Coachning

Coachning är för dig som behöver hjälp att sätta upp nya motiverande mål. Någon att bolla tankar och idéer med. Coachning är för dig som vill utvecklas både på ett personlig plan men också i din karriär eller på din arbetsplats. Coachning handlar om att hjälpa och vägleda dig i rätt riktning så att du får en mer meningsfull tillvaro. Vi har Sveriges bästa coacher på vår plattform som kan pusha och hjälpa dig nå dina mål. Fyll enkelt i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta rätt coach utefter dina behov!

Skickar...

Få offertförslag inom coaching

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certifierad Starka Resultat Coach

  Starka Resultat

  Kompetensutveckling
  5 dagar
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  29 000 SEK

  Rusta och matching - Vägen till arbete

  Iris

  Kompetensutveckling
  Coaching
  Kurser
  Flera orter (65 st)
  -

  Coaching

  Inovanova konsult

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Coaching
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Coaching - För chefer och medarbetare

  MikS LedarCoaching

  Kompetensutveckling
  Coaching
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Stockholm
  -

  Syfte med coaching

  Coachning syftar till att hjälpa personer eller grupper att skapa resultat, nå sina mål och förverkliga visioner såväl yrkesmässigt som privat. Det är en professionell samtalsmetodik med fokus på att hjälpa individen att nå sina mål och känna sig mer trygg i sig själv och sina beslut. Syfte med coaching kan såklart se olika ut för olika människor beroende på vad man vill uppnå i livet. Syfte med coaching kan handla om bland annat personlig utveckling, yrkesmässig utveckling, livsutveckling eller hälsoutveckling.

  Coachning är ett kraftfullt verktyg som gör dig mer medveten i dina beslut samtidigt som det ger dig mer utrymme att utveckla ditt sätt att tänka, vara och lära.

  Att bli coachad kommer förhoppningsvis ge dig svar på frågeställningar som du har och även få ut det bästa av dina egna resurser. Känner du att coachning är något för dig? Läs då vidare längre ner på sidan om vilka olika former av coachning som finns och vilket upplägg som skulle passa dig bäst.

  Hitta en coach

  Att hitta en coach som passar dig och dina behov brukar inte vara några större problem eftersom det finns så många olika inriktningar och typer av coachning, något som passar alla. Dock ska man vara beredd på att testa sig fram för att hitta rätt person. En annan del som också är viktig i ditt val av coach är personkemi. Du och din coach måste känna att ni har en kemi och kan komma framåt i er utveckling. Några punkter att utgå ifrån när du ska hitta en coach är:

  • Hitta en professionell coach som du känner förtroende för
  • Välj rätt specialområde
  • Ifall du känner dig osäker? Testa flera olika coacher och jämför vem som passar dig bäst
  • Första sessionen ska vara gratis och ”på riktigt”. Du testar varan.
  • Gör upp med din coach innan vad för resultat du strävar efter. Det är viktigt att ni är på samma nivå.

  Som tidigare nämnt finns det flera olika kategorier inom coaching och många upplever att det svårt att hitta en coach, vissa är mer inriktade på karriär eller privat coachning medan andra fokuserar mer på hälsa och livsstil. När du har bestämt dig för att anlita en coach kan det vara bra att fundera kring vad du vill ändra och inom vilket område du vill utvecklas för att hitta rätt person att bli coachad av. Nedan har vi listat de vanligaste områdena inom coachning:

  Coachutbildningar och andra relaterade kurser

  Coaching online

  Vanligtvis brukar ett coachningtillfälle hålla på i ca 60 minuter med upp till fyra träffar i månaden men detta kan självklart variera beroende på vilket upplägg du och din coach kommer överens om. Vissa föredrar en mer intensiv och tätare kontakt vid coachning medan andra föredrar en långdragen process.

  Idag har det blivit allt mer populärt att bli coachad på distans och då är coachning online ett bra alternativ. Många upplever att det är ett mer tidseffektivt sätt och man kan vara mer spontan kring när mötena sker. Att välja coaching på distans innebär att man antingen har ett vanligt samtal via telefon alternativt videomöte via Zoom eller Teams. Ifall du föredrar ett personligt möte har vi coacher och karriärcoach i Göteborg, Stockholm och Malmö.

  Coachande ledarskap

  Coachning är ofta en stor del i ledarskapet och ingår i de flesta ledarskapsutbildningarna. Många anställda ser hellre att de har en coach framför en chef alltså är det extra viktigt att du som chef är coachande mot dina anställda och visar att du finns där, det skapar en trygghet. Coachande ledarskap syftar till att få medarbetarna mer motiverade och produktiva vilket kommer skapa win-win för både dig som chef men också för de anställda. Syfte med coaching är trots allt att skapa tydliga mål och vägar till målen.

  För att ha ett coachande ledarskap bör du uppfylla nedanstående punkter:

  • Lyssna mycket
  • Ge feedback
  • Ställ bra frågor
  • Utmana lagom mycket

  Coaching eller coachning

  Många ställer sig frågan – Vad är skillnaden mellan coaching och coachning? Det enkla svaret här är att coaching är det engelska ordet för coachning och orden har därmed samma betydelse. Coachning är ett försvenskat ord av coaching. I Sverige slänger vi oss oftare med ordet coaching.