Våga byta karriär vid 40

Känner du att du är på fel plats och vill byta karriär? Har du mer att erbjuda världen och är nyfiken på något nytt? Du är inte ensam. Undersökningar visar att 1 av 10 känner sig missnöjda med sitt jobb idag*. Vill du våga byta karriär vid 40? Låt oss inspirera dig att våga ta första steget mot en ny karriär!

Skickar...

Vill du ha hjälp att ta första steget?

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Förändringsledare inom välfärden

  Vårdyrkeshögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Technical Sales Manager

  Teknikhögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2022
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Coaching

  Inovanova konsult

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Coaching
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Personlig utveckling - coaching

  Coachstar

  Kompetensutveckling
  Coaching
  Distans
  Stockholm
  -

  Bli den du är – Personlig utveckling

  HumaNova

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Flera orter (5 st)
  22 500 SEK

  Coaching

  CoActive AB

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Coaching
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  Det är ok att byta karriär mitt i livet

  Det är aldrig för sent att byta karriär, att byta bana. Vid 40 har du fortfarande minst 25 år kvar i arbetslivet och möjligheterna är oändliga! Många kan vara rädda för vad andra ska tycka och tänka. Du har ju ett bra jobb och en fin karriär, varför lämna det för att börja om på ruta ett? Men vi har bara ett liv och arbetet är en stor del av det. Klart du är värld att arbeta med något du brinner för! Dags att sluta fundera över vad alla andra tycker, du är kapten på din egen båt.

  Söndagsångest

  Vaknar du med ångest inför arbetsveckan redan på söndagen? Längtar du till fredag redan på måndag? Båda upplevelserna är tydliga tecken på att det kan vara dags att byta arbetsplats, eller kanske till och med byta karriär! En förhoppning med denna text är att ge dig modet att fatta rodret, oavsett väder, och ta kontrollen över din framtida karriär. Det är helt upp till dig om du vill sadla om från jurist till personlig tränare, eller från ekonom till fransstylist.

  Ett meningsfullt jobb

  Det finns ett starkt samband mellan nöjdhet och upplevelsen av att ha ett meningsfullt jobb. Meningsfullhet kan innebära olika saker för olika individer. En svensk före detta munk har sagt att meningen med livet är att hitta sin gåva, och att sedan ge bort den, och visst ligger det något i det? Att hitta sina unika egenskaper som sedan kan användas i yrket för att påverka andra på ett positivt sätt. Vi på studier.se brinner för att hjälpa dig hitta rätt kompetensutveckling för att du ska kunna hitta ett arbete du trivs med och där du känner meningsfullhet. Ta kontakt med oss redan idag och kom ett steg närmare ditt drömjobb!

  Vill du reda ut din personlighet med ett DISC personlighetstest? Vi samarbetar med flera duktiga konsulter. Vi har även samlat tips och idéer för dig som vill byta karriär vid 50.

  Omställningsutbildning

  En omställningsutbildning är en utbildning där du kan söka omställningsstudiestöd, även om du tidigare har tagit studielån. Syftet är att stärka din ställning på arbetsmarknaden.

  Ett första steg

  Du vill byta karriär, men var börjar man? Du vet att du inte hamnat rätt där du befinner dig idag, men du vet inte åt vilket håll du vill gå. Börja med att fundera över dina styrkor och vilka arbetsuppgifter du tycker är roligast. Fundera sedan på varför du tycker att de är roliga. Ofta kan en styrka användas på flera olika sätt, i många olika branscher. I vilken yrkesroll skulle du få större användning av dina styrkor och arbeta med det du tycker är roligt?

  Ta gärna inspiration av individerna här nedan, du har alla möjligheter att byta karriär du också!

  Fotografen Markus

  Markus driver eget som bröllopsfotograf. Han är framgångsrik i sitt yrke, får bra betalt för sina uppdrag och hittar nya kunder enkelt genom referenser och ett stort Instagram-konto. Problemet är att han är trött på att arbeta när alla andra är lediga, de flesta uppdragen sker på helger och ofta mest koncentrerat på sommaren. Han funderar över sina styrkor och vad han tycker är roligast. Hans styrka är att han är social och har lätt att knyta nya kontakter, folk gillar Markus.
  Nu arbetar Markus som utesäljare och får träffa människor i nya möten varje dag, hans styrkor kommer till sin rätt och han skapar mycket affärer för sin arbetsgivare.

  Hitta utbildningar i försäljning på studier.se

  Massören Katarina

  Katarina uppskattar att ta hand om andra människor, och hon har länge arbetat på ett dagspa med massage och ansiktsbehandlingar. Dagarna är långa och påfrestande för kroppen. Hon funderar över om hon verkligen kan göra det här jobbet hela livet? Katarina älskar sitt jobb med skönhet och friskvård, hon älskar att möta människor och får ofta höra att hon är bra på att lyssna. Hennes dröm är att ha en egen verksamhet och kunna styra sina arbetstider själv. Hon anmäler sig till en coachutbildning för att kunna arbeta med att hjälpa människor på ett nytt sätt.

  Vill du också bli coach? På studier.se hittar du flera coachutbildningar du kan jämföra.

  Marknadsassistenten Camilla

  Camilla har länge arbetat på en marknadsavdelning och känner att arbetet saknar utmaningar. Hon har länge sneglat på säljavdelningen, det ser roligt ut. Det är säljarna som får beröm, utses till månadens ”toppresterare” och har möjlighet att påverka sin lön genom provision. Men vågar hon byta karriär? Det verkar lite läskigt, vågar hon lämna det trygga och kasta sig ut i det okända? Camilla känner att hon behöver stöd i den här processen och har kontaktat en coach för att överkomma sina rädslor.

  Hitta en karriärcoach på studier.se

  Civilekonomen Johanna

  Johanna är utbildad civilekonom och har haft en framgångsrik karriär som ekonom. Idag är hon controller på ett medelstort bolag i Stockholm. Men, för andra gången på tre år är hon sjukskriven med utmattningssyndrom. Hon har kommit till insikt att det kommer bli svårt att komma tillbaka till jobbet hon gjort så fin karriär inom. Det yrke hon valt passar inte henne längre, och hon måste fundera på att byta karriär. Just nu behöver hon återhämtning och tid för reflektion, ta reda på vad hon har att erbjuda arbetsmarknaden. En längre retreat känns helt rätt för Johanna, att ge sig själv tid att hitta svaren inom sig.

  Vill du också åka på retreat? På studier.se hittar du både yoga weekend nybörjare och yogahelg.

  Juristen Per

  Per har arbetat på advokatbyrå i 12 år. Han har ett väldigt fint jobb i andras ögon, ett arbete med hög status. Han tjänar bra med pengar och han kan köpa allt han kan önska sig. Men karriären har varit på bekostnad av privatlivet. Nu är han trött på långa arbetsdagar och att aldrig få vara helt ledig, ständigt tillgänglig för klienter i viktiga uppdrag. Per drömmer om att skriva en bok, att själv få välja när och var han ska jobba. Han har skrivit dagbok hela sitt liv och är ofta den som skriver det mest uppskattade talet på bröllopet. Per är bra på att skriva och är väldigt kreativ. Det har aldrig varit en bättre dag att starta än just idag, det är dags att ta steget nu.

  Drömmer du också om att göra skrivandet till en karriär? Hitta skrivarkurser på studier.se

  *Källa: Statistiska centralbyrån.