Språkutbildning

Vill du gå en språkutbildning? Att vara duktig på språk är en oerhört värdefull kompetens på dagens arbetsmarknad. Det är genom dina språkkunskaper som du förmedlar vem du är och vad du står för. Men varför är språk så värdefullt? Vi på studier.se delar med oss av varför vi tycker att du bör satsa på dina språkkunskaper. Hos oss kan du även hitta och jämföra språkutbildningar runtom landet, såväl som utomlands, hos de populäraste utbildningsaktörerna.

Skickar...

Låt oss hitta språkutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Svenska för invandrare (SFI)

  Iris

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Kurser
  Flera orter (6 st)
  -

  För jobbet - Kroppsspråk

  Improvisationsstudion

  Kurser
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  -

  Inträdesbiljetten till livet

  Litteraturkritikern Else Vig Jensen sa en gång att språket är inträdesbiljetten till livet. När hon sa det syftade hon på barn och deras språkutveckling, men hon hade rätt i fler aspekter än så. Att vara duktig på språk är en oerhört värdefull kompetens på dagens arbetsmarknad. Det är genom dina språkkunskaper som du förmedlar vem du är och vad du står för. Men varför är språk så värdefullt? Vi på studier.se delar med oss av varför vi tycker att du bör satsa på dina språkkunskaper.

  Fyra skäl som visar varför goda språkkunskaper inte är överreklamerade

  1. Din omgivning uppfattar dig som smartare. I mötet mellan människor är språket en tydlig maktfaktor. Om du snackar och skriver snyggt är det större sannolikhet att personen du möter bedömer dig som intelligent, trovärdig och vänlig.
  2. Inte nog med att din omgivning uppfattar dig som smartare, faktum är att du genom att kunna flera olika språk faktiskt blir smartare. Forskning har visat att flerspråkighet ökar din exekutiva förmåga. Du blir bättre på att ta in information, bearbeta den och agera lämpligt utefter sagda information. Det finns dessutom forskningsresultat som tyder på att den som är flerspråkig löper mindre risk att bli dement!
  3. Mer än hälften av världens befolkning talar redan två eller fler språk. Med att Sverige växer blir också goda språkkunskaper allt viktigare inom många olika yrkesområden. Det är något som syns redan på jobbannonserna. Hur många gånger har du inte läst frasen ”du ska ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift”?
  4. Punkt nummer fyra är en fortsättning på punkt nummer tre. Studier visar att en tvåspråkig europé i snitt tjänar 15 procent mer än en europé med bara ett språk. När du investerar i dina språkkunskaper ger du alltså dig själv goda argument inför ett höjt löneanspråk.

  Språkutbildningar kommer i många skepnader

  Språk är en kompetens som kan tränas. Oavsett vad du har för tidigare kunskaper och hur din livssituation ser ut så kan du förbättra dina språkkunskaper. Här på studier.se har vi en smart söktjänst som låter dig hitta och jämföra utbildningar från Sveriges främsta utbildare. Våra utbildare erbjuder kurser och privatlektioner i bland annat svenska, engelska, italienska, finska och spanska.

  Det finns särskilda kurser inriktade på bland annat kommunikation & förhandling och retorik.

  Är du osäker på om du har tid eller ork att binda upp dig till en öppen utbildning? Många kurser erbjuder möjligheten att plugga på distans eller via E-learning. Andra är förlagda på kursgårdar eller lyxiga semesterorter – något som låter dig komma bort från vardagen samtidigt som du tränar upp ditt språk. Oavsett vilket kursupplägg du väljer så är kompetensutveckling inom språk högst sannolikt en investering som kommer att löna sig för dig. Läs mer om E-learning och plugga på distans här!

  Språkutbildningar finns i hela Sverige. Här kan du läsa mer om språkutbildning i Stockholm, språkutbildning i Göteborg och språkutbildning i Malmö.

  Ett annat alternativ till att lära sig ett nytt språk på är att åka på en språkresa, vi har gjort en komplett guide för dig som är intresserad och vill veta mer om hur det går till.

  Har du redan god kunskap i engelska? Då kan du utöka den genom att gå en kurs i affärsengelska.

  Låter detta intressant? Läs vidare på respektive kurs eller skicka en intresseanmälan för mer information!