Självkänsla Kurs

Vill du bli en bättre version av dig själv än du är idag? Att gå en självkänsla kurs kan stärka dig som människa, få dig att må bättre och få dig våga ta de beslut du vill ta men tidigare kanske inte vågat. Det finns en uppsjö av hälsorelaterade utbildningar – du hittar de bästa utbildningarna inom hälsa här på studier.se då vi samarbetar med Sveriges bästa utbildare inom området. Se en lista över kurser som kan bidra till att du blir en ännu bättre version av dig själv längre ned på denna sida och boka någon av utbildningarna inom hälsa, självkänsla, mindfulness, meditation, stresshantering och personlig utveckling.

Skicka en intresseanmälan nu genom formuläret här på sidan och beskriv vilken utbildning du vill gå så får du direkt kontakt med upp till fem utbildare som kan passa. OBS. Beskriv om du vill bli instruktör/utbildare eller få hjälp själv.

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för just dig! OBS. Beskriv om du vill bli instruktör/utbildare eller få hjälp själv. 

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad fotvårdare

  Harmoni-QA AB

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  12 500 SEK

  Lär dig meditera på 12 veckor

  Harmoni-QA AB

  Kurser
  1-3 månader
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  2 450 SEK

  Självkänsla Kurs

  Att förbättra sin självkänsla genom en självkänsla-kurs kan få dig att känna dig nöjd med den du är utan att bry sig lika mycket om vad andra tycker. En kurs i självkänsla kan utöver att stärka sin självkänsla även få dig att bli mer trygg i dig själv. Det finns även flera andra relaterade områden och utbildningar som du kan gå med syfte att bli en bättre version av dig själv, må bättre än du redan gör och bli mer tillfreds med dig själv och din vardag. Exempel på dessa är en kurs i Personal development, kurs i Mental träning, Kurs i mindfulness, Mindfulness Utbildning, Stresshanteringskurs och föreläsare i stress.

  Vad är självkänsla?

  Hur får man bättre självkänsla? Självkänsla handlar om din egen uppfattning om dig själv, hur du tänker och känner kring dig som individ. Att ha en bra självkänsla innebär att du vet att du är betydelsefull och viktig så som du är. Att å andra sidan ha en dålig självkänsla innebär att du ofta har höga krav på dig själv och att du tycker det är väldigt viktigt vad andra tycker och tänker, ibland i stället för att lita på dig själv.

  Det finns flera sätt att lära sig tycka bättre om sig själv, till exempel genom att gå en kurs i självkänsla. En självkänsla-kurs kan lära dig få bättre självkänsla vilket är viktigt i flera hänseenden. Att förbättra sin självkänsla gör att du mår bättre, kan vara den du är, påverkas inte på samma sätt av andra och vågar stå på dig.

  Förbättra sin självkänsla

  Vill du förbättra din självkänsla? Vill du lära dig hur förbättrar man sin självkänsla? Då bör du gå en kurs i självkänsla, mindfulness eller personlig utveckling. Har du någon gång ställt dig frågorna:

  1. Hur får man bra självkänsla?
  2. Hur hittar man tillbaka till sig själv?
  3. Vad ska jag göra med mitt liv?

  Hur man ökar sin självkänsla kan variera beroende på vem du är och i vilken situation du befinner dig i. För att hitta lösningen på hur man får bättre självkänsla kan det vara bra att undersöka orsaken till vad som fått en att få sämre självkänsla.

  Då kan en god idé vara att gå en kurs eller utbildning som kan hjälpa dig att bli mer tillfreds med dig själv och din tillvaro. Exempel på kurser/utbildningar som kan hjälpa dig bli ditt bästa jag är en kurs i självkänsla, kurs i mindfulness, kurs i mental träning, personal development/personlig utveckling eller en stresshanteringskurs. Ibland kan man behöva bryta sina nuvarande beteendemönster, bli medveten om sin tillvaro och få rätt verktyg för att tänka annorlunda och skapa förändring. Våga ta steget till att göra något annat för att utvecklas och ta reda på vad du vill. Våga ta steget till att må bra.

  Lista över fem saker som kan få en att må bättre

  Alla människor har olika lösningar som får dem att må bättre. Nedan har vi listat fem områden inom vilka du kan gå kurser för att må bättre och känna dig som en ännu bättre version av dig själv. Här på Studier.se kan du hitta kurser inom samtliga områden – välj det som du tror passar dig bäst just nu.

