Kompetensutveckling

Behöver du eller ditt företag gå kompetensutveckling? Med kompetensutveckling får personal eller ledning möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom sin yrkesroll med syftet att öka kompetensnivån och engagemang i företaget. På så sätt kan du eller ditt företag enklare ta er an utmaningar och skapa nya möjligheter i yrkeslivet. Hos studier.se kan du söka och jämföra mellan Sveriges ledande utbildningsanordnare inom kompetensutveckling!

Skickar...

Låt oss hitta rätt kompetensutbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Skyddsombud i praktiken

  Work Health

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  4 490 SEK

  Vad är kompetensutveckling?

  Kompetens är kunskap och färdigheter inom ett ämne eller yrke. Det krävs rätt kompetens för att kvalificeras inom rätt yrke. Exempelvis så krävs det goda ledarskapskompetenser för att kunna arbeta som chef och god kommunikationskompetens krävs för att kunna arbeta som projektledare. Kompetensutveckling handlar om att utveckla sin kunskap för att bättre kunna bemästra olika uppdrag och situationer i yrkeslivet. Men mycket av kunskapen kan även vara användbart utanför arbetet! Det viktigaste att komma ihåg är att kunskap är nyckeln till framgång, därför är det av stor vikt att ständigt arbeta för att vidareutveckla denna kunskap.

  Fördelarna av kompetensutveckling

  Det finns flera fördelar med utbildningar inom kompetensutveckling, fördelar för privat personer men även för företag.

  Företag

  Alla involverade parter gynnas av en givande kompetensutveckling. De som drar den största vinsten är dock företag som investerar i att kompetensutveckla sin personal. Genom att optimera sin personals kompetens arbetar man i det långa loppet mot en ökad lönsamhet för hela verksamheten.

  Det finns otroligt många fördelar som kommer med en personalstyrka med rätt kompetensutbildning. Personal som gått kompetensutveckling inom kommunikation och/eller en kurs i konflikthantering kommer lättare stå emot hinder som kan uppstå i arbetslaget. De kommer besitta rätt verktyg för att förhandla och komma till rätta med problem och konflikter. Personal som gått en utbildning inom ledarskapsutveckling kommer mer effektivt kunna leda andra inom verksamheten samt tydliggöra de olika roller som finns och deras olika ansvarsområden. Allt detta verkar för att personalen skall arbeta så effektivt som möjligt. Ju bättre och mer effektivt personalen arbetar desto mer lönsamt blir det för företaget.

  Genom att investera i kompetensutveckling visar det att företaget värdesätter sin personal. Detta är ett utmärkt sätt att arbeta för personalens trivsel och engagemang inom verksamheten. Alla vill känna sig sedda och uppskattade, likaså på sin arbetsplats. Känner sig personalen uppskattad blir de mer motiverade till att göra ett bra jobb. Är personalen motiverad och engagerad reflekteras detta i deras arbete vilket ökar företagets lönsamhet.

  Arbetsmarknaden är i ständig förändring och utveckling. Det är inte mycket som ser ut eller fungerar på samma sätt som det gjorde för tio år sedan. Det gäller att vara uppdaterad, tänka innovativt och göra allt för att effektivisera sin verksamhet. Därför krävs personal med rätt kompetens för att företaget skall hänga med i utvecklingen. Ett konkurrenskraftigt företag är ett företag med kompetent personal!

  Privatperson

  För dig som privatperson tillkommer enorma fördelar med utbildningar inom kompetensutveckling. Den största fördelen är genom ökad attraktion på arbetsmarknaden. Kompetensutveckling genom att exempelvis gå en utbildning inom förhandlingsteknik eller en projektledarutbildning tillåter dig att visa på att du besitter kunskap inom området som kan direkt appliceras i ditt arbete. Detta är uppskattat av arbetsgivare inom alla yrken. Kompetensutveckling kan möjliggöra att du lättare klättrar inom verksamheten. Detta genom att du kommer besitta de rätta verktygen som tillåter dig att hantera olika situationer på bästa möjliga vis. Du kommer bli mer självsäker och effektiv i ditt arbete viket kommer låta dig ta dig an större ansvar och uppgifter.

  Ingen kunskap är onödig kunskap! Det är dags för dig att briljera på din arbetsplats genom att visa vad du kan. Utbildningar inom kompetensutveckling kan vara lika givande för dig på arbetet som utanför arbetet. Det finns alltid kunskap som kan var användbart i de mest osannolika situationerna. Att vara kompetent inom HLR ifall olyckan är framme kan vara avgörande i allvarliga situationer. Att bemästra Excel är ett bra sätt för dig som lättare vill kunna organisera och få en överblick över din ekonomi så att du får möjlighet till att minska dina utgifter och öka ditt sparande.

  Krav

  Utöver fördelarna med att utbilda personalstyrkan med rätt kompetens, finns det yrken där det är ett krav att personalen besitter en viss kompetens. Att arbeta ifrån mobila plattformar kräver en liftutbildning, att arbeta med att transportera personer eller gods med hjälp utav buss eller lastbild krävs det en YKB utbildning, för att arbeta som elektriker krävs en utbildning inom heta arbeten. Listan kan göras lång på olika yrken där personalen måste besitta en viss kompetens för att kunna arbeta.

  Olika typer av kompetensutveckling

  Det finns olika sätt att vidareutveckla sin kompetensutveckling. Det kan vara genom att prova nya arbetsuppgifter på jobbet, testa ett nytt tillvägagångssätt för att uppfylla en uppgift och/eller genom att gå en utbildning. Vad de olika typerna av utbildningar inom kompetensutveckling innehåller varierar beroende på arbetsplats och ämne. Vi har listat våra mest populära utbildningar inom kompetensutveckling här:

  Vi har givetvis många fler utbildningar inom kompetensutveckling, i många olika yrkesområden. Tveka inte på att skicka in en intresseförfrågan och berätta vad för typ av utbildning du är intresserad utav! Då får du skräddarsydda kursförslag efter dina önskemål. Vi har utbildningar som är tillämpade efter fysiska och praktiska uppgifter samt utbildningar för dig som är intresserad av att utveckla din kompetens inom organisation och ledarskap. Men vem säger att man måste välja det ena eller det andra? Vi tror på att utbildning är nyckeln till framgång! Därför kan vi varmt rekommendera en kombination av flera olika utbildningar inom kompetensutveckling. Det är för att du skall få möjlighet till så mycket kunskap som möjligt inom det området där du finner intresse!

  Övrig info

  Det absolut bästa med utbildningar inom kompetensutveckling är att företagen som erbjuder dem ofta även erbjuder kundanpassat pris, anpassad längd på kursen och kan i vissa fall även erbjuda utbildningen på plats hos dig. Detta gör det lättare för dig att få tillfälle till att utbilda din personal inom rätt kompetens, vid ett tillfälle och till ett pris som är anpassat efter din verksamhet. Våra samarbetsparter har flera års erfarenhet inom utbildning av kompetensutveckling och kan därför uppfylla alla dina behov!

  Som privatperson kan priset och utbildningens längd komma att variera enormt beroende på inom vilket område du vill utbilda dig. Men det positiva är att hos oss kan du söka bland olika utbildningar inom kompetensutveckling som finns utspridda över hela vårt avlånga land. Vi hoppas att du ska kunna hitta något som passar och ligger nära dig!

  Är du intresserad?

  Fyll i formuläret så skickar vi olika utbildningar inom kompetensutveckling som passar dig!