IT-kurser

Vill du utveckla dina kunskaper inom ett IT-relaterat område? Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna inom IT eller vill utöka din befintliga kompetens så är IT-kurser ett utmärkt alternativ för dig som vill utveckla din kunskap inom ett IT-relaterat ämne. IT är ett brett område och du kan hitta kurser som berör allt från användning av grundläggande programvaror till avancerad programmering och datavetenskap.

En IT-kurs kan du läsa på gymnasial-, högskola/universitets- eller yrkeshögskolenivå. Du kan även anmäla dig hos en privat utbildare eller fråga efter en företagsanpassad kurs för dig och dina kollegor på din arbetsplats.

Sök och jämför olika IT-kurser eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att komma i kontakt med en utbildare som erbjuder det du är ute efter.

Skickar...

Få förslag på IT-kurser som passar dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Programmering 2

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Programmering 1

  NTI-skolan komvux

  Komvux
  Anpassat
  Kurser
  Löpande
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Programmeringsteknik, webbkurs, 6 hp

  KTH - Kungliga Tekniska högskolan

  Högskola/Universitet
  6 månader
  Kurser
  HT 2024
  Löpande
  Distans
  Kostnadsfri

  Data på nätet 2 – Lär dig samarbeta i MOLNET med Office 365 och fördjupa dig i Excel.

  Malmfältens folkhögskola

  Folkhögskola
  HT 2022
  Kiruna
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Programmering grundkurs - Distans

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  Kurser
  Distans
  1 750 SEK

  Beslutsstöd med Excel och Power BI

  Excelspecialisten XLS AB

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Göteborg
  Stockholm
  12 900 SEK

  Avancerad projektplanering med Microsoft Project

  Kompetensutveckling
  1-2 dagar
  Kurser
  Löpande
  Rikstäckande
  0 SEK

  IT-kurser

  Vill du förbättra dina kunskaper inom Data och IT? Oavsett erfarenhetsnivå och tidigare kompetens kan en IT-kurs vara precis vad du behöver. IT-kurser är ett utmärkt sätt om du vill vidareutveckla din IT-kompetens, lära dig ett IT-relaterat område från grunden eller hålla dig uppdaterad i dagens ständigt föränderliga digitala landskap.

  En IT-kurs kan beröra allt från användning av enkla programvaror till avancerad programmering och datavetenskap. Oavsett vilken nivå du befinner dig på eller vilken specifik IT-relaterad kompetens du vill utveckla finns det ett brett utbud av kurser att välja bland.

  Fördelarna med en IT-kurs är många. För dig som redan har goda kunskaper inom området kan det öppna dörrar för nya karriärmöjligheter, ett större ansvarsområde eller högre lön. Det kan också hjälpa dig att bli mer produktiv och effektiv i ditt vardagliga arbete.

  IT-kurser distans

  Vill du läsa en IT-kurs men har begränsat med tid eller svårt att närvara på fysiska träffar? En IT-kurs på distans är ett enkelt och flexibelt sätt att utveckla dina kunskaper på, utan att behöva förhålla dig ett specifikt tidschema eller vara fysiskt närvarande under kursens gång. En IT-kurs på distans kan du genomföra vart du vill och när du vill, helt efter ditt egna tidsschema. Vissa distanskurser består av lärarledd digital undervisning, medan andra innehåller förinspelat material och övningar via digitala lärplattformar.

  IT-kurser för nybörjare

  Är du intresserad av IT-branschen och vill ha ett smakprov på hur det är studera IT? Kanske vill du ge dig in i programmeringsvärlden och lära dig grunderna i kodning? Oavsett vilken nisch du är intresserad av så är IT ett brett område med goda framtidsutsikter. Med en kortare IT-kurs på grundläggande nivå kan du som nybörjare känna på om IT kan vara något för dig. Du som är intresserad av att lära dig mer om olika IT-relaterade yrken och IT-branschens framtidsutsikter kan läsa mer på Framtid.se.

  Gå en Cyber security utbildning

  Idag behöver vi säkra att den data som överförs och hanteras inom olika verksamheter lagras på ett säkert sätt. Genom att gå en Cyber security utbildning får du inblick och kunskap om de hot som finns idag och hur du kan förebygga att dessa skadar verksamheter runt om i världen.

  Förslag på populära IT-utbildningar för dig

  Är du intresserad av att gå en längre utbildning inom ett IT-relaterat område? IT är ett brett område och du som är intresserad av studera ett IT-relaterat ämne på högskole- och yrkeshögskolenivå har många olika valmöjligheter. Här nedan hittar du några förslag på populära IT-inriktade utbildningar på olika nivåer. Oavsett vilket ämne du är intresserad av så är möjligheterna inom IT-branschen väldigt ljusa.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Mjukvarutestare utbildning

  Vill du gå en mjukvarutestare-utbildning? Då har du kommit rätt! En mjukvarutestare har som uppgift att genomföra tester och...

  Javautvecklare utbildning

  Vill du gå en Javautvecklare-utbildning? Då har du kommit rätt! En utbildning till javautvecklare eller javascriptutvecklare passar dig som...

  Utbildningar som är lätta att komma in på

  Vill du veta vilka utbildningar som är lätta att komma in på i Sverige? Även om du inte har...

  Bästa utbildningen för att bli rik

  Vet du vilken som är den bästa utbildningen för att bli rik? Det vet vi! Nedan har vi samlat...

  Nätverkstekniker utbildning

  Läs en nätverkstekniker utbildning! Som nätverkstekniker lär du dig att installera och underhålla hård- och mjukvara inom olika typer...

  Systemutveckling utbildning

  Går du i tankarna att gå en systemutveckling utbildning? Varje dag ökar digitaliseringen i vårt samhälle och för alla...

  Bästa utbildningen för framtiden

  Vill du veta vilken som är den bästa utbildningen för framtiden? Vi vet svaret! Under de kommande åren kommer...

  Viktigt inför skolstart

  Visst är det spännande att äntligen börja skolan! Men har du stenkoll på vad du behöver veta inför skolstart?...

  Allmän kurs på folkhögskola

  Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

  Personbilsmekaniker utbildning

  Drömmen om att bli personbilsmekaniker börjar med en personbilsmekaniker utbildning. En gedigen utbildning är nyckeln till att förverkliga dina...