  1. Kurs i självkänsla
  2. Kurs i mindfulness
  3. Kurs i mental träning
  4. Stresshanteringskurs
  5. Kurs i personlig utveckling

  Mindfulness och stresshantering

  Om du känner dig orolig och stressad kan en kurs i mindfulness och stresshantering vara lösningen. Vad är mental träning och mindfulness? Mindfulness handlar om att fokusera på nuet. En kurs i mindfulness ger dig verktyg för att lära dig att vara här och nu och vara accepterande för det du inte kan påverka. Mindfulness används ibland inom sjukvården för att minska oro, nedstämdhet, ångest, sömnproblem och stress hos patienterna, vilket bevisar att det är en allmänt accepterad metod för att främja hälsa.

  En kurs i mindfulness involverar att du ska fokusera på andningen och stanna upp i vardagen. En Mindfulnesskurs, kurs i meditation eller stresshanteringskurs kan hjälpa dig som mår dåligt att må bättre. Om du gått igenom en svår period finns det även kurser i att hitta vägen tillbaka efter utmattningsdepression. Om du tror att roten till problemet är stress finns även många duktiga föreläsare inom stress, vilka till exempel på en arbetsplats kan föreläsa i hur du hanterar stress på jobbet. Du som själv vill hjälpa andra som lider av stress, oro eller ångest kan bli till exempel Mindfulness Instruktör eller Återhämtningsterapeut, vilket är några av alla de utbildningar inom hälsa du kan hitta här på Studier.se.

  Stresshantering i olika städer

  För både privatpersoner och personal på arbetsplatsen är det högaktuellt att lära sig att hantera stress. Att gå en stresshanteringskurs eller mindfulness på jobbet kan få dig att prestera mer effektivt och strukturerat. Till exempel kan du gå en stresshanteringskurs på distans eller i en stad där du befinner dig. Det finns många utbildare som erbjuder stresshanteringskurser i städer så som Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Personal development

  Personal development eller personlig utveckling som det heter på svenska handlar om att utveckla sig själv som individ och bli en ännu bättre version av sig själv. De flesta människor vill utvecklas, men mycket färre känner att de gör det. Det första steget inom personlig utveckling är att identifiera vart du står idag och sedan vart du vill komma. Det finns flera aspekter av personlig utveckling, de kan involvera både fysiska aspekter som att skapa en stor förändring i vardagen (till exempel säga upp sig) samt mentala aspekter så som att förändra din självkänsla, målbild och självförtroende. Att sätta upp mål för sig som du sedan når kan stärka dig som individ och bidra positivt på dessa mentala aspekter.

  Självledarskapskurs

  Möjligheten att utvecklas är vital för människan och står även högt upp på önskelistan hos många anställda. Oavsett om du får eller inte får möjligheten att utvecklas via din arbetsgivare finns möjligheten att gå en självledarskap kurs. En kurs i självledarskap handlar om hur du styr dig själv i vardagen och i arbetslivet. Mål, måluppfyllelse, reflektion och agerande är några delar som berörs. Kanske vill du även leda andra? För att bli en bra ledare eller chef är det en god idé att börja hos dig själv och ditt personliga ledarskap. Om du först kan leda dig själv har du bättre förutsättningar att bli en bra ledare för andra och då kan en ledarskapsutbildning passa dig.

  Fyll snabbt i formuläret och beskriv dina önskemål så matchar vi dem med rätt utbildare!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Örtterapeut utbildning

  Örtterapeut utbildning är för dig som delar en passion för växter och deras helande krafter samt strävar efter att...

  Andlig utveckling

  Längtar du efter en djupare förbindelse med dig själv och universum? I så fall kan en spirituell kurs i...

  Mindfulness på jobbet

  Vill du kunna använda mindfulness på jobbet? Forskning visar att om man jobbar aktivt med detta kommer individen, arbetsgruppen...

  Hälsocoach utbildning

  Brinner du för frågor gällande hälsa, livsstil och välmående? Då kanske just du borde gå en hälsocoach utbildning! Som...

  Samtalsterapeut utbildning

  Är du en god lyssnare och en person som vill vägleda andra människor? Då kanske en samtalsterapeut utbildning är...

  För dig som vill lära känna dig själv

  Att känna glädje och harmoni i livet börjar med en god relation till sig själv. Vill du lära känna...

  Vad händer efter högskolan?

  Visst är det en fantastisk känsla, att äntligen ha tagit examen. Men vad händer nu? Vad händer efter högskolan?...

  Kurs inom kiropraktik

  Vill du utveckla dina behandlingstekniker inom kiropraktik och osteopati? För dig som jobbar som läkare eller sjukgymnast finns det...

  Inredningsdesigner utbildning

  En inredningsdesigner utbildning erbjuder en spännande möjlighet att förvandla kreativa idéer till konkreta, funktionella och estetiskt tillfredsställande inomhusmiljöer. Genom...

  Personlig tränare utbildning

  En personlig tränare utbildning är valet för dig som är har ett stort intresse för träning och vill vara...