Liftutbildning

Behöver du eller din personal gå en liftutbildning? Vi har liftutbildningar grund och liftutbildningar repetition i hela Sverige och arbetar med företag som bedriver utbildningar inom mobila arbetsplattsformar för att skapa säkra & effektiva höghöjdsjobb. Utbildningarna kan bedrivas online/webb eller på en angiven ort. Arbetsmiljölagen (AFS 2006:06 § 29) beträffande användning av lyftanordningar och lyftredskap kräver att du som arbetstagare har en relevant utbildning.

Spar tid och gör en enda förfrågan nedan, du blir sedan direkt kontaktad av upp till 5 st professionella utbildningsföretag som bedriver liftutbildning inom den inriktning du har behov av. Jämför pris och boka den du tycker är bäst för er.

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt liftutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Liftutbildning + Fallskydd

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  2700 SEK

  Mobila arbetsplatformar + fallskydd - 2 utbildningar till priset av 1

  JTECH

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (21 st)
  2 300 SEK

  Liftutbildning

  Dalecarlia Arbetsmiljö

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  1 399 SEK

  Mobila Arbetsplattformar

  Movant säkerhetsutbildningar

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Bokadirekt & betala
  Löpande
  Rikstäckande
  2 100 SEK

  Liftutbildning

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  1900 SEK

  Simulatorkörning

  TUA

  Kompetensutveckling
  3-7 timmar
  Öppen utbildning
  Stockholm
  Stockholms län
  Kontakta TUA SEK

  Anmäl dig till en liftutbildning

  Det övergripande syftet med att genomgå en liftutbildning är att bli en säker och riskmedveten liftanvändare. I all verksamhet är arbete på hög höjd ett riskmoment. Oavsett om arbetet utförs ofta eller någon enstaka gång är det alltid lika viktig att det genomförs på ett säkert sätt, främst för personalens skull, men även för att minska risken för kostsamma skador på gods och inventarier.

  Liftutbildningar för användare av mobila arbetsplattformar ger personalen kunskap att optimera säkerheten och minimera olycksrisken. Dessutom bidrar utbildade anställda, som är säkra och trygga i sina roller, till att öka effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen. Funderar du eller ditt företag att gå en liftutbildning? Läs då gärna också vidare om liftutbildning Malmö, liftutbildning Göteborg eller liftutbildning Stockholm.

  För vem är utbildningen?

  En liftutbildning vänder sig till alla som i sitt arbete kommer i kontakt med lift, exempelvis saxlift, skylift och bomlift. Detta är kurser för förare, arbetsledare, platschefer samt personer som i sitt arbete behöver kunskap om liftar och de arbetsmiljömässiga regler som gäller kring dessa. De flesta liftutbildningar går att skräddarsy efter önskemål kring tid och plats. Sök och jämför liftutbildningar för att hitta en utbildare som passar just dig och ditt företag.

  Förkunskaper

  För att kunna gå en liftutbildning måste du ha fyllt 18 år samt ha god förståelse i svenska språket.

  Lagen kring liftutbildning

  Genom LLP-utbildningen kan liftanvändare på ett bra sätt möta de utbildningskrav som finns i lagstiftningen.

  Arbetsmiljölagen (1977:1160)

  Enligt Arbetsmiljölagen skall arbetsgivaren förvissa sig om att arbetstagaren har den utbildning som man behöver och att han vet vad han har att iaktta för att undgå riskerna i arbetet. (3 kap. 3 §)

  Användning av lyftanordningar och lyftredskap (AFS 2006:6)

  Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift skall den som använder en lift vara väl förtrogen med arbetet och ha teoretiska och praktiska kunskaper för säker användning. Arbetsgivare skall ha dokumentation över arbetstagarens teoretiska och praktiska kunskaper. Arbetstagaren skall dessutom ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en lift.

  I föreskriftens kommentarer till 29 § står att svensk standard ger råd om innehåll för utbildning av förare av mobila arbetsplattformar. Svensk standard är SS-ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Utbildning för operatör (förare). Liftläroplanen LLP är utformad efter denna standard.

  Källa: Liftutbildningsrådet

  Om utbildningen

  Utbildningen genomförs på 8 timmar, vanligtvis med 4 timmar teori och 4 timmar praktik. I den praktiska delen ingår både maskingenomgång och körträning. Utbildningen följer standarden SS-150 18878:2004, som är ett grundkrav för liftutbildning.

  Exempel på kursinnehåll

  • Olycksstatistik
  • Arbetsmiljölagen & Arbetsmiljöverket
  • Liftutbildningsrådet
  • Stabilitet
  • Konstruktion & uppbyggnad
  • Dagliga kontroller och fortlöpande tillsyn
  • Säkert handhavande
  • Säkerhetsfunktioner på liften

  Efter avslutad utbildning

  Efter avslutad utbildning med godkända resultat får deltagaren ett certifikat för lift som uppfyller kraven i arbetsmiljölagen, samt arbetsmiljöverkets föreskrifter. Detta är giltigt i fem år och ska sedan bli förnyat genom en repetitionsutbildning.

  Pris liftutbildning

  Priset på en liftutbildning kan variera beroende på utbildare och upplägg, räkna med ca 1500-2500 kr per deltagare. Ofta går det att kombinera en liftutbildning med en fallskyddsutbildning, för maximal kunskap kring säkerhet på arbetsplatsen och till ett bra paketpris.

  Arbetar du inom Heta arbeten är det istället aktuellt att gå en heta arbeten kurs eller om ni på arbetsplatsen har en travers då är en Traversutbildning lämplig för dig. Bor du i Göteborg kan du besöka Traversutbildning i Göteborg direkt. Har du intresse av att arbeta med andra typer av kranar? Gå en kranförarutbildning.

  Läs vidare här för information om ADR utbildning, transport av farligt gods.

  Läs vidare om utbildningar för Mobila Arbetsplattformar och ställningsutbildning eller skicka en intresseanmälan direkt för att få hjälp att hitta en liftutbildning som passar just dig!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Fallskyddsutbildning i Stockholm: Säkerhet på högsta nivå

  Arbetar du på höjd över 2 meter i Stockholm? Eller driver du ett företag där höghöjdsarbete är vardag och...

  AMA utbildning: Allt du behöver veta

  En AMA utbildning (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) är en grundläggande kurs som ger dig en omfattande förståelse för hur...

  Betongkurs

  Att delta i en betongkurs är nyckeln till att förvärva djupgående kunskap och färdigheter inom betongarbeten. Oavsett om du...

  Vad är skillnaden mellan BAM och SAM?

  Du kanske har hört talas om BAM och SAM, men vad är egentligen skillnaden mellan BAM och SAM? Att...

  PDV - utbildning

  En PDV – utbildning som riktar sig framförallt yrkesverksamma personer som jobbar med att skydda varje individ i samhället....

  Boka heta arbeten idag

  Jobbar du redan eller planerar du på att jobba inom Heta arbeten? Heta Arbeten är ett skadepreventionskoncept som man...

  Taxiutbildning

  Vill du utbilda dig till taxiförare? För att arbeta som taxiförare i Sverige krävs det att du har en...

  Fordonsmonterad kran

  Hanterar du en fordonsmonterad kran i ditt yrke? Du som arbetar med hantering av fordonsmonterade kranar under eller över...

  HLR-instruktörsutbildning

  En HLR-instruktörsutbildning för dig som besitter god kunskap inom HLR och vill lära ut grundläggande livräddande kunskaper till andra....