Fordonsmonterad kran

Hanterar du en fordonsmonterad kran i ditt yrke? Du som arbetar med hantering av fordonsmonterade kranar under eller över 18 t/m behöver ett utbildningsintyg som intygar att du har de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs för att kunna hantera en fordonsmonterad kran på ett säkert sätt.

Utbildningen är platsbunden och innehåller både de teoretiska och praktiska delarna som du behöver ha kunskap kring i ditt yrke.

Sök och jämför utbildningar i fordonsmonterad kran eller fyll i intresseformuläret nedan så hjälper vi dig komma i kontakt med rätt utbildare!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt utbildning för fordonsmonterad kran!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Fordonsmonterad kran

  Trafik & Transportutbildarna Sverige

  Kompetensutveckling
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Fordonsmonterad kran över 18 t/m

  Jockes säkerhetsutbildningar

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  3 200 SEK

  Fordonsmonterad kran upp till 18 t/m

  Jockes säkerhetsutbildningar

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  3 200 SEK

  Fordonsmonterad kran

  JTECH

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (13 st)
  9 900 SEK

  Lastbilsmonterad kran

  TUA

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Stockholm
  Stockholms län
  Från 500 SEK

  Fordonsmonterad kran

  Gr Truck & Utbildning

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Skåne län
  -

  Fordonsmonterad kran utbildning

  Söderkulla Tung Trafik

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Västra Götalands län
  -

  Fordonsmonterad kran

  Arbete med en fordonsmonterad kran kräver mycket av dig som operatör. Innan du kan arbeta operativt med hantering av fordonsmonterade kranar behöver du enligt lag ha ett utbildningsintyg. Utbildningsintyget stärker din kunskap och intygar att du har den teoretiska och praktiska kompetens som krävs för att hantera en fordonsmonterad kran på ett säkert sätt.

  Om du vill arbeta med fordonsmonterade kranar krävs det att du har fyllt 18 år och har tillräckliga kunskaper för att kunna utföra arbetet på ett säkert och arbetsmiljövänligt sätt. Detta får du genom att genomföra en utbildning för fordonsmonterad kran. Om du även ska framföra fordonet krävs det att du har C-körkort och YKB (yrkeskompetensbevis) utfärdat av Transportstyrelsen.

  Fordonsmonterad kran utbildning

  En utbildning i fordonsmonterad kran vänder sig till dig som hanterar fordonsmonterade kranar i ditt yrke. Under utbildningens gång får du lära dig allt du behöver om bland annat säkerhetsföreskrifter, arbetsmiljö, riskbedömning och manövrering. Utbildningen är platsbunden och innehåller båda de teoretiska och praktiska delarna som du behöver kunna i ditt yrke.

  Efter att du har genomfört utbildningen får du ett utbildningsintyg som intygar din kompetens. Du som vill genomföra utbildningen kan enklast göra detta genom ett privat utbildningsföretag. Vilket utbildningsföretag du bör vända dig till beror främst på din tidigare erfarenhet och på vilken ort du vill genomföra utbildningen. Du kan genomföra utbildningar på grundläggande nivå men det finns även utbildningar för dig som har tidigare kunskap inom området.

  Fordonsmonterad kran utbildningsbevis

  För att kunna arbeta med fordonsmonterade kranar behöver du ett utbildningsintyg som intygar både dina teoretiska och praktiska kunskaper. För dig som hanterar fordonsmonterade kranar under 18 t/m krävs ett utbildningsintyg, medan du som arbetar med fordonsmonterade kranar över 18 t/m behöver göra ytterligare ett prov för att kunna få ett intyg. Om du vill införskaffa ett utbildningsintyg för något av ovanstående kan du följa följande steg:

  1. Hitta en certifierad utbildningsanordnare.

   På studier.se finns flera olika utbildare som erbjuder utbildningar i fordonsmonterad kran på flera orter runt om i landet. Du kan söka och jämföra utbildningar på egen hand eller skicka in en generell intresseanmälan för att komma i kontakt med en utbildare som passar dig.

  2. Delta i utbildningen.

   Du kan boka en utbildning genom att skicka in en intresseanmälan eller kontakta utbildningsföretaget som du vill utbilda dig hos. När du deltar i utbildningen kommer du gå igenom både praktiska och teoretiska delar. Du kommer att lära dig om bland annat säkerhetsföreskrifter, kranens funktioner, lyfttekniker och andra relevanta ämnen som du behöver ha kunskap kring i ditt yrke.

  3. Examination.

   Beroende på vilken utbildningsanordnare du väljer att utbilda dig hos kan du behöva genomföra en examination efter genomförd utbildning. Examinationen kan vara en skriftlig uppgift, praktiska övningar eller en kombination av båda delar.

  4. Utbildningsintyg.

   Efter att du har slutfört utbildningen och uppnått de nödvändiga kraven, kommer utbildningsanordnaren att utfärda ett utbildningsintyg för fordonsmonterad kran. Intyget som fungerar som ett yrkesbevis bekräftar att du har genomgått utbildningen och därmed besitter den nödvändiga kompetensen för att arbeta som fordonsmonterad kranförare.

  Du som vill ha mer information om utbildningsintyg eller yrkesbevis för fordonsmonterad kran kan läsa mer på TYA.

  Andra utbildningar som kan vara relevanta för dig

  Är du osäker på vilken utbildning som är rätt för dig? På studier.se kan du söka och jämföra bland tusentals olika utbildningar. Här nedan tipsar vi om några andra relevanta utbildningar som du kan läsa mer om.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Fallskyddsutbildning i Stockholm: Säkerhet på högsta nivå

  Arbetar du på höjd över 2 meter i Stockholm? Eller driver du ett företag där höghöjdsarbete är vardag och...

  AMA utbildning: Allt du behöver veta

  En AMA utbildning (Allmän Material och Arbetsbeskrivning) är en grundläggande kurs som ger dig en omfattande förståelse för hur...

  Betongkurs

  Att delta i en betongkurs är nyckeln till att förvärva djupgående kunskap och färdigheter inom betongarbeten. Oavsett om du...

  Hydraulik utbildning

  Med hjälp av en hydraulik utbildning får du en god förståelse för hur hydrauliska system och hur dess komponenter...

  Mastarbete

  Arbetar du i master, höga stolpar eller utför annat arbete på hög höjd? En mastutbildning riktar sig till dig...

  Kvartsdamm utbildning

  Behöver du eller dina anställda gå en kvartsdamm utbildning? Alla som arbetar med eller leder arbeten där kvartsdamm förekommer...

  Härdplastutbildning

  Hanterar du härdplaster på arbetsplatsen och behöver gå en härdplastutbildning? Från och med den 1 Juni 2015 ställs tydligare...

  Säkra lyft utbildning

  En säkra lyft utbildning är ett krav för att få jobba som lastkopplare, kranförare eller signalman. En säkra lyft...

  Asbest utbildning

  Riskerar du att utsättas för asbest på din arbetsplats? Inom exempelvis byggbranschen är det vanligt förekommande att hantera material...

  Ställningsutbildning

  Gå en ställningsutbildning för att öka säkerheten på er arbetsplats. Vi samarbetar med utbildningsföretag i hela Sverige som erbjuder...