Sommarkurser

En särskild sorts kurs är sommarkursen. Som namnet antyder är sommarkursen en kurs som äger rum under sommaren. Det finns sommarkurser på många olika nivåer och lärosäten, inom många ämnen. Vi ger dig guiden till vad du behöver veta för att få en aktiv, lärorik sommar!

Skickar...

Låt oss hjälpa dig hitta rätt sommarkurser!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Sommar camp - hund

  Gunilla & Co Consulting

  Kompetensutveckling
  E-Learning
  Löpande
  Ljusnarsberg
  Rikstäckande
  Örebro län
  -

  Online Sommarkurs 4 veckor Intensiv – Livsbalans & Återhämtning

  JCL Coaching

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Skurup
  -

  Båtläger för ungdomar

  Svenska Navigationsgruppen AB

  Kurser
  6 dagar
  Aktiviteter
  Sommarkurser
  Stockholm
  Stockholms län
  7 995 SEK

  Dykarresa till Malta

  Scuba Travel

  Kurser
  1 vecka
  Upplevelser
  Löpande
  Utomlands
  12 750 SEK

  Det finns många sorters sommarkurser

  Det som är gemensamt för alla sommarkurser är att de äger rum under sommaren. I övrigt kan de variera oerhört i såväl omfattning och svårighetsnivå som i ämne och utbildningsform. Du kan läsa på heltid eller deltid, plugga på distans eller platsförlagt, och studera på högskola, folkhögskola eller hos privata utbildare.

  Läs mer om att plugga på distans här!

  Läser du på högskolan hinner du under sommaren läsa 15 hp (10 veckors heltidsstudier). Är du riktigt studiemotiverad kan du välja att läsa hela 22,5 hp (150% studietakt). Sommarkurserna är ofta väldigt populära, något som innebär att antagningspoängen kan vara höga. Utbildningar med undervisning på plats har lägre antagningspoäng än distanskurser. För att få en bättre chans att konkurrera om en plats kan du skriva högskoleprovet.

  Sommarkurs på folkhögskola

  Även folkhögskolan erbjuder sommarkurser. När du läser på folkhögskola får du möjlighet att utveckla en personlig relation till dina kunskaper. Genom att folkhögskolan försöker vara tillgänglig för alla kan det vara en bra utbildningsplattform för dig som tidigare har stött på hinder i andra utbildningsformer. När du söker till folkhögskolan är det inte dina betyg som avgör om du kommer att bli antagen eller ej. Om det finns fler sökande än platser gör skolan istället en bedömning av dina och dina kurskamraters behov och förutsättningar. På så sätt försöker man se till så att den som har störst behov och bäst förutsättningar för att lära sig får platsen. Folkhögskolan är särskilt känd för att erbjuda kurser inom konstnärligt & hantverk.

  Gå en fritidskurs

  Vill du läsa en kurs på din fritid, kanske utöver ditt vanliga arbete? I sådana fall är det en fritidskurs du ska leta efter. Fritidskurser ges ofta av privata utbildare. Här på studier.se har vi samlat några av Sveriges bästa utbildare och de kurser som de erbjuder: allt för att du ska kunna hitta och jämföra de olika kurser som intresserar dig, direkt på sajten. Vad säger du om att läsa en kurs i båt och segling, dans och musik eller mat och dryck?

  Sök i tid!

  För att du ska kunna bli antagen till en sommarkurs är det viktigt att du ansöker i tid. Vissa skolor och utbildare låter dig anmäla dig ända fram till kursstart, medan andra stänger anmälan några veckor eller månader i förväg. Ska du söka en sommarkurs på högskolan så måste du göra det innan den 15 mars.

  I vissa fall kan du få studiestöd för sommarkurser

  Funderar du på hur du ska finansiera dina studier? Vissa sommarkurser är berättigade studiestöd från CSN. För att kunna få studiestöd måste du studera i minst tre veckor under en sammanhängande period juni-augusti. Läser du en kurs eller utbildning som är uppdelad på flera perioder måste en av dessa perioder vara under minst tre sammanhängande veckor. Är du osäker på om just den kurs du är intresserad av ger rätt till studiestöd kan du fråga utbildningsanordnaren.

  Läs mer om hur du ska finansiera dina studier här!