Fastighetsmäklarutbildning i Gävle

Kravet för att bli registrerad fastighetsmäklare är 120 hp. Så varför är då fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle 180 hp, ett helt år längre? För att du ska få en riktigt gedigen och bred utbildning där resan från plugg till jobb går helt smärtfritt, såklart!

Bli fastighetsmäklare

Kravet för att bli registrerad fastighetsmäklare är 120 hp. Så varför är då fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle 180 hp, ett helt år längre? För att du ska få en riktigt gedigen och bred utbildning där resan från plugg till jobb går helt smärtfritt, såklart!

Om du redan efter de första två åren känner att du är redo för arbetslivet finns det inget som hindrar dig från att registrera dig redan då. Genom att gå också det sista, tredje året har du möjlighet att ta en kandidatexamen i företagsekonomi. Det gör dig intressant för andra jobb inom finanssektorn. Med en kandidatexamen inom företagsekonomi kan du till exempel arbeta som banktjänsteman.

Här kan du läsa mer om civilekonomprogrammet och att plugga till fastighetsmäklare.

Plugga på distans

Du kan på högskolan i Gävle även välja om du vill plugga på distans. Då får du plocka ihop dina egna kurser i dagsläget. Denna distansutbildning innebär att den enbart är webbaserad, inga träffar är inplanerade.

Vill du läsa mer om hur det är att plugga på distans? Gör det här!

En fastighetsmäklare behöver stor kunskap inom försäljning och en säljutbildning kan göra stor skillnad på slutpriserna.

Plugga fastighetsmäklare i Gävle

Studenter från den organisation med längst erfarenhet av fastighetsmäklarutbildning i landet – Högskolan i Gävle – blir ofta eftertraktade på arbetsmarknaden. Konkurrensen för fastighetsmäklare är hård, men som belöning för ditt slit får du ett roligt försäljningsyrke där du ofta själv har kontroll över din lön. Du är länken mellan köpare och säljare på bostadsmarknaden, med allt ansvar det innebär. Att kunna uttrycka sig kreativt, ha koll på vilka lagar och regler som gäller och ta beslut kring marknadsföring är viktiga uppgifter för mäklaren.

Gävle ligger vackert placerat vid Gavleåns mynning ut mot Bottenviken. Högskolan i Gävle ligger nära den fina stadsparken Boulognerskogen. Staden utmärks av ett utvecklat frilufts- och kulturliv. Här kan du fiska i ån, se på allsvensk fotboll eller gå skulpturvandring. Befinner du dig i Gävle vid rätt tillfälle får du inte missa att se den kända Gävlebocken. Bocken är ståtlig, men står sällan kvar särskilt länge …

Är du inte sugen på att läsa i Gävle? Du kan studera till fastighetsmäklare på fler orter. Till exempel kan du välja att läsa din fastighetsmäklarutbildning i Luleå.

Låter detta som något för dig? Skicka en intresseanmälan för mer information!

Spännande utbildningar inom fastighetsbranschen

Fastighetsbranschen är en populär marknad att jobba inom. Det är en stadig bransch som lockar många och som dessutom har mycket olika jobbmöjligheter. Fastighetsförvaltare utbildning passar dig som vill jobba både praktiskt och administrativt.