väljer att gå så kommer du att arbeta med kundkontakt där ditt främsta uppdrag är att möta kundens önskemål med kompletterande och professionella åsikter. I ditt yrke som frisör blir den ena dagen aldrig den andra lik.

  Vi hoppas att du nu hittar den frisörutbildning i Göteborg som passar dig. Behöver du hjälp? Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta rätt utbildning!

  Läs mer om fler populära utbildningar