En paus från mörkret?

Känner du som många andra, att vår vinter har varit för lång. Känner du dig trött på det eviga mörkret? Då borde du testa något nytt, så som utbildningar eller kurser och få en paus från mörkret! Vi har samlat utbildningar från några av Sveriges bästa utbildningsanordnare. Jämför och hitta den utbildning som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning som kan ge dig en paus från mörkret!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Psykiska besvär och sjukdom

  Securitas Sverige AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Kundanpassad
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Diplomerad Hyposyntesterapeut®

  Love it

  Kompetensutveckling
  6-12 månader
  Öppen utbildning
  VT 2024
  Flera orter (4 st)
  29 000 SEK

  Målarkurs

  Jacobsgården

  Konst- och kulturutbildningar
  3 dagar
  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Simrishamn
  Skåne län
  2500 SEK

  Behöver du en paus från mörkret?

  Vi vet att vintern känns lång och mörk, men lita på oss, vi är på väg mot ljusare tider! om du känner dig trött, deprimerad eller rent utav sagt uttråkad efter vintern kanske du behöver göra någonting nytt? För att få en paus från mörkret kan det vara bra att byta miljö och söka sig mot någonting som ger energi. Vi har samlat mängder av olika kurser och utbildningar som hjälper dig att komma bort! Allt från några dagar till längre utbildningar, hitta det som passar dig bäst! Känner du att det är en längre period som du behöver en paus, ett helt sabbatsår. Då har du nog funderat på frågan: Vad kan man göra under ett sabbatsår?

  Varför kan en utbildning vara rätt väg att gå?

  Behöver du en paus från jobbet eller plugget du har idag, som börjar kännas tröttsamt och stressande? Om du har haft en extra tung period, kan du behöva hjälp att hitta en ljusare vardag genom att börja vägen tillbaka efter utmattningsdepression. Då kan en utbildning eller en kurs vara helt rätt väg för att komma bort från vardagen. Det kan handla om att helt sadla om och utbilda dig för en ny karriär. Eller att ta ett steg vidare på din nuvarande arbetsplats genom en kompetensutvecklande kurs. Passa på att fokusera på dig själv genom en kurs i personlig utveckling, eller någon kurs som hjälper dig med stresshantering och att lära känna dig själv! Du kan också ta tag i en hobby eller ett intresse på ett helt nytt sätt. Skaffa dig mer tid till det du verkligen tycker om att göra, som träning, yoga, konst eller en fotoutbildning?

  Ett miljöombyte via en utbildning kan vara precis den typen av paus du behöver. Utvecklas på den nya vägen och kom tillbaka till ditt liv med nya tankesätt, redo att ta nästa steg.

  Att åka utomlands för att komma bort

  Alternativen är många, variationen är bred och det är bara ett val som står mellan dig och din resa mot någonting ljusare. Det för många logiska alternativet är att söka sig mot varmare breddgrader och att studera utomlands. Ett populärt alternativ då brukar vara en Språkresa, vilket innebär en spännande upplevelse. Där kan du lära dig ett nytt språk samtidigt som du lär känna nya vänner och en ny kultur. Kom tillbaka med ny energi, från soligare städer och med en ny språkkunskap i bagaget efter en språkutbildning. Testa att åka på ett retreat för att verkligen bli av med depressionen från de mörka tiderna. Du kan åka på retreats för mindfulness och stresshantering på härliga platser runt om i Europa och världen.

  Eller så kan du åka med på någon av våra utbildares härliga och inspirerande upplägg så som en yogaweekend eller en yogaresa.

  Oavsett vad du väljer kommer du med stor sannolikhet komma hem till den svenska våren och sommaren inspirerad och med ett nytt driv, efter att ha fått pausa mörkrets influenser.

  Testa ett miljöombyte i Sverige

  Självklart är det lockande att vidga sina vyer och testa på utlandet för att gassa i sol och njuta av andra kulturer. Ett annat sätt att byta miljö är att flytta till en annan del av Sverige och på så sätt hitta glädjen på nya platser. Det handlar om att hitta det som är rätt för just dig och även ifall du bara åker bort en dag, kan en ny upplevelse väcka ny energi till vardagen hemma. Våga testa något nytt, hitta och jämför en utbildning på studier.se som ger dig chansen att få en paus från mörkret. Är du inte redo för att göra någonting just nu, kanske det är nu du bestämmer dig, men senare som resan startar, kanske på en utav alla sommarkurser!

  Vill du prova på en utbildning med långa praktikperioder där du får prova på arbetslivet på riktigt? Då är yrkeshögskola något för dig! Läs mer om ansökan yrkeshögskola.

  Vill du hitta en utbildning idag?

  Fyll då i intresseanmälan och beskriv vad du tror skulle passa dig bäst. Du får sedan upp till fem förslag på utbildningar och kurser från oss.

  Läs mer om fler populära utbildningar