Yogahelg

Unna dig själv en yogahelg, en retreat för kropp och själ! Kom bort från vardagens stress och måsten och tillåt dig själv att varva ner i en avslappnande miljö. Här hittar du vårt samlade utbud av yogaretreats nära dig.

Skickar...

Låt oss hitta en helgkurs i yoga åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Global Yoga

  YogaByLink

  Kurser
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  350 SEK

  6-dagarskur Levande föda

  Levande Föda Skeppsgården

  Kurser
  6 dagar
  Kurser
  Löpande
  Valdemarsvik
  Östergötlands län
  7990 SEK

  12-dagarskur grundkurs Levande föda

  Levande Föda Skeppsgården

  Kurser
  1-2 veckor
  Kurser
  Löpande
  Valdemarsvik
  13795 SEK

  Yogahelg för minskad stress

  Kom iväg för en yogahelg och unna dig lite lugn och ro i själen. Allt fler intresserar sig för yoga och mindfulness idag, kanske är det för att vi lever i ett samhälle med högt tempo och behöver varva ner då och då.

  Kom som du är, bli den du vill vara

  En yogahelg är en paus, en paus från stress och måsten, en chans att gå ner i varv. Yoga är fysisk träning och rörlighet, det är andning förenat med rörelser, men det är också mindfulness och meditation. Yogan har en historia och en djup själslig koppling. Under en yogaklass lär du känna dig själv och du lär dig lyssna inåt.

  Vet du varför många av yogans positioner har fått sina namn från djur? De uppkom genom att människan studerade djurens rörelsemönster. Känner du till hunden, katten, kon och fisken?

  Träning för kroppen, avkoppling för sinnet

  Ge dig hän för din passion för yoga! Vill du förena träning, avkoppling och personlig utveckling är en yogahelg perfekt för dig! Kanske blir du inspirerad och låter det bli en självklar del av din vardag efter helgkursen.

  Vi har även mindfulness helgkurs och yoga weekend för nybörjare för dig som söker avkoppling och återhämtning.

  Yogafilosofin

  Yogafilosofin kommer från Indien och har en tradition som är minst 5000 år gammal. I Europa sågs först utövare på 1890-talet, startpunkten för det man kallar modern yoga. Det var dock först på 1960-talet som man kunde se ett ökat intresse för den indiska andligheten i väst. Yoga är mer än bara fysisk träning, även om det ofta förknippas enbart med ställningar och flöden.

  Fördelar med yoga är bland annat:

  • minskad stress
  • ökad rörlighet
  • välbefinnande och hälsa

  Yogan har också ett andligt ändamål, med medveten närvaro och kroppskontroll.

  Kunniga yogalärare

  De yogahelger som finns listade hos oss drivs av erfarna yogainstruktörer som gått yogalärarutbildning. Kvalitet är viktigt för att du ska få ut maximalt av din investering i dig själv under bokad yogahelg.

  Yoga som trend

  Yoga är en träningsform som verkligen fått fotfäste även här i väst. Yoga känns trendigt och går mot strömmen av stress och måsten som i övrigt fyller våra liv. Hitta till mattan, andas, slappna av, njut. Visst är det en hälsosam trend, och kanske är det något som du vill vara en större del av?

  På studier.se hittar du förutom yogahelger och olika typer av retreat även kurser i yoga, se yogakurser i Stockholm, yogakurser i Göteborg eller yogakurser i Malmö.