Yogalärarutbildning

Älskar du yoga och vill göra det till din karriär? Eller vill du gå en yogalärarutbildning för dig själv och din egen personliga utveckling? Här har vi samlat ett utbud av yogalärarutbildningar från Sveriges främsta arrangörer så du kan bli yogalärare och yogainstruktör med hjälp av professionella utbildare.

En yogalärarutbildning finns i 50 – 200 timmar beroende på upplägg. Priset varierar och är från ca 7500 kr. Vi har yogalärarutbildningar i hela Sverige och störst utbud i Stockholm, Göteborg och Malmö. Många arrangörer bedriver även yogalärarutbildningen på distans och online. Våra samarbetspartners har yogautbildningar med alla olika typer av inriktningar så som bikram yoga, yin yoga, medicinsk yoga, yoga nidra, kundalini yoga och vinyasa yoga.

Låt oss hjälpa dig hitta rätt yogalärarutbildning! Gör en förfrågan nedan och vi matchar dig samman med rätt yogaarrangör och med ett upplägg som passar ditt behov. Vår personal läser alla förfrågningar och skapar direkt kontakt med rätt yogaarrangör.

Skickar...

Låt oss hitta en yogalärarutbildning åt dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Yogalärare - 200h

  Global Yoga

  Kurser
  Anpassat
  Workshop
  Löpande
  Rikstäckande
  40488 SEK

  Yogalärarutbildning Yin Yoga 50 timmar

  Helsingborgs Yoga center

  Kurser
  1 vecka
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  7550 SEK

  Yogalärarutbildning Vinyasa Yoga 200 timmar

  Helsingborgs Yoga center

  Kurser
  1-2 veckor
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  29 500 SEK

  Fortsättningskurs Yogalärarutbildning Yin Yoga 50 timmar

  Helsingborgs Yoga center

  Kurser
  1 vecka
  Workshop
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  7850 SEK

  Yogalärarutbildning

  Bromma folkhögskola

  Folkhögskola
  Program
  Distans
  Stockholm
  Stockholms län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Yogalärarutbildning - Avancerad utbildning i klassisk yoga (200 timmar)

  Shiva Shakti Yoga

  Kurser
  1-2 veckor
  Kurser
  HT 2022
  Göteborg
  19200 SEK

  En yogalärarutbildning är utveckling på alla plan

  En yogalärarutbildning är en inre resa, en mental och personlig utveckling. Du behöver inte vilja undervisa yoga för att bli yogainstruktör, du kan absolut göra det för din egen skull.

  Vill du åka på en yogahelg? På studier.se hittar du även yogakurser och yogaretreats!

  Mental, själslig och fysisk utveckling

  En yogalärarutbildning kommer få dig att utvecklas på flera olika plan:

  • mentalt
  • fysiskt
  • emotionellt
  • själsligt

  Yoga är mindfulness och meditation, men yoga är också andning förenat med rörelser. Yogan har en historia och en djup själslig koppling. Under en yogalärarutbildning lär du känna dig själv och du lär dig lyssna inåt. Du får också med dig fördjupad kunskap om yogafilosofin, som är så mycket mer än bara fysiska rörelser och positioner.

  Vet du varför många av yogans positioner har fått sina namn från djur? De uppkom genom att människan studerade djurens rörelsemönster. Känner du till hunden, katten, kon och fisken?

  Utbildningar till yogainstruktör

  Gå en instruktörsutbildning och förverkliga din passion för yoga! Låt det bli en självklar del av din vardag eller gör en karriär av det.

  Yogafilosofin kommer från Indien och har en tradition som är minst 5000 år gammal. I Europa sågs först utövare på 1890-talet, startpunkten för det man kallar modern yoga. Det var dock först på 1960-talet som man kunde se ett ökat intresse för den indiska andligheten i väst. Yoga är mer än bara fysisk träning, även om det ofta förknippas enbart med ställningar och flöden.

  Fördelar med yoga är bland annat:

  • minskad stress
  • ökad rörlighet
  • välbefinnande och hälsa

  Yogan har också ett andligt ändamål, med medveten närvaro och kroppskontroll. Bli yogalärarutbildning och hjälp andra att må bättre!

  Gå en Yogalärarutbildning och jobba som yogalärare

  Med en yogalärarutbildning i bagaget kan du arbeta som yogalärare på gym och studios. Kanske drömmer du om att starta och driva en egen yogastudio? I och med sociala medier och det digitala samhälle vi lever i kan du även tjäna pengar på videos online. Spela in hela sekvenser till Youtube och inspirera en publik över hela världen!

  Yoga som trend

  Yoga är en träningsform som verkligen fått fotfäste även här i väst. Det känns trendigt och går mot strömmen av stress och måsten som i övrigt fyller våra liv. Hitta till mattan, andas, slappna av, njut. Visst är det en hälsosam trend, och kanske är det något som du vill vara en större del av?

  På studier.se hittar du förutom yogalärarutbildningar även kurser i yoga, se yogakurser i Stockholm, yogakurser i Göteborg eller yogakurser i Malmö.

  Är du sugen på en yogaresa utomlands? Läs mer under yogaresa.

  På studier.se hittar du ett stort utbud av utbildning i hälsobranschen, bl.a. kostrådgivare på distans och massageutbildning.