Livscoach utbildning

Drömmer du om ett arbete som gör skillnad? Gå en livscoach utbildning och gör skillnad i andra människors liv. Som livscoach arbetar du med att stötta, motivera och vägleda andra i rätt riktning i livet. Här kan du söka och jämföra mellan hundratals olika utbildningar från landets bästa utbildningsföretag inom livscoachning! Hitta rätt utbildning för just dig och dina mål.

Skickar...

Låt oss hitta rätt kurs för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Diplomerad Coachutbildning

  Akademi Coachstjärnan

  Kompetensutveckling
  1-2 veckor
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Stockholm
  28 500 SEK

  Vad gör en livscoach?

  Efter en avklarad livscoach utbildning kommer du att arbeta med att skapa nya tankebanor hos människor som är missnöjda i deras befintliga livssituation. Du kommer tillföra motivation, tips, råd samt nya perspektiv för att hjälpa människor att utvecklas. Tillsammans med dina kunder kommer du sätta upp nya mål i livet. Dessa mål kan vara personliga, sociala och/eller karriärs anpassade. Med andra ord kan en livscoach efterlikna både karriärcoach och hälsocoach. Skillnaden är att arbetet för en livscoach omfattar och berör en större bredd av ämnen och mål, inte endast karriär eller hälsa.

  Genom en livscoach utbildning kommer du få de rätta verktygen för att kartlägga situationer och strukturera upp tankar samt bemöta och kommunicera med olika personer och personligheter. Du kommer fungera som motorn och energikällan för andra personer. Detta genom att skapa nya tankebanor och hjälpa andra att fatta egna beslut som optimerar deras livssituation.

  Är du i behov av att samråda med en livscoach? Vi kan hjälpa dig på vägen mot att hitta en livscoach.

  Vem passar som livscoach?

  En utbildning till livscoach passar den som vill hjälpa människor hitta rätt spår i livet. Det innebär att du är ett stöd och någon som kommer med idéer och feedback. En livscoach kan vara den där extra knuffen inför ett svårt beslut eller en stor förändring i livet. Livscoach är ett socialt yrke, därmed krävs det att du är utåtriktad, social, gillar att arbeta med människor samt brinner för att hjälpa andra. Som livscoach krävs det även att du besitter en förmåga att kommunicera och förstå olika personer och olike personligheter. Du måste kunna inspirera andra samt ha tålamod och ett starkt driv.

  Är du osäker på om livscoach är rätt yrke för dig? Hitta en karriärcoach som hjälper dig ta nya steg i din karriär!

  Hur blir man livscoach?

  För att arbeta som livscoach krävs det en livscoach utbildning. Beroende på vilken utbildningsanordnare du väljer så kan upplägget, ämnena, priset samt längden på utbildningen komma att variera. I utbildningen varvas teori, med praktiska övningar och coaching från utbildaren. Olika ämnen som du kommer att fördjupa dig inom är:

  • Vad det innebär att vara coach, vilket ansvar du har.
  • Hur du motiverar människor.
  • Att kommunicera med olika människor.
  • Stresshantering.
  • Problemlösning.
  • Aktivt lyssnande.
  • Att skapa nya relationer.

  Majoriteten av de som arbetar som livscoach är egenföretagare. Därav kräver yrket att du bygger och vidgar ditt kontaktnät. Detta är helt enkelt för att du skall ha möjligheten att öka din varumärkeskännedom på marknaden för att få en omfattande kundbas. I arbetet som livscoach bör du därmed även ha kunskap och intresse för försäljning och entreprenörskap.

  Coachutbildningar och andra relaterade kurser

  Livscoach pris & längd

  Utbildningarna varierar i pris. Du kan välja mellan en utbildning som kostar mellan ca 1000 kr – 13900 kr.

  Livscoach distans

  Vill du studera till livscoach utan att vara bunden till en viss plats, och i vissa fall, en viss tid? Genom att studera livscoach på distans får du som student en enorm frihet. Men däremot ökar nivån av eget ansvar och kravet på självdisciplin. Fördelen med att plugga på distans är att du enklare kan kombinera dina studier med exempelvis annat arbete, andra studier samt att du kan befinna dig vart som helst i hela världen, så länge som du har tillgång til en dator och nätverk.

  Ytterligare en fördel som vissa distansutbildningar erbjuder är att ängden på utbildningen går att anpassa efter dina önskemål. Oftast får du som student tillgång till allt material på en och samma gång. Med det sagt kan du välja själv i vilken ordning och i vilken takt du slutför olika uppgifter. Dessvärre så gäller detta upplägg inte för samtliga distansutbildningar. Men genom att söka en livscoach utbildning via oss, kan vi hjälpa dig att jämföra olika utbildningar utefter sina önskemål!

  Det är viktigt att ha i åtanke att vissa distansutbildningar kan kräva enstaka fysiska möten. Men genom att noga läsa igenom informationen om respektive utbildning, kan du hitta den som är bäst lämpad efter dina behov och dina förutsättningar.

  Gå en kurs i mindfulness för att träna på att vara medvetet närvarande. Detta är ett verktyg som gynnar dig som vill arbeta som livscoach.

  Är du redo att påbörja din utbildning?

  Låt oss hjälpa dig! Fyll bara i formuläret så skickar vi upp till fem olika förslag på livscoach utbildningar som passar dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar