Mjukvarutestare utbildning | studier.se | Sök, hitta och jämför IT-utbildningar
Mjukvarutestare-utbildning

Mjukvarutestare utbildning

Vill du gå en mjukvarutestare-utbildning? Då har du kommit rätt! En mjukvarutestare har som uppgift att genomföra tester och kvalitetssäkring av mjukvara, program och datasystem. Som mjukvarutestare får du ofta vara med från start till att projektet lanseras på marknaden. Om du vill gå en IT-utbildning och är en strukturerad problemlösare kan mjukvarutestare vara rätt utbildning för dig! Man kan gå en mjukvarutestare-utbildning via e-learning, som en YH-utbildning eller som utbildning hos en privataktör för priser från 6900 kr. Nedan berättar vi mer om vad en mjukvarutestare gör och ger exempel på olika utbildningar och kursinnehåll.

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt utbildare och mjukvarutestare utbildning.

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Pris Jämför

Buggrapportering i mjukvarutestning

Xplorafory Test

Fyll i formuläret här på sidan för att få direkt kontakt med utbildaren och boka…
Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Löpande Distans
Rikstäckande
6 900 SEK
Jämför

Continuous Integration, Delivery och Deployment (30 yhp) - YH-Kortkurser

Campus Mölndal

Gör en intresseanmälan nu via formuläret direkt här på sidan! Du får då direkt kontakt…
Yrkeshögskola
Studier
VT/HT 2021 Distans
-
Jämför

Kurs i Utforskande Testning

Xplorafory Test

Vilka problem löser den här kursen? Har du hört talas om utforskande testning som testmetod?…
Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Löpande Distans
Rikstäckande
8 900 SEK
Jämför

Kurs i effektiv testautomatisering i praktiken

Zington Academy

Kurs i effektiv testautomatisering i praktiken Vår erfarenhetsbaserade kurs i effektiv testautomatisering är framtagen för…
Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande Distans
Rikstäckande
14 500 SEK
Jämför

.NET-utvecklare - Utbildning

IT-Högskolan

.NET-utvecklare Vem är du? Har du ett brinnande intresse för programmering och vill vara med…
Yrkeshögskola
CSN-berättigad
Distans
Stockholm
Göteborg
-
Jämför

Mjukvaruarkitektur

Edument AB

På den här kursen går vi igenom beprövade lösningar för hållbara system: testdriven utveckling, domändriven…
Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande Rikstäckande
Skåne län
Helsingborg
21 500 SEK
Jämför

Webbsäkerhet för utvecklare

Edument AB

Denna kurs hjälper dig att utveckla ett säkerhetsorienterat tankesätt samt visar hur webben fungerar arkitekturmässigt,…
Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande Rikstäckande
Skåne län
Helsingborg
21 500 SEK
Jämför

Vill du gå en utbildning till mjukvarutestare?

Vill du jobba med IT och känner att en utbildning till mjukvarutestare är rätt för dig? Om du vill kvalitetssäkra och testa system och mjukvaror innan de går live på marknaden är det här rätt utbildning för dig! Som mjukvarutestare behöver du vara noggrann och tycka om att lösa problem. Du kommer få jobba dagligen i hela processen, allt från planering och design till framtagning och genomförande. Eftersom varje projekt är olikt det andra är det en spännande yrkesroll där du får anpassa testerna efter det aktuella projektet. Det finns många bra och spännande utbildningar till mjukvarutestare.

Arbetsmöjligheter för mjukvarutestare

Efter avslutad utbildning till mjukvarutestare har du goda jobbmöjligheter. Det är stor brist och därför stor efterfrågan på utbildade mjukvarutestare. Som utbildad inom test och kvalitetssäkring genom en utbildning till mjukvarutestare kan du bli till exempel:

Mjukvarutestare YH – Yrkeshögskola

Det är många som väljer att studera till mjukvarutestare via yrkeshögskola, då man läser en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning). En utbildning till mjukvarutestare via yrkeshögskola är ofta under 2 år. Utbildningen innehåller ofta mycket praktik där skolorna har nära kontakt med företag i branschen. Det är därför en kort utbildning som ofta leder till jobb direkt efter examen. Exempel på ett upplägg för en yrkeshögskoleutbildning till mjukvarutestare ser du nedan:

Längd: 1,5 – 2 år
Utbildningsform:
Yrkeshögskoleutbildning
Upplägg:
På plats eller på distans
Studietakt:
100 %
Praktik (LIA):
16 veckor

Exempel på kursinnehåll för en utbildning till mjukvarutestare:

Vad gör en mjukvarutestare?

Så vad gör en mjukvarutestare en vanlig jobbdag? Efter avslutad utbildning till mjukvarutestare är arbetsmöjligheterna goda. Du kan jobba i princip vilken bransch som helst, då nästan alla företag idag behöver fungerande IT-lösningar. Som mjukvarutestare är det vanligt att man får jobba med tester av system, program, webbsidor eller appar. Det är vanligt att man får vara med och testa dessa från början av framtagningen till lansering. Även efter lansering kan allt från appar till program och IT-system behöva underhåll och där kommer du som mjukvarutestare in.

Vad är en systemtestare?

Så vad är en systemtestare? När du går en utbildning till mjukvarutestare har du möjlighet att efter examen få jobb som till exempel mjukvarutestare, testledare eller systemtestare. En systemtestare är alltså lite mer inriktad på att testa just datasystem. Som systemtestare behöver du inte bara ha ett IT-intresse utan även ha förmågan att samarbeta med andra, då det är mycket arbetstid som läggs på att samarbeta med andra yrkesgrupper inom IT-området. Du behöver ha förståelse för hur webbplatsen eller systemet är tänkt att användas, med förståelse för användarvänligheten. Som systemtestare upptäcker du felen genom dina tester och det är därefter testledaren som skriver felrapporter.

Vad är en QA-testare?

QA-testare står för Quality Assurance, vilket kan översättas till kvalitets-försäkrande och alltså innebär att man försäkrar att kvaliteten är tillräckligt bra på en mjukvara, program eller datasystem. Yrket som mjukvarutestare innebär att du ska säkra mjukvarornas kvalitet före de går ut på marknaden. En mjukvarutestare kan alltså även kallas för QA-testare.

Mjukvarutestare lön

Hur mycket tjänar en Mjukvarutestare? En mjukvarutestare har i genomsnitt 44 200 kronor i lön per månad.

Utbildningar inom IT

Om du är intresserad av att gå en IT-utbildning finns det väldigt många utbildningar att välja mellan. Eftersom IT är ett brett område och en stor bransch med stor efterfrågan på utbildad personal, är vår rekommendation att välja det område du tycker verkar roligast. Om du inte är helt säker på vilken utbildning du vill välja kan du läsa mer om olika utbildningar inom IT och data nedanför. Du kan till exempel gå en utbildning och bli specialist på webbutveckling, ux-design, .NET eller Java. Möjligheterna är stora.

Läs mer om fler populära utbildningar

Se alla populära utbildningar
Jämför utbildningar