Folkhögskola distans

Att studera på folkhögskola distans ger dig många möjligheter till ett flexibelt studerande och samtidigt ta den del av den gemenskapen som folkhögskolor är kända för! Här kan du hitta och jämföra 100 tals utbildningar som genomförs på distans från folkhögskolor i hela Sverige. Här finns folkhögskolor och utbildningar från de bästa och mest populära folkhögskolorna.

Jämför flera spännande inriktningar på distans så som den klassiska allmänna kursen eller den särskilda kursen med en nischad inriktning för din framtida karriär.

Skickar...

Låt oss hitta rätt distansutbildning för dig!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Allmän kurs - grund

  Oskarshamns folkhögskola

  Folkhögskola
  Löpande
  Kalmar län
  Oskarshamn
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Sång på distans 50%

  Högalids folkhögskola

  Folkhögskola
  3-6 månader
  Kurser
  HT 2022
  Kalmar
  Kalmar län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Bibelskola

  Hjälmared Folkhögskola

  Folkhögskola
  Alingsås
  Västra Götalands län

  Polisförberedande kurs

  Hjälmared Folkhögskola

  Folkhögskola
  Alingsås
  Västra Götalands län

  Vad är folkhögskola?

  Att studera på folkhögskola skiljer sig något från att studera på yrkeshögskola, vanlig högskola och universitet. Folkhögskolor är generellt sätt en mer individanpassad utbildningsform där du som studerar är med och påverkar utbildningen. Folkhögskolor reglerar undervisningen utefter studenternas behov och kunskap. Detta är på grund av att folkhögskolor inte är bundna till centralt fastställda läroplaner utan självständigt bestämmer över sin profil och kursutbud. Folkhögskolor riktar sig till alla över 18 år och passar även dig som kanske bara har gått en kort tid i skolan eller nyligen har flyttat till Sverige. Det går även att studera folkhögskola distans.

  Beroende på folkhögskolans profil så finns det ett stort utbud av utbildningar att välja mellan. Dessa utbildningar kan vara allt ifrån kortare sommar kurser som endast sträcker sig ett fåtal månader, eller längre utbildningar som pågår under flera terminer.

  Är du mer intresserad utav att studera på Yrkeshögskola? Hos oss kan du hitta flera olika skolor! Exempelvis Yrkeshögskola i Stockholm, Yrkeshögskola i Göteborg och Yrkeshögskola i Malmö.

  Allmänna kurser och särskilda kurser

  Folkhögskolor erbjuder både allmänna kurser och särskilda kurser. Beroende på skolan så erbjuds både allmänna kurser och särskilda kurser på folkhögskola distans. De allmänna kurser riktar sig främst mot dig som kanske inte har gått ut grundskolan eller gymnasiet och vill få behörighet att söka vidare till högskola. De ämnen som de allmänna kurserna innefattar är bland annat engelska, svenska och matte.

  De särskilda kurserna är bättre lämpade för dig som är intresserad utav ett särskilt ämne, exempelvis teater, musik, språk eller friskvård.

  Folkhögskola CSN

  Från och med höstterminen du fyller 20 år kan du ansöka om studiebidrag för att studera på folkhögskola. Om du är under 20 år kan du få bidrag genom studiehjälpen. CSN beloppet du får utbetalt beräknas per vecka. Med andra ord, hur mycket studiebidrag du får beror på i vilken takt din utbildning är. Du kan även få studiebidrag när du studerar folkhögskola distans. Med hjälp av studiebidrag kan du på ett lättare sätt finansiera dina studier.

  Folkhögskola pris?

  Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Dock behöver du som student själv finansiera kurslitteratur, eventuella studieresor och övriga kostnader såsom mat osv.

  Varför studera på distans?

  Har du inte möjlighet att fysiskt närvara på undervisningar så finns det möjlighet att studera folkhögskola distans. Att plugga på distans innebär att du har friare och mer en mer flexibel undervisning. Att studera på distans passar även dig som vill lättare kunna kombinera dina studier och jobb eller som vill studera på en annan ort utan att behöver flytta. Det finns många fördelar med att studera på distans! Det krävs dock mer självständigt arbete och självdisciplin.

  Vissa distansutbildningar kan kräva enstaka fysiska möten. Så var noga med att läsa på om din utbildning för att garantera dig om att den är lämplig för dig och din livssituation.

  Studieupplägg för folkhögskola på distans

  Upplägger för att studera folkhögskola distans kan komma att variera beroende på utbildningsämne och på skolans profil. Men överlag är det viktigt för skolan att du som student känner ett sammanhang i studierna och i studiegruppen trotts att du läser på distans. Att studera folkhögskola distans kräver även att du har tillgång till dator och att du har möjlighet att vara uppkopplad till internet, därmed krävs även en grundläggande datorvana.

  Mycket arbete och självstudier kräver ingen fast studietid. Dock kan olika utbildningar bestå av mer eller minde självständigt studerande eller grupparbeten. Vid grupparbeten kan fasta studietider krävas då arbetet innefattar videokonferenser med studiegrupper.

  Vi har information till dig som vill läsa om vad som är viktigt inför skolstart.

  Är du redo att studera folkhögskola distans?

  Vad kul! Fyll i formuläret så skickar vi upp till fem förslag på olika utbildningar på folkhögskola distans som passar dig.

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Kreativa utbildningar för alla

  Vill du utbilda dig inom något som du verkligen brinner för? Svenska folkhögskolor erbjuder kreativa utbildningar för alla som...

  Utbildningar som ger jobb med lön över 40 000 kronor i månaden

  Vill du gå en utbildning som leder till ett välbetalt jobb? På studier.se kan du hitta flera utbildningar som...

  Vård och omsorg utbildning

  Är du intresserad av att gå en vård och omsorg utbildning? Då har du hittat rätt! En utbildning inom...

  Elevassistent utbildning

  En elevassistent utbildning ger dig fördjupade kunskaper om barn och ungdomar med särskilda behov som exempelvis en funktionsnedsättning eller...

  Barnskötarutbildning

  Gå en barnskötarutbildning och plugga till barnskötare via Komvux, folkhögskola, yrkeshögskola eller som yrkesutbildning. Som barnskötare jobbar du med...

  .NET utvecklare utbildning

  Vill du gå en .NET utvecklare utbildning? Bra val! En utbildning till .Netutvecklare passar dig som har en passion...

  Speldesign utbildning

  Vill du plugga speldesign och gå en speldesignutbildning? Det finns många olika jobbmöjligheter och yrkesroller för dig som vill...

  Roliga utbildningar med bra lön

  Letar du efter roliga utbildningar med bra lön? Då har du kommit rätt! Nedan har vi listat många roliga...

  Jobba med människor

  Vill du jobba med människor? Utbilda dig inom vården till bland annat, undersköterska och sjuksköterska, bli terapeut eller arbeta...

  Vårdutbildningar

  Vi har samlat Sveriges bästa vårdutbildningar för dig som vill bli en framtida hjälte! Har du alltid haft en...