Hjullastarutbildning

Gå en hjullastarutbildning! Vill du börja arbeta som hjullastare? Då behöver du först ta ett traktorkort eller B-kort. Utbildningar finns tillgängliga runt om hela Sverige och efter avslutad hjullastarutbildning så får man ett C-truckkort. För att gå utbildningen behöver man minst vara 18 år. På studier.se har vi samlat de mest attraktiva utbildningarna till hjullastare i landet. Sök, jämför och hitta utbildningen som passar just dig!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt hjullastarutbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Paketutbildning: Grävmaskin + Hjullastare godshantering anläggning

  JTECH

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (21 st)
  14 900 SEK

  Hjullastare godshantering anläggning - 2 utbildningar till priset av 1

  JTECH

  Kompetensutveckling
  1-2 dagar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (12 st)
  7 900 SEK

  Hjullastare – Godshantering

  Legalis Security AB

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Gävleborgs län
  Stockholms län
  -

  Hjullastare kort

  För att börja arbeta som hjullastare så behöver man först gå en hjullastarutbildning. Sedan tidigare behöver man även ha ett A+B truckkort för att få gå utbildningen. Oftast om man saknar behörighet att gå utbildningen så kan man gå en kurs hos samma utbildare som man bokar sin hjullastarutbildning. Utbildningstiden kan variera beroende på vad man vill arbeta med inom hjullastare, tidigare erfarenhet och om det är en företagsanpassad eller öppen utbildning man söker efter. Utbildningen kan därför ta mellan 1 till 9 veckor innan man får sitt hjullastare kort.

  Hjullastare behörighet

  Dem som är behöriga att gå en hjullastarutbildning ska ha fyllt 18 år och behöver även ha vissa tidigare erfarenheter beroende på vilken utbildning gå. Det finns tre olika utbildningsnivåer som man kan genomföra för att arbeta som hjullastare:

  1. Truckkort C2
  2. Hjullastare Godshantering
  3. Hjullastare Anläggning

   Med ett truckkort C2 så kan man börja lasta, bära och lossa gods med en hjullastare. Hjullastaren får användas på både ett platt och hårdgjort underlag med en pallgaffel, skopa, kranarm eller andra redskap som en snöslunga. Detta gäller när man ska arbeta med godshantering. Som anläggningsförare så behöver man även komplettera med en anläggningskurs. Inom anläggning så får man lära sig om ritningsläsning för att sedan börja arbeta med vägbyggnad.

   Hjullastarutbildning Stockholm

   Utbildningen finns tillgänglig runt hela Sverige som exempelvis hjullastarutbildning i Stockholm eller Göteborg. En kurs inom hjullastare vänder sig till alla personer som på nått sätt arbetar med hjullastare i sitt arbete. Detta inkluderar förare, platschefer, arbetsledare och andra personer som behöver kunskap inom arbetsmiljö.

   Syftet med en hjullastarutbildning är man ska kunna använda och arbeta med en hjullastare på ett säkert samt miljövänligt sätt. Olika lärdomar man tar med sig från en utbildning inkluderar:

   • Användning av olika redskap
   • Materialhantering
   • Trafik och säkerhet
   • Daglig tillsyn
   • Konstruktionen av en hjullastare
   • Arbetarskydd
   • Praktiskt körning och slutprov

   Hjullastarutbildning pris

   Priset varierar mycket beroende på vilken typ av nivå man vill nå med en hjullastarutbildning och tidigare erfarenhet. Oftast så skräddarsys ett upplägg specifikt för en person eller ett företag för bästa effekt. Priser kan variera mellan 2500 kr till 10 000 kr men kontakta våra olika utbildare på studier.se för bästa svar gällande prisfrågor.

   Hjullastare lön

   Enligt yrkeskollen.se så ligger medellönen för en hjullastarförare på 32 100 kr.

   Truck och andra relaterade utbildningar

    

   Läs mer om fler populära utbildningar