Plugga på distans

I dagens samhälle är det lätt att plugga på distans. Flera av landets högskolor, universitet och yrkeshögskolor erbjuder distansundervisning på flera utbildningar och det har blivit allt mer populärt att välja denna studieform. Tack vare tekniska framsteg inom den virtuella världen så är det idag lätt att kommunicera via datorn och olika mötesverktyg så som Teams, Google Meet och Zoom.

Är du intresserad av att plugga på distans? Vi har samlat flera distansutbildningar inom olika områden så att du lätt kan jämföra och hitta något som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta distanskurser!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Barnskötare eller elevassistent

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Vårdbiträde

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Undersköterska

  NTI-skolan komvux

  Yrkesutbildning
  Anpassat
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Mobila System & GIT

  Ocellus Information Systems AB

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2024
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  GIS-samordnare

  Ocellus Information Systems AB

  Yrkeshögskola
  2 år
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Trädgårdsanläggare

  Naturbruksförvaltningen

  Komvux
  1 år
  Distans
  Västra Götalands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Trädgårdsmästare - ledarskap, skötsel och underhåll av gröna miljöer

  Umeå Yrkeshögskola

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2024
  Distans
  Umeå
  Västerbottens län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Social Media-koordinator - Distanskurs

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  Program
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kurser och utbildningar på distans

  Olika former av distansutbildning har blivit allt vanligare genom åren. Distansutbildningarna är populära eftersom de erbjuder möjligheten att studera oavsett var du kan tänkas befinna dig. Har du inte möjlighet att flytta för att börja studera? Vill du läsa en kurs vid sidan av din ordinarie utbildning? Är du redan yrkesverksam men känner att du vill bygga på dina kompetenser ytterligare? Då är kurser och utbildningar på distans ett perfekt alternativ! Genom att plugga på distans kan du studera utan att behöva vara låst till ett universitet eller en högskola i en viss stad.

  Läs mer om yrkeshögskola distans och folkhögskola distans

  Olika utbildningar för dig som vill plugga på distans

  Det finns många olika utbildningar för dig som vill plugga på distans att välja mellan. Allt från universitet och högskolor till mindre privata aktörer med enstaka kurser. Nedan har vi samlat utbildningar som alla har möjlighet att utföras på distans:

  Vill du arbeta med djur och söker en distansutbildning? Läs mer om hunddagisutbildning eller att jobba med hästar här.

  Yrkesutbildning distans

  En yrkesutbildning distans är en form av utbildning som har stort fokus på det verkliga arbetslivet i undervisningen. Du kommer att varva teoretiskt arbete med praktiskt arbete i form av LIA. LIA står för lärande i arbete och innebär praktik. Under din praktik så får du möjlighet att prova på att jobba inom det områden som studerar och tanken är att du ska kunna genomföra arbetsuppgifter och bidra till praktikplatsen på ett positivt sätt men samtidigt lära dig hur arbetet fungerar i praktiken. Efter examen ska du ha en bra grund att stå på och känna dig redo för att ta dig an dina arbetsuppgifter på ett professionellt sätt.

  En flexibel distansutbildning

  Framför allt erbjuder distansutbildningar ett otroligt fritt och flexibelt sätt att studera. Allt du behöver är en dator med stabil uppkoppling. Självklart kräver det också en hel del studiemotivation och självdisciplin, för det är inte alltid lätt att ta sig tid till studierna. Planering och struktur är därför A och O när det kommer till distansutbildningar, särskilt för dig som har ett arbete vid sidan av dina studier.

  En flexibel distansutbildning ger dig fritt ansvar att planera och strukturera dina studier helt själv. Detta är något som inte passar alla men det passar dig som gillar att ta ansvar och har disciplin.

  Vissa utbildningar kräver fysik närvaro

  När du söker en distansutbildning är det viktigt att du tar reda på hur utbildningsformen ser ut. Vissa kurser kräver nämligen ett eller flera fysiska möten under kursens gång och du kan därför bli tvungen att resa till lärosätet för ett obligatoriskt utbildningsmoment. Se till att kolla upp detta med en gång så att du kan planera för resorna. I de flesta fall går dock distanskurserna helt via webbaserade läroplattformar. Genom dessa plattformar hämtar du dina arbetsuppgifter, lämnar in dina rapporter samt interagerar med kurskamrater och lärare i diskussionsforum och chattrum. Ibland sker diskussionerna även via webbkamera, så se till uppgiften är korrekt genomförd och att håret är snyggt kammat!

  Alla utbildningar går givetvis inte att söka på distans, vissa utbildningar kräver fysisk närvaro för praktiska moment, till exempel en läkarutbildning. De mer teoretiska utbildningsformerna går dock väldigt bra att söka. Kanske vill du läsa en HR-utbildning, tandsköterskeutbildning eller undersköterskeutbildningyrkeshögskola distans. Dock finns det ibland vissa delar i utbildningen som kräver att man är på plats, tex ifall du har praktikperiod.

  Ansökningsdatum för att plugga på distans

  När det kommer till ansökningsdatum för att plugga på distans så gäller samma som ordinarie kurser och utbildningar hos högskolor och universitet. Du behöver söka innan 15 april för att gå en kurs på hösten samt innan 15 oktober om du vill gå en kurs på våren. Vill du läsa en kortare kurs under sommaren måste du söka innan 15 mars. Yrkeshögskolor och folkhögskolor har varierande datum för sina ansökningar, oavsett om det är distansutbildning eller ej, så var noggrann med att ta reda på vad som gäller så att du inte missar sista anmälningsdag.

  Plugga på distans CSN

  Vet du vad som är det bästa av allt? Du som vill läsa på distans har fortfarande samma rätt att söka studiemedel från CSN och högskolepoängen du läser är precis lika mycket värda som poängen för kurser på plats. Med andra ord kan du alltså bli en god ekonom, jurist eller beteendevetare oavsett om du läser din kurs i ett klassrum, från det lokala fiket eller från en strand i Thailand! Möjligheterna är oändliga, valet är ditt!

  Vill du läsa mer om hur du kan finansiera dina studier kan du göra det här!

  Läsa kurser på distans

  Vill du läsa enstaka kurser på distans kan du bland annat öka dina kunskaper i Officepaketet genom att gå utbildningar inom excel. Även flera avlandets universitet, högskolor och yrkeshögskolor erbjuder enstaka kurser på distans. Perfekt för dig som vill komplettera med något vid sidan av dina befintliga studier eller arbete!

  Läs mer om bästa universitetet i Sverige, flera av dessa erbjuder distansutbildningar!

  Låt oss göra jobbet!

  Låter en distansutbildning som något för dig? Läs mer på respektive utbildningar eller fyll i intresseformuläret här ovan så får du upp till fem förslag på olika utbildningar som passar just dig.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Kreativa utbildningar på folkhögskola

  Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...

  Allmän kurs på folkhögskola

  Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

  Ljud och musikproduktion utbildning

  Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion...

  Programmering Utbildning

  Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

  CSN-berättigade utbildningar på distans

  Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...

  CSN-berättigade utbildningar

  Tycker du att det är svårt att veta vilka CSN-berättigade utbildningar som det finns att välja mellan? Att välja...

  Plugga upp betyg

  Saknar du grundläggande behörighet för att komma in på din drömutbildning? Saknar du betyg från gymnasiet eller behöver du...

  Kreativa utbildningar för alla

  Vill du utbilda dig inom något som du verkligen brinner för? Svenska folkhögskolor erbjuder kreativa utbildningar för alla som...

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

  Vård och omsorg utbildning

  Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...