Folkhögskola distans

Att studera på folkhögskola distans ger dig många möjligheter till ett flexibelt studerande och samtidigt ta den del av den gemenskapen som folkhögskolor är kända för! Här kan du hitta och jämföra 100 tals utbildningar som genomförs på distans från folkhögskolor i hela Sverige. Här finns folkhögskolor och utbildningar från de bästa och mest populära folkhögskolorna.

Jämför flera spännande inriktningar på distans så som den klassiska allmänna kursen eller den särskilda kursen med en nischad inriktning för din framtida karriär.

Skickar...

Låt oss hitta rätt distansutbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  IT-pedagog

  Tärna Folkhögskola

  Folkhögskola
  1 år
  HT 2024
  Distans
  Sala
  Västmanlands län
  -

  Vad är folkhögskola?

  Att studera på folkhögskola skiljer sig något från att studera på yrkeshögskola, vanlig högskola och universitet. Folkhögskolor är generellt sätt en mer individanpassad utbildningsform där du som studerar är med och påverkar utbildningen. Folkhögskolor reglerar undervisningen utefter studenternas behov och kunskap. Detta är på grund av att folkhögskolor inte är bundna till centralt fastställda läroplaner utan självständigt bestämmer över sin profil och kursutbud. Folkhögskolor riktar sig till alla över 18 år och passar även dig som kanske bara har gått en kort tid i skolan eller nyligen har flyttat till Sverige. Det går även att studera folkhögskola distans.

  Beroende på folkhögskolans profil så finns det ett stort utbud av utbildningar att välja mellan. Dessa utbildningar kan vara allt ifrån kortare sommar kurser som endast sträcker sig ett fåtal månader, eller längre utbildningar som pågår under flera terminer.

  Är du mer intresserad utav att studera på Yrkeshögskola? Hos oss kan du hitta flera olika skolor! Exempelvis Yrkeshögskola i Stockholm, Yrkeshögskola i Göteborg och Yrkeshögskola i Malmö.

  Allmänna kurser och särskilda kurser

  Folkhögskolor erbjuder både allmänna kurser och särskilda kurser. Beroende på skolan så erbjuds både allmänna kurser och särskilda kurser på folkhögskola distans. De allmänna kurser riktar sig främst mot dig som kanske inte har gått ut grundskolan eller gymnasiet och vill få behörighet att söka vidare till högskola. De ämnen som de allmänna kurserna innefattar är bland annat engelska, svenska och matte.

  De särskilda kurserna är bättre lämpade för dig som är intresserad utav ett särskilt ämne, exempelvis teater, musik, språk eller friskvård.

  Folkhögskola CSN

  Från och med höstterminen du fyller 20 år kan du ansöka om studiebidrag för att studera på folkhögskola. Om du är under 20 år kan du få bidrag genom studiehjälpen. CSN beloppet du får utbetalt beräknas per vecka. Med andra ord, hur mycket studiebidrag du får beror på i vilken takt din utbildning är. Du kan även få studiebidrag när du studerar folkhögskola distans. Med hjälp av studiebidrag kan du på ett lättare sätt finansiera dina studier.

  Folkhögskola pris?

  Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Dock behöver du som student själv finansiera kurslitteratur, eventuella studieresor och övriga kostnader såsom mat osv.

  Varför studera på distans?

  Har du inte möjlighet att fysiskt närvara på undervisningar så finns det möjlighet att studera folkhögskola distans. Att plugga på distans innebär att du har friare och mer en mer flexibel undervisning. Att studera på distans passar även dig som vill lättare kunna kombinera dina studier och jobb eller som vill studera på en annan ort utan att behöver flytta. Det finns många fördelar med att studera på distans! Det krävs dock mer självständigt arbete och självdisciplin.

  Vissa distansutbildningar kan kräva enstaka fysiska möten. Så var noga med att läsa på om din utbildning för att garantera dig om att den är lämplig för dig och din livssituation.

  Studieupplägg för folkhögskola på distans

  Upplägger för att studera folkhögskola distans kan komma att variera beroende på utbildningsämne och på skolans profil. Men överlag är det viktigt för skolan att du som student känner ett sammanhang i studierna och i studiegruppen trotts att du läser på distans. Att studera folkhögskola distans kräver även att du har tillgång till dator och att du har möjlighet att vara uppkopplad till internet, därmed krävs även en grundläggande datorvana.

  Mycket arbete och självstudier kräver ingen fast studietid. Dock kan olika utbildningar bestå av mer eller minde självständigt studerande eller grupparbeten. Vid grupparbeten kan fasta studietider krävas då arbetet innefattar videokonferenser med studiegrupper.

  Vi har information till dig som vill läsa om vad som är viktigt inför skolstart.

  Är du redo att studera folkhögskola distans?

  Vad kul! Fyll i formuläret så skickar vi upp till fem förslag på olika utbildningar på folkhögskola distans som passar dig.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Film utbildning

  En film utbildning är en spännande möjlighet för dig som älskar film och vill lära dig mer om både...

  Musik utbildning

  Är du redo att förvandla din passion för musik till en livslång karriär? En musik utbildning erbjuder en mängd...

  Kreativa utbildningar på folkhögskola

  Vill du utbilda dig inom något kreativt? Kul, då borde du spana in kreativa utbildningar på folkhögskola! Folkhögskola är...

  Allmän kurs på folkhögskola

  Allmän kurs på folkhögskola erbjuds över hela landet och vänder sig till dem som behöver komplettera sin grundskole- eller...

  Ljud och musikproduktion utbildning

  Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion...

  Programmering Utbildning

  Med en programmering utbildning har du chansen att skapa det där nästa stora Tv-spelet eller appen som alla laddar...

  CSN-berättigade utbildningar på distans

  Vill du läsa en CSN-berättigad utbildning på distans? En distansutbildning är en flexibel lösning för dig som vill utbilda...

  CSN-berättigade utbildningar

  Tycker du att det är svårt att veta vilka CSN-berättigade utbildningar som det finns att välja mellan? Att välja...

  Plugga upp betyg

  Saknar du grundläggande behörighet för att komma in på din drömutbildning? Saknar du betyg från gymnasiet eller behöver du...

  Kreativa utbildningar för alla

  Vill du utbilda dig inom något som du verkligen brinner för? Svenska folkhögskolor erbjuder kreativa utbildningar för alla som...