Truckutbildning

Gå en truckutbildning och säkra ditt truckkörkort idag. Med ett truckkörkort öppnar du upp dörrarna till ett stort utbud av jobbmöjligheter. Truckkörkort kan du ta i form av A, B, C, D och E. Det vanligaste körkortet är A och B, då det är vad många arbetsgivare kräver idag. Truckkörkorten A och B kan du med fördel ta i samma veva.

Här kan du jämföra Sveriges bästa truckutbildningar från de bästa truckutbildarna i hela Sverige. Ta truckkort på distans, vid öppna tillfällen eller företagsanpassade utbildningar.

Skickar...

Låt oss hitta truckutbildningen åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Truck

  Trafik & Transportutbildarna Sverige

  Kompetensutveckling
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Truckutbildning

  Legalis Security AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Gävleborgs län
  Stockholms län
  -

  Teleskoplastare C7

  Legalis Security AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Gävleborgs län
  Stockholms län
  -

  Truckutbildning - Alla typer

  JTECH

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (21 st)
  3 400 SEK

  Truckutbildning

  TMA Örebro

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Örebro
  3800 SEK

  Truckutbildning enligt TLP 10

  Tema Utbildning AB

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Löpande
  Stockholm
  3700 SEK

  Utöka dina möjligheter med ett Truckkort

  Att skaffa sig ett truckkörkort kan öppna upp dörrarna till ett stort utbud av jobb. Truckkörkort kan du ta i form av A, B, C, D och E. Det vanligaste körkortet är A och B, då det är vad många arbetsgivare kräver idag. Truckkörkorten A och B kan du med fördel ta i samma veva. Med rätt kvalifikationer och attraktiva certifieringar kommer du att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. En truckutbildning är en relativt billig och kort utbildning som ger jobb med bra lön.

  Du räknas som truckförare oavsett om du kör truck på heltid eller bara några gånger då och då. Alla som kör truck måste ha en truckutbildning och truckkörkort. En truckförarutbildning är inte bara en skyldighet utan även en lönsam investering för ditt företag. Med en utbildning ökar säkerheten på arbetsplatsen och risken för skador på personal, gods och inventarier minskar. Med en truckutbildning i bagaget kommer du kunna öka effektiviteten och produktiviteten i din materialhantering.

  Boka truckutbildning

  De flesta utbildarna har öppna kurser vilket innebär att de har satta datum som man kan anmäla sig till. Då går man utbildningen på plats hos utbildaren tillsammans med andra elever. Utbildningen hålls ofta under två heldagar där man varvar teori med praktiska övningar. Det finns även möjlighet att ta truckkort med e-learning där du helt enkelt går utbildningen på distans. Vissa utbildare som inte har öppna kurser utan riktar sig enbart mot företag och utbildar personal på plats hos företagen.

  Fyll i formuläret ovanför för att boka din truckutbildning!

  Truckkort – kort utbildning garanterat jobb

  Att gå en truckutbildning tar oftast inte mer än 2-4 dagar och är därför en relativt kort utbildning. Dessutom ökar chanserna till att få jobb avsevärt då truckförare är eftertraktat på arbetsmarknaden. Vill du läsa mer om kort utbildning garanterat jobb, klicka på länken.

  Truckutbildning ålder

  För att få ta truckkörkort behöver man minst vara 16 år dock ska man tänka på att flera arbetsplatser har 18-årsgräns. Det finns dock föreskrifter för minderåriga, satta av arbetsmiljöverket, som tillåter att man arbetar ute på ett lager men då finns också vissa begränsningar i vilka arbetsuppgifter man är tillåten att utföra. Exempelvis kan det handla om begränsning i arbetstid eller arbetsuppgifter, såsom tunga eller höga lyft. Klicka här för att läsa mer om arbetsmiljöverkets föreskrifter för minderåriga.

  Truckutbildning pris

  Att gå en truckutbildning behöver inte kosta särskilt mycket pengar. Kostnaden för ett truckkort A och B varierar mellan 2500 och 6000 kr. Ifall du väljer att bara ta A eller B kan kostnaden uppskattas till mellan 2000 och 4000 kr. Man tjänar alltså på att ta både truckkort A och B samtidigt vilken många också väljer att göra. Ifall ni är ett företag som behöver utbilda er personal i truckkörning kan priset variera beroende på vilket upplägg ni eftersöker. Utbildarna brukar kunna ge en bra mängdrabatt vid dessa tillfällen!

  Företagsanpassad truckutbildning

  För er som som behöver utbilda er personal i truckkörning erbjuder de flesta truckutbildarna företagsanpassade kurser. Då väljer man att antingen hålla utbildningen på plats i truckutbildarens lokaler eller om möjligheten finns, hos er på företaget. När man väljer en företagsanpassad utbildning får man ofta ett mer förmånligt pris ifall man väljer att utbilda flera elever samtidigt.

  Repetitionsutbildning för erfarna truckförare

  En repetitionsutbildning är för dig som har haft dig ditt truckkörkort under en längre tid. Gör till vana att gå en repetitionsutbildning var tredje till var femte år. Utbildningen ger dig insikt i nya regler, förordningar och lagar och även hanteringssätt som tillkommit sedan du utbildade dig senast.

  Ämnesområden som en truckutbildning innehåller:

  • Trafikförordningar
  • Säkerhet och risker
  • Truckens komponenter
  • Gods- och materialhantering
  • Ergonomi
  • Säkerhetskontroll
  • Farligt godshantering

  Truckutbildningar och relaterade utbildningar

  Här kan du hitta fler relevanta ämnen och utbildningsområden inom truck.

  Truckutbildning A

  En utbildning inom Truck A omfattar låglyftande truck, höglyftande ledtruck så som drag/flacktruck, låglyftande plocktryck och ledstaplare. Utbildningen riktar sig till alla som någon gång kommer köra dessa sorters truckar och till dem som är arbetsledare där truckar används.

  Truck A ger dig en teoretisk och praktisk utbildning. I regel måste du som tar ditt truckkörkort ha fyllt 18 år. Det finns dock vissa undantagsfall som gör att du redan vid 16 år kan genomgå utbildningen. För att ta truckkörkort A bör du ha bra fysik och ett gott omdöme och ansvarstagande.

  Truckutbildning B

  Inom truck B utbildas du om motviktstruck, skjutstativstruck, höglyftande plocktruck samt höglyftande åkstaplare. Generellt för truckutbildning B är att trucken har en lyftkapacitet på över 10 ton. Ni varvar teori och praktik, allt för att du ska få ut det mesta av din utbildning.

  Priset för en truckutbildning kan variera beroende på om ni är på ert företag eller hos en utbildningsanordnare. Alla som kommer att köra någon av de truckar som nämnts ovan behöver dessutom en utbildning inom B-körkort.

  Truckutbildning C

  En truckutbildning inom kategori C riktar in sig på hjullastare med gafflar på plana ytor inom industriområden. Den omfattar även vissa specialmaskiner som inte omfattas av en A- eller B-utbildning. Utbildningen är ofta tre dagar lång. Teori varvas med praktik för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.

  En utbildning är en bra investering för säkerheten på ditt företag. Inte bara för dig själv, utan också för dina kollegor! Utbildningen läses fristående, alltså behöver du inte ha läst Truck A eller B för att kunna ta detta truckkörkort. Målet med utbildningen är att höja din kompetens och öka säkerheten, minska personskador och förbättra effektiviteten samtidigt som ni säker era kostnader.

  Truckutbildning D och E

  Kurslängden under en D-utbildning varierar beroende på hur mycket erfarenhet du och övriga deltagare har sedan tidigare. De maskiner som du utbildas inom är drag- och flaktruckar och terminaltraktorer. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning varvar ni teori och praktik. Kursen anpassas till den trucktyp du är intresserad av eller använder i arbetet

  Truckutbildning D omfattar även demonstration av något moment i den dagliga tillsynen, manövrering i samtliga färdriktningar samt vanligt förekommande godshantering för den aktuella trucktypen.

  En utbildning i Truck E innefattar inte maskiner som ingår i A-B eller D-utbildning, utan rör istället maskiner så som hjullastare och teleskoplastare.

  Gemensamt för truckutbildning D och E är:

  • Gällande säkerhetsbestämmelser
  • Gällande trafiklagar och bestämmelser
  • Truckens arbetssätt, stabilitet och belastningsgränser
  • De vanligaste trucktyper och dess manövrering
  • Hantering av hälso- och miljöfarligt gods
  • Säkerhetskontroll och daglig tillsyn
  • Ett ergonomiskt arbetssätt
  • Metoder för materialhantering med truck

  Vill du gå en truckutbildning i Göteborg, truckutbildning i Stockholm eller truckutbildning i Malmö kan du läsa mer om respektive stad!

  Vill du gå en Heta arbeten kurs, Traversutbildning eller Fallskyddsutbildning erbjuder vi även det i flera olika städer. Studier.se erbjuder också utbildning i Mobila arbetsplattformar för dig som arbetar med till exempel skylift eller saxlift.

  Om du vill ha mer information om Truckutbildning, skicka en intresseanmälan!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Taxiutbildning

  Vill du utbilda dig till taxiförare? För att arbeta som taxiförare i Sverige krävs det att du har en...

  Fordonsmonterad kran

  Hanterar du en fordonsmonterad kran i ditt yrke? Du som arbetar med hantering av fordonsmonterade kranar under eller över...

  YKB delkurs

  Arbetar du som buss- eller lastbilschaufför och behöver förnya ditt yrkeskompetensbevis med YKB delkurs 1-5? Enligt lag behöver du...

  YKB Grundutbildning

  Behöver du ta ett yrkeskompetensbevis för att ha rätt att framföra lastbil eller buss i jobbet? En YKB grundutbildning...

  Truckkort Dalarna

  Ta ditt truckkort i Dalarna! Med ett truckkort blir du mer attraktiv för arbetsgivare och ökar samtidigt chanserna till...

  YKB utbildning Stockholm

  Hitta rätt YKB utbildning i Stockholm. Gå en YKB grundutbildning 140 timmar eller YKB intensiv fortbildning på 35 timmar....

  Lastbilschaufför utbildning

  Gå en lastbilschaufför utbildning och ta C-körkort. Med ett lastbilskörkort kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden då bristen på...

  Hjullastarutbildning

  Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar...

  Grävmaskinistutbildning

  För att få köra grävmaskin är kravet att du genomfört en grävmaskinistutbildning. Det är arbetsmiljöverket som ställer dessa krav...

  YKB intensiv fortbildning

  Dags att ta eller förnya ditt YKB för buss eller lastbil? Gå en YKB-utbildning intensiv på 35-timmar. En YKB...