Mindfulness och stresshantering

Vill du gå en kurs i mindfulness och stresshantering och lära dig hantera dina tankar och känslor? Känner du dig utmattad och stressad eller vill hjälpa och coacha andra med återhämtning och mindfulness? Här kan du söka och jämföra 100-tals olika utbildningar och kurser inom mindfulness och stresshantering från Sveriges bästa arrangörer inom ämnet. Skapa effektiva och hållbara metoder för att hantera ångest och stress i vardagen och lär dig bli medveten om dina tankar.

En kurs i mindfulness eller stresshantering kostar mellan 1900 kr – 25 000 kr beroende på upplägg. Vi har utbildningar i hela Sverige, på distans eller som helt anpassas efter ditt önskemål och beroende på din tidigare erfarenhet.

Skicka en intresseanmälan genom formuläret och beskriv vem du är och vilken inriktning du vill gå så matchar vi ihop dig med rätt utbildningsföretag och kurs.

Skickar...

Vi hjälper dig hitta rätt mindfulness och stresshanteringskurs!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hitta Din morgonritual - 7 dagar

  Yogistic Health

  Kurser
  E-learning
  Kurser
  Online
  Löpande
  Distans
  675 SEK

  Vad är mindfulness och stresshantering?

  Mindfulness och stresshantering är en meditationsteknik som handlar om att hantera nuet och uppmärksamma det som händer i stunden. Det kan användas till att minska stress, ångest och nedstämdhet samt att hantera såväl smärta som sömnproblem.

  Mindfulness brukar på svenska översättas till medveten närvaro och kan beskrivas som en meditationsteknik för att kunna hantera sin stress. Meditation och övning kan öka förmågan till mindfulness vilket kan vara en god anledning till att gå en kurs i mindfulness och stresshantering. Att lära sig hantera stress är en viktig process som kan komma att hjälpa dig och dina kollegor i flera situationer. En kurs i stresshantering förbättrar din arbetsmiljö och kan minska risken för utbrändhet.

  Hur kan det påverka dig och din hälsa?

  Mindfulness och stresshantering kan hjälpa dig förbi dina svårigheter och låta dig arbeta bättre och mer produktivt. Genom medveten närvaro i nuet kan du och din organisation skapa större framgång och positiva resultat. Forskningar visar på att mindfulness på jobbet ökar produktiviteten och minskar stressen vilket leder till ett bättre resultat.

  Utbildningen kan användas inom sjukvården för att öka förmågan att hantera exempelvis:

  • Stress
  • Smärta
  • Sömnproblem
  • Ångest och depression
  • Drogberoende
  • Ätstörningar
  • Olika psykiska besvär

  Allt sammantaget kan du med hjälp av mindfulness och stresshantering hantera många hinder du möter i vardagen och genom en medveten närvaro kan du både må och prestera bättre. Kompetensutveckling inom mindfulness och stresshantering är en investering i både dig själv och dina kollegor!

  Hur ser en kurs i mindfulness och stresshantering ut?

  Kurserna består ofta av en kombination av medveten andning och koncentrationsövningar där du får träna dig i att vara närvarande. Innehållet kan variera mycket och är inriktade mot flera olika behov. De kan fokusera på allt från att lära dig att hantera stressen i ledarskap till mental träning att använda i stressiga miljöer. Förmågan att hantera stress är en färdighet du kan komma att behöva vid flera tillfällen i ditt arbete och på studier.se kan vi hitta rätt kurs för just dig och dina behov!

  Kursuppläggen varierar också. Vissa kurser är under ett tillfälle, eller i form av en mindfulness helgkurs medan andra kan vara i form av ett retreat. För kurser inom mindfulness och stresshantering kan du vara i lokaler inom Sverige eller på en exotisk ö. Idag finns det till och med också möjlighet att läsa en utbildning inom mindfulness och stresshantering på distans.

  Andra sätt att hantera stress

  Känner du att en kurs i mindfulness inte passar just dina behov, finns det självklart andra sätt att hantera stress på jobbet. Handlar det inte enbart om stress för dig utan snarare behovet av en personlig utveckling, så finns många kurser inom personlig & individuell utveckling. Eller du kanske vill hitta dig själv på andra sätt än just en kurs i mindfulness och stresshantering? Då kanske du skulle testa att gå yogakurser. Du kan hitta flera kurser i Yoga, antingen på plats i Sverige, eller varför inte åka på en yogahelg eller en yogaresa? För dig som vill hitta ett djupare mening och lugn kan även en kurs inom andlig utveckling vara utan intresse.

  Många gånger beror stress på något underliggande och din förmåga att hantera det. En hypnos kurs ger dig verktygen att hitta källan till det som skapar stress och oro i dig eller andra.

  Skicka intresseanmälan!

  På studier.se kan du jämföra olika utbildningar inom Mindfulness och stresshantering, fyll i formuläret så skickar vi dig upp till fem förslag på olika mindfulness & stresshanteringskurser!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Coachning

  Coachning är för dig som behöver hjälp att sätta upp nya motiverande mål. Någon att bolla tankar och idéer...

  Bokföring kurs

  Är du företagare, egenföretagare eller kanske en nybliven entreprenör? Oavsett din situation kan en kurs i bokföring vara precis...

  Entreprenadjuridik utbildning

  En entreprenadjuridik utbildning ger dig den kunskap och de färdigheter som krävs för att hantera juridiska frågor och minimera...

  Fallskyddsutbildning i Stockholm: Säkerhet på högsta nivå

  Arbetar du på höjd över 2 meter i Stockholm? Eller driver du ett företag där höghöjdsarbete är vardag och...

  AMA utbildning: Allt du behöver veta

  En AMA utbildning (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) är en grundläggande kurs som ger dig en omfattande förståelse för hur...

  Betongkurs

  Att delta i en betongkurs är nyckeln till att förvärva djupgående kunskap och färdigheter inom betongarbeten. Oavsett om du...

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  PDV - utbildning

  En PDV – utbildning som riktar sig framförallt yrkesverksamma personer som jobbar med att skydda varje individ i samhället....

  Boka heta arbeten idag

  Jobbar du redan eller planerar du på att jobba inom Heta arbeten? Heta Arbeten är ett skadepreventionskoncept som man...

  Taxiutbildning

  Vill du utbilda dig till taxiförare? För att arbeta som taxiförare i Sverige krävs det att du har en...