ICF Coach

Vill du bli en ICF Coach? Idag gäller det att stå ut från mängden för att lyckas i sin jobbansökan eller karriär. Men vad kan man göra för att få sitt CV att glänsa? Det kan man göra genom att ha en ICF coach certifiering. ICF står för International Coach Federation och har kommit att bli världens största organisation när det kommer till kvalitetssäkra coachutbildningar. Så säkra din plats på arbetsmarknaden genom att utbilda dig till ICF coach!

Vi har samlat några av Sveriges bästa utbildare inom ICF coach. Fyll enkelt i formuläret så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt utbildare inom det ämne som du vill lära dig mer inom ICF coaching.

Skickar...

Vill du spara tid? Vi hjälper dig att hitta en passande utbildare!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Certified ICF coach step 1 and 2 English

  CoachCompanion

  Kompetensutveckling
  2-4 veckor
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  -

  Diplomutbildning i Coaching (Steg 1)

  CoachCompanion

  Kompetensutveckling
  1-2 veckor
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Malmö
  Stockholm
  29000 SEK

  Diplomerad Coachutbildning

  Akademi Coachstjärnan

  Kompetensutveckling
  1-2 veckor
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Stockholm
  28 500 SEK

  ICF Coach

  Sedan 1995 när International Coach Federation (ICF) grundades, har det kommit att bli världens största och mest välkända yrkesförbund för coacher och coach utbildare. ICF är en oberoende organisation för coacher med cirka 19 000 medlemmar som är utspridda i 95 länder världen över. ICF är ett certifieringssystem med ändamål att garantera och försäkra kvalitén på olika typer av coaching. Certifikatet som ICF coach är giltigt i 3 år, därefter behöver man förnya sin certifiering, vilket man gör för att hela tiden vara uppdaterad med nya kunskaper för att säkerhetsställa kvaliteten i sin roll som ICF coach.

  Vad gör en icf coach?

  En Icf coach är inte bunden till en specifik bransch utan det kan vara allt från livscoacher till ledarskapscoacher. Att vara en coach är att hjälpa grupper eller individer med att både planera och sätta upp mål. Det är en kraftfull samtalsmetodik med syfte att tillgodose individer med de rätta verktygen för att lyckas, antingen professionellt eller privat. Det som skiljer en “vanlig” coach och en icf coach är att en certifierad icf coach är erkänd att ha en extraordinär kvalitet och tillförlitlighet.

  Icf coach utbildning

  En icf coach utbildning får man inte av själva icf då de inte erbjuder coachutbildningar utan de ackrediterar istället utbildningar för de företag eller individer som vill utbilda coacher. Med andra ord, det ICF gör är att kontrollera kvalitén på olika utbildningar genom ackrediteringsprocessen. Så för att gå en icf coach utbildning måste man läsa vid ett utbildningsföretag som är ackrediterad av ICF. Med en icf utbildning tillkommer många fördelar, där den största fördelen är att man får en stark konkurrensfördel. Pris och längd på en icf coach utbildning varierar beroende på utbildningens längd, innehåll och upplägg.

  Hur mycket tjänar en icf coach?

  En icf coach innefattar inte endast en typ av coach, utan en blandning av många slags coacher. På grund av detta, är det svårt att säga exakt vad en icf coach tjänar då det beror på vilken typ av coachning man utövar, erfarenhet, arbetsplats etc. Till exempel är marknadslönen för en jobbcoach enligt Unionen mellan 31 000 och 38 000 kr i månaden.

  ICF-ackrediterad coach utbildning

  Att bli en certifierad ICF coach är högst eftertraktat idag. Det finns en hel drös med coachutbildningar på marknaden där somliga är bättre än andra. Hur vet man då vilket coachutbildning som är bra? Kort sagt, med en granskning från International Coaching Federation (ICF) där de godkänner och ackrediterar coachutbildningen, kan man vara säker på att utbildningen kommer vara fördelaktig för dig.

  Vilka coachutbildningar finns det?

  Det finns olika coachutbildningar som kan få en ICF certifiering och för att en viss utbildning ska få en certifiering krävs specifika erfarenheter. Coachförbundet menar att det är olika nivåer av erfarenhet beroende på vilken form av kurs/ utbildning man har läst. Nedan listas de tre nivåer av certifiering som ICF tillämpar:

  • Associate Certified Coach (ACC): För att få denna certifiering krävs bland annat en grundkurs och minst 60 utbildningstimmar.
  • Professional Certified Coach (PCC): Denna certifiering gäller bland annat ifall du har gått en fortsättningskurs som, har utbildat i coaching i 125 timmar och har spenderat 500 klient timmar, varav de flesta har varit betalda.
  • Master Certified Coach (MCC): Detta är den högsta nivån av ICF och kräver bland annat att du har gått 200 utbildningstimmar och ägnat 2500 timmar åt coach praktik.

  Andra utbildningar för dig som är intresserad av coaching

  Du som är intresserad av coachning och vill gå en coachutbildning för att utvecklas i din yrkesroll eller i privatlivet är valmöjligheterna stora.

  • Ifall du drömmer om att göra skillnad i människors liv och vägleda de i rätt riktning kan du gå en livscoach utbildning.
  • Har du ett stort intresse i hälsa, välmående och livsstil? Då kan du gå en hälsocoach utbildning där du som hälsocoach får vara med och hjälpa människor i vardagen med kost och träning.
  • Om du inte själv vill gå en coach utbildning men gärna vill hitta en coach så har vi alternativ för dig också. Då kan du välja ifall du vill bli coachad på plats eller ha coaching på distans – det valet gör du helt själv utifrån dina behov.