Hotell- och turismprogrammet

Funderar du på att läsa Hotell- och turismprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan förvänta dig från utbildningen och vilka jobbmöjligheter det finns efteråt.

Att välja gymnasium är inte helt lätt, därför vill vi hjälpa dig att hamna rätt från början!

Skicka en intresseanmälan så hjälper vi dig hitta rätt utbildning!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt gymnasium!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hotell- och turismprogrammet

  Malmö Borgarskola

  Gymnasium
  3 år
  Program
  HT 2024
  Malmö
  Skåne län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Hotell- och turismprogrammet

  Vill du jobba i en av världens mest snabbväxande bransch? Då kan Hotell- och turismprogrammet vara något för dig. Utbildningen passar dig som gillar när det händer saker runt om kring och som gärna vill arbeta med omväxlande arbetsuppgifter. Några centrala delar i utbildningen är service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande. På hotell- och turismprogrammet får du även lära dig hur du på bästa sett arbetar med planering, ledning, traditioner och hur hotell- och turistbranschen ser ut både i Sverige och utomlands.

  Om du vill fortsätta din utbildning genom att läsa vidare på högskola eller universitet efter att ha läst hotell- och turismprogrammet, ger denna utbildning dig en viktig fördel – grundläggande högskolebehörighet. Det innebär att du uppfyller de nödvändiga kraven för att ansöka till och bli antagen till olika högskoleutbildningar.

  Hotell- och turism gymnasium

  Det finns flera fördelar och möjligheter med Hotell- och turismprogrammet på gymnasiet. Här är några exempel:

  • Breda karriärmöjligheter: Programmet ger dig en mångsidig kunskapsbas och öppnar upp för olika yrkesroller inom hotell-, turism- och gästfrihetsbranschen.
  • Internationell arbetsmarknad: Hotell- och turismbranschen är global, vilket ger dig möjligheter att arbeta både nationellt och internationellt, och utforska olika kulturer och destinationer.
  • Praktisk erfarenhet: Programmet erbjuder ofta praktikplatser eller arbetsplatsförlagt lärande, vilket ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper i en verklig arbetsmiljö och skaffa värdefull yrkeserfarenhet.
  • Kundservicefärdigheter: Inom hotell- och turismprogrammet kommer du att utveckla starka kundservicefärdigheter och lära dig att hantera och tillfredsställa olika kundbehov, vilket är eftertraktat inom många branscher.
  • Sammanfattningsvis ger hotell- och turismprogrammet en bred och mångsidig utbildning som öppnar dörrar till olika yrkesroller och möjligheter inom en global och dynamisk bransch.

  Hotell- och turismprogrammet inriktningar

  Från och med 2021-2022 har programmet inga inriktningar.

  APL

  På Hotell- och turismprogrammet ingår minst 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du som elev kommer få testa dina kunskaper i praktiken och utveckla dina yrkeskunskaper. Under din APL får du också möjlighet att knyta värdefulla kontakter i branschen och bli vassare inom ditt yrkesområde. Under din APL kommer du att få möjlighet att utveckla en yrkesidentitet samt en bättre inblick i yrkeskulturen. Syftet är att du som elev ska få en förståelse för hur teori och praktik relaterar till varandra och att du ska vara väl förberedd inför arbetslivet.

  I vissa fall är det även möjligt att få göra din APL utomlands. Vissa elever väljer att göra sin praktik på arbetsplatser som hotell, konferens-, spa- eller skidanläggningar, medan vissa hellre väljer att praktisera som aktivitetsledare på en höghöjdsbana, på ett eventföretag eller i en temapark.

  Exempel på yrken efter utbildningen

  Efter Hotell- och turismprogrammet i gymnasiet kan du arbeta med en mängd olika yrken:

  Det är viktigt att komma ihåg att det finns många olika möjligheter och att de kan variera beroende på arbetsgivare och geografisk plats. Dessutom kan ytterligare utbildning eller erfarenhet vara nödvändig för att kvalificera sig för vissa yrken.

  Funderar du på att läsa Hotell- och turismprogrammet?

  Dags att söka till gymnasiet? Oavsett om det är dags för dig att välja gymnasium, eller kanske byta gymnasium så finns vi här för att hjälpa dig. På studier.se får du hjälpa att hitta Sveriges roligaste gymnasium och vi guidar dig genom både gymnasievalet och gymnasieantagning. Fyll i formuläret ovan så hjälper vi dig att hitta ett gymnasium som passar dig och som erbjuder Hotell- och turismprogrammet!

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Humanistiska programmet

  Funderar du på att läsa Humanistiska programmet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan...

  Hantverksprogrammet

  Funderar du på att läsa Hantverksprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan förvänta...

  Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  Funderar du på att läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Barn- och fritidsprogrammet

  Funderar du på att läsa Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Försäljnings- och serviceprogrammet

  Funderar du på att läsa Försäljnings- och serviceprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Vård- och omsorgsprogrammet

  Funderar du på att läsa vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Bygg- och anläggningsprogrammet

  Funderar du på att läsa Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Naturbruksprogrammet

  Funderar du på att läsa Naturbruksprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan förvänta...

  Fordon och transportprogrammet

  Funderar du på att läsa Fordon och transportprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du...

  Samhällsvetenskapsprogrammet

  Funderar du på att läsa samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet? Vi ger dig en grundläggande beskrivning av vad du kan förvänta...