DISC personlighetstest

Vilken färg är du? Blå, gul, röd eller grön? För personer som ännu inte börjat fundera över sina egna och andras beteenden och vad de till viss del kan bero på, kan ett DISC personlighetstest vara en bra utgångspunkt.

Skickar...

Få offertförslag på DISC-analys för dig själv eller en grupp!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  DISC Grundkurs – Diplomerad onlineutbildning

  VeaLearn Utbildning

  Kompetensutveckling
  Onlineutbildning
  Löpande
  Distans
  1 790 SEK

  Utbildningar inom Teambuilding

  STQM Management AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Stockholm
  -

  Utveckla team & medarbetare - Företagsanpassad grupputbildning

  Affärskraft i Skandinavien AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  DISC personlighetstest ger självinsikt

  Med ett DISC personlighetstest kan vi dra nytta av varandras styrkor. En insikt om att vi alla kan förändras är värdefull, så att vi kan hjälpa varandra att bli en bättre version av oss själva. Självinsikt handlar inte bara om vem du är utan också om vem du skulle vilja vara.

  Mänsklighetens behov av förståelse

  Mänskligheten har ett stort behov av att försöka förstå samt att passa in. För personer som ännu inte börjat fundera över sina egna och andras beteenden och vad de till viss del kan bero på, kan DISC vara en bra utgångspunkt. Människor är mycket komplexa, och det är mycket vi ännu inte förstår. Rätt använda kan den här typen av verktyg vara väldigt nyttiga i en mängd sammanhang.

  När vi förstår varandras personligheter kan vi också lösa många konflikter och missförstånd. Hos studier.se finns även flera alternativ på kurs i konflikthantering.

  DISC, ett test eller en analys?

  DISC personlighetstest är egentligen inget test, utan det är ett analysverktyg. De syftar till att ge stöd och visa på tendenser i en persons beteendemönster, men givetvis säger de aldrig hela sanningen. Man kan kombinera DISC med drivkrafter, och då klarnar bilden väsentligt och vi förstår betydligt mer av en individs agerande.

  Behovet av DISC-konsulter

  En erfaren konsult utvecklar ledare, grupper, människor – de jobbar inte med verktyget som mål, det är ett medel, en fingervisning på hur det kan förhålla sig just då och i ett visst sammanhang. Du är inte ditt testresultat men det ger en vink om hur du kan uppfattas, hur du kan uppträda i vissa situationer. Det är bara en liten del av ett större pussel på vägen mot ökad självinsikt.

  Vill du utvecklas i ledarrollen? Hitta en ledarskapsutbildning som är rätt för dig.

  DISC är nyttigt för arbetsgrupper och team

  DISC personlighetstest kan användas som utgångslägen för en diskussion om hur man agerar i olika situationer och varför man gör som man gör. Sanningen sitter endast i var och en av oss på. DISC kan användas för att göra olikheter och likheter i beteenden synliga på gruppen. Det är på sätt och vis ett kommunikationsverktyg och då på gruppnivå snarare än individnivå.

  Vill du gå en utbildning i teambuilding? Hitta flera alternativ på studier.se

  En konsult berättar:

  ”Under årens lopp har jag funnit DISC-analysen bra för att öppna en konversation om hur människor är olika och hur man möter skillnaden effektivt. Det här kan vara ett AHA-ögonblick, speciellt för nya chefer. Jag finner det pålitligt, lätt att administrera och användbart. Jag ser det som ett utvärderingsverktyg samtidigt som jag bättre försöker förstå det mystiska och komplexa människan framför mig.”

  Deltagare berättar:

  ”Jag minns när jag började som säljare en gång i tiden, då fick jag och mina kollegor göra ett personlighetstest. Jag minns att jag tyckte att det var väldigt intressant, nu kunde jag se och förstå saker om mig själv som jag inte tidare hade gjort. Det blev också många sköna och intressanta diskussioner med mina kollegor om våra olika personlighetstyper. Jag gjorde samma test för 1 år sedan. Då fick jag i stort sett samma resultat. Skillnaden är att idag så ser jag på resultatet på ett mer moget och nyanserat sätt.”

  Arbetar du som säljare och vill utveckla din försäljning? Hitta en säljcoach på studier.se

  ”Jag använder dagligen dessa stereotyper, men då som utgångspunkt i mitt kundbemötande för att ge den absolut bästa kundupplevelsen för det företaget jag jobbar med. Ett bra redskap att känna till för att inom 5 sekunder veta hur jag ska bemöta kunden.”

  ”Jag använder det till att få självinsikt i det behov och det man bidrar med. Det lyfter personens positiva egenskaper och ger visa utvecklingsområden. För mig funkar det toppen.”

  ”Jag var en klockren träff. Nästan läskigt hur ”någon” kan känna mig och pinpointa hur jag känner, mina core values och mina styrkor och svagheter. Jag tror ingen vill vara instoppad i ett fack, men ju med vi förstår varandra, desto mer kärlek kan vi ge varandra.”

  Kritik mot DISC personlighetstest

  Världen är komplex och för att försöka förstå världen skapar vi modeller, per definition en förenkling av verkligheten. Ju mer komplex verklighet, desto svårare att skapa bra modeller.

  Människans psyke är komplext, psykologi följer inte vetenskapsteoretiska koncept som att kunna upprepa försök med samma resultat varje gång. Modellerna kan aldrig ersätta verkligheten, kan inte förbättra eller förändra verkligheten. Men de kan hjälpa till att skapa bra diskussioner, klargörande och förståelse. Alla modeller kan missbrukas och missförstås.

  Ta kontakt med en konsult idag och lär dig mer om dig själv och andras beteende!