Personlig utveckling

En kurs i personlig utveckling har olika fokusområden, till exempel mental träning, stresshantering eller personlig effektivitet. I grund och botten handlar de olika utbildningsområdena om att öka ditt välmående. Hos oss kan du hitta och jämföra kurser i personlig utveckling hos Sveriges främsta utbildare.

Skickar...

Få offertförslag inom personlig utveckling!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utveckla dig själv!

  En kurs i personlig utveckling har olika fokusområden, t.ex. mental träning, personlig effektivitet eller stresshantering. I grund och botten handlar de olika områderna om att öka ditt välmående. Du matar dig själv med positiva tankar, ökar din motivation och låter inte dig själv dras ner i negativa tankar. Syftet med personlig utveckling är att ändra dina tankeprocesser, känslor och beteenden. För att göra en ändring i ditt liv måste du först bli medveten om ditt beteende och dina tankar, för att därefter ta tag i vad som gör dig stressad.

  Mental träning inom idrott

  Sedan 70-talet har toppidrottare jobbat med mental träning. De ser till att tänka positiva tankar och visualiserar hur de uppnår sina mål. Idrottare på alla nivåer arbetar mycket med mental träning för att uppnå sina mål och prestera bättre. En kurs i mental träning fokuserar på vart du befinner dig i dag och vad du vill uppnå om ett år eller om tio år.

  Mycket på schemat?

  Har du ett stressigt schema eller känner du att tiden kanske inte räcker till? Hinner du inte med deadlines på jobbet eller får du inte ditt privatliv att gå ihop? För att bli mer effektiv i din vardag kan du gå en kurs i personlig effektivitet. Där får du verktyg och tips som hjälper dig att genomföra dina mål och förbättra din struktur. Har du svårt att komma ifrån för att läsa en öppen utbildning? Inga problem! Du kan både plugga på distans och lära dig genom e-learning.

  Mental träning

  En kurs i mental träning fokuserar på vart du är i dag och vad du vill åstadkomma. Vart vill du vara om ett eller tio år? En kurs ger dig alla de verktyg du behöver för att öka ditt mentala välmående. Ett tips är att skriva ner dina mål för att på så sätt verbalisera vad du vill, både i karriären och i privatlivet.

  I grund och botten handlar det om att tänka rätt. Alla har vi en stor potential, men många av oss använder ytterst lite av våra resurser. Målet med en kurs i mental träning är att du ska må bättre och våga mer i livet. Fokusera på det du vill ska hända istället för att oroa dig för småsaker. Vår hjärna har tendenser till att fokusera på det negativa.

  Den gemensamma nämnaren för framgångsrika människor är att de fokuserar och sätter upp tydliga mål. De arbetar med att visualisera sina mål, vilket betyder att de ser sig själva i den situation där de satte sina mål. En kurs i mental träning kommer att hjälpa dig bli mer framgångsrik och positiv i din vardag. Ett annat sätt att bli starkare mentalt är att lära dig att njuta av nuet. Det kan du göra genom att gå en kurs i mindfulness.

  Mindfulness på jobbet är något som visat sig ge väldigt bra resultat i form av minskad stress och en ökad produktivitet. Läs mer om hur du kan använda mindfulness på jobbet under länken.

  Stresshantering

  I dag ökar stressrelaterade symptom, vilket är ett resultat av en hektisk vardag. Långvarig stress påverkar människan negativt både fysiskt och psykiskt. Men vad är stress? Stress är en kombination av olika faktorer, som till exempel oro, ångest, sömnsvårigheter, hjärtklappning och irritation Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler för att hitta en bra balans.

  En kurs inom stresshantering är för dig som vill öka ditt välbefinnande och energi, både på arbetet och i privatlivet. Genom en ökad förståelse för hur stress påverkar dig får du redskap till att påverka din egen stressreaktion.

  En utbildning eller kurs kommer du lära dig mer om vanliga frågeställningar kring arbete och stress, men även hur du kan bli mer effektiv i din vardag. Alla är vi olika och det är viktigt att komma fram till vad som håller dig vaken om nätterna eller irriterar dig. En föreläsning om stresshantering handlar om hur du bearbetar stressens inverkan i vardagen. Ett annat effektivt sätt att hantera stress är att yoga. Läs mer om yogakurser här på studier.se!

  Personlig effektivitet

  Har du mycket på ditt schema och känner att tiden inte räcker till? Växer högarna på ditt skrivbord? Känner du att allt görs i sista sekund och att inget blir klart? Med hjälp av en kurs i personlig effektivitet blir du effektivare i ditt arbete och får mer tid över till att genomföra dina mål och förbättra din struktur.

  Det handlar om att finna glädjen i din effektivitet och framgång, snarare än att känna frustration över att du inte hinner med saker. I grund och botten handlar det om att finna arbetsglädjen på ett smart och effektivt sätt som gör dig mer produktiv.

  I en kurs i personlig effektivitet kommer du:

  • Få överblick över ditt arbetssätt och effektivitet
  • Skriva detaljerade målsättningar
  • Göra en handlingsplan med fokus på framgång
  • Fokusera på de områden som har störst betydelse för dig här och nu
  • Jämföra dina målsättningar med det du verkligen gör

  Att nå dina deadlines och bli medveten om ditt beteende är nyckeln till större överskott av tid och önskvärda beteenden i det dagliga arbetet. Första steget är att ändra på ditt tänk. Du behöver känna till dina vanor innan du kan ta ställning till vilka du vill ändra